Alles wat zich in onze maatschappij afspeelt of ermee te maken heeft.

Hoeveel Fooi Geef Je Dan?

Door sys64738 op zondag 4 juni 2017 11:53 - Reacties (46)
Categorie: Samenleveing, Views: 6.693

Normaal als je uit eten bent geweest of wat hebt gedronken geef je als blijk voor waardering van de goede service meestal wat fooi. Over het algemeen is 10% van de rekening een gangbaar bedrag. Maar doe je dat ook als 10% van de rekening ruim 15.000 euro is?

Ja, je leest het goed. 10% van de rekening bedroeg ruim 15.000 euro en de totale rekening kwam uit op 154.953 euro en 0 cent. Dat zijn bedragen waarvan zelfs Ivo Opstelten zoiets heeft van: "Nee, dit kan ik echt niet declareren. Daar trappen ze nooit in". Maar een bezoeker aan de Grand Prix van Monaco heeft dit er dus serieus op een middagje doorheen gejaagd. Zie hier het bewijs:

https://www.gpblog.nl/wp-content/uploads/2017/05/68415fec_IMG_4115.JPG.jpg

Vooral die Midas Armand de Brignac valt toch op en komt met zijn 130.000 euro toch net iets hoger uit dan wat ik gemiddeld in mijn Ikea wijnrekje heb liggen. Maar het is dan wel een fles van 30 liter dus uiteindelijk is het met slecht 4 duizend Euro per liter eigenlijk een koopje.

Dus waarschijnlijk had deze meneer of mevrouw wel wat vrienden mee om hem te helpen. Wat doe je anders met 30 liter champagne? Suggesties zijn welkom, ik heb echt geen flauw idee (het is in ieder geval te weinig om in te zwemmen). Maar het was ook een gezond middagje want er zijn 3 fruitschotels doorheen gegaan.

Maar om op de oorspronkelijke vraag terug te komen: Hoeveel fooi geef je na zo'n extravagant middagje zuipen? Echt 15.000 Euro? Toch leuk als je daar in de bediening werkt. "Nee, laat dat salaris maar zitten. Ik kom gewoon omdat ik het zo leuk vind om hier te werken.". Die Midas is alleen zo groot dat je hem met zijn tweeŽn uit moet schenken. Dus je zult de fooi helaas wel moeten delen...

Bron: https://www.gpblog.nl/230...00-euro-op-terras-monaco/

Wie is nou de grote verliezer?

Door sys64738 op zondag 11 december 2016 14:37 - Reacties (23)
Categorie: Samenleveing, Views: 4.757

Tweee maanden geleden schreef ik over de aanstaande, vernederende nederlaag van Donald Trump in de verkiezing voor het Amerikaanse presidentschap. Dat pakte flink anders uit! Maar als Trump de ‘winnaar’ is, wie is dan de verliezer? Ik, vanwege mijn compleet waardeloze voorspelling :D ? Hillary omdat ze haar incompetente opponent niet heeft kunnen verslaan? Nee, de grote verliezer is het Amerikaanse volk.

Ik heb ook serieus te doen met de Amerikanen. Je woont zogenaamd in “the land of the free” en hebt het voorrecht eens per 4 jaar je president te mogen kiezen. Maar ja, wat valt er te kiezen? Die sluwe, doorgewinterde en een tikkeltje beangstigende dame van de democraten. Of dan toch maar die schreeuwerige, racistische clown van de republikeinen? Lastig, als je geen (goed) keuze hebt.

Het is dus de clown geworden. Waarschijnlijk onder het mom van “de soep zal wel niet zo heet gegeten worden”. Maar hoe heet de soep gegeten gaat worden, begint zich langzaam at te tekenen nu Trump zijn admninistration aan het vormen is. En ook hier laat Trump zien dat hij compleet gestoord is en Amerika (en de wereld) zijn borst nat mag maken.

The Administration is het team dat Trump moet gaan helpen om het land te besturen de komende 4 jaar. Dit zijn de mensen die Amerika weer “great” moeten maken. Maar als je de mensen in het lijstje ziet staan, vraag ik me af of “great” in het Amerikaans iets anders betekent dan ik altijd gedacht heb…

Laten we beginnen met een belangrijk onderwerp in deze tijd: het milieu. Volgens Trump is het een puik plan als Scott Pruitt verantwoordelijk wordt voor de EPA (Environmental Protection Agency). Pruitt is een notoir global heating ontkenner uit de olie-staat Oklahoma. Hij is ook degene die het Clean Enery Plan van de EPA, die hij dus moet gaan leiden, het hand en tand heeft bestreden. En zelfs een rechtszaak was begonnen om dit plan af te stoppen. Je kunt in ieder geval niet zeggen dat hij geen ervaring heeft met de EPA.

En dan heb je Bill Carson. Een gepensioneerde neurochirurg zonder enige overheids- en agency-ervaring. Health and Human services hoor ik je denken. Nope. Housing and Urban Development. Prima plek voor een medicus die onlangs zelf aangegeven heeft te weinig ervaring te hebben om een agency te runnen. Ook is hij tegen het sociale woningbeleid van Amerika, ťťn van de speerpunten van HUD. Maar hij kan altijd ten rade gaan bij zijn goede vriend Alfonso Costa, een schemerige vastgoedmagnaat die een groot deel van Carsons vastgoed beheert.

De lijst gaat maar door en door. Besty DeVos van Education heeft jaren haar best gedaan om het publieke schoolsysteem in haar staat te ondermijnen. Of wat te denken van een procureur-generaal die in het verleden is afgewezen als federal judge vanwege zijn racistische uitlatingen en gedrag.

Nee, een fijn stel mensen heeft Trump om zich heen verzameld. Hopelijk wordt de soep nog steeds niet zo heet gegeten als hij nu opgediend lijkt te worden maar ik vrees het ergste.

God bless America…. En ze zullen het nodig hebben.

Slechtste Verliezer ter Wereld

Door sys64738 op donderdag 20 oktober 2016 23:35 - Reacties (66)
Categorie: Samenleveing, Views: 12.705

Ik wil het hebben over de slechtste verliezer ter wereld. Laten we er een spelletje van maken: je mag 1 keer raden wie ik bedoel. Dit is volgens mij ook meteen het makkelijkste spel ter wereld. Inderdaad, het gaat natuurlijk over Donald Trump.

Dat hij genadeloos gaat verliezen, moge inmiddels wel duidelijk zijn. Niet dat Hillary nou zo denderend is maar met zo'n opponent zou zelfs Bokito nog een kans maken. En een kat in het nauw maakt nu eenmaal rare sprongen maar wat Trump tentoon spreidt, slaat echt alles.

Het begon toen hij dreigde de verkiezingsuitslag niet te erkennen. Dat je zoiets roept in een derde wereld land waar je het moet opnemen tegen een dictator die met harde hand al jaren aan de macht blijft, ala. Maar in een land waar al meer dan 200 jaar een verkozen president de lakens uitdeelt en alles volgens duidelijke regels verloopt, slaat dat natuurlijk helemaal nergens op.

Natuurlijk jongen, schoffel jij even een eeuwen oude democratie onderuit. En dat nog voor de verkiezingen Łberhaupt zijn begonnen. Misschien had hij ook wel door dat dit niet zijn slimste zet was. Dus inmiddels is zijn geblaat afgezwakt tot het dreigement dat hij juridische stappen gaat ondernemen in het geval van een "dubieuze uitslag".

De enige dubieuze uitslag die ik kan verzinnen, is als hij als winnaar uit de bus komt. Maar daar zal Trump vast niet op doelen.

Goed, er zullen dus juridische stappen volgen. Maar hoe gaan die er uit zien? Gaat hij de nieuwszenders aanklagen omdat ze zijn eigen belachelijke uitspraken op TV hebben vertoont? Gaat hij de Amerikaanse burgers aanklagen omdat ze op iemand gestemd hebben die wel toerekeningsvatbaar is? En waarom ook de Mexicanen niet met even omdat ze nog steeds niet hebben betaald voor die muur.

Nee, deze man is een persiflage op zichzelf. Ik heb zelfs geruchten gehoord dat Spitting Image weer uitgezonden gaat worden. Zo'n kans wilden ze niet laten schieten!

Het is toch sneu en verbazingwekkend tegelijk om te zien dat in een vrij land met 320 miljoen mensen dit 1 van de twee presidentskandidaten van 2016 is. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Zijn de Amerikanen zo naÔef? Schiet het systeem zo veel te kort? Of is het dit toch een overduidelijk teken dat geld en politiek een slechte combinatie zijn? En aangezien America in alles voor ons een voorbeeld (en voorbode is), vrees ik voor de toekomst van onze verkiezingen....

Goed(kop)e Energie Behoeft Geen Krans

Door sys64738 op dinsdag 9 februari 2016 19:44 - Reacties (14)
Categorie: Samenleveing, Views: 2.685

Vandaag een goede productieve dag gehad op het werk. En evengoed was ik lekker op tijd naar huis gegaan zodat ik de files voor een groot deel voor was. Dus rond een uur of 6 was mijn avondeten al klaar en kon ik aan tafel. Maar toen ik net de derde hap in mijn mond stopte, ging de deurbel. Ik verwachtte niemand dus het kon eigenlijk alleen maar ellende zijn. Toch stond ik op en liep nog kauwend richting de deur.

Toen ik de deur opendeed wist ik al direct dat het mis was. Daar stonden ze, twee man sterk (of eigenlijk 2 vrouw sterk in dit geval). Eerst dacht ik dat het Jehova's getuigen waren maar toen ik de iPad onder de arm van 1 van de twee dames zag, wist ik dat ze andere plannen hadden.

"Wij zijn van Eneco en u staat op onze lijst", wisten ze mij te melden terwijl ik de laatste stukjes vlees door probeerde te slikken. Ja, want ik was klant bij ze geweest en voor hun dierbare ex-klanten hadden ze een bijzonder goed aanbod.

Nou ben ik redelijk goed geworden in het heel snel afwimpelen van dit soort types maar deze waren vrij volhardend. Zat ik er toch niet zo heel ver naast met mijn Jehova's getuigen. "Waarom bent u destijds weggegaan?" en "Hoe lang loopt uw huidige contract dan nog?", terwijl ik toch al vrij duidelijk had laten doorschemeren geen interesse te hebben.

Waarom denken energiemaatschappijen dat ik tijdens het eten zit te wachten op hun geweldige aanbiedingen?!? Al zou je het zo goed als gratis aan komen bieden, ga ik er nog mijn eten niet voor koud laten worden.

En als jullie toch zo goed en goedkoop zijn, waarom moet je er dan nog mee langs de deuren lopen? Als Nederlanders ergens goed in zijn, is het zo goedkoop mogelijk dingen op de kop proberen te tikken. Don't call me, I'll call you. En als ex-klant hebben jullie mijn e-mail adres, dus mail me dat offer-I-can't-refuse dan gewoon. Of breng ik jullie nu weer op nog slechtere ideeŽn?

Als over een paar maanden mijn huidige contract afloopt, ga ik wel weer shoppen. En als jullie nou zorgen dat jullie de goedkoopste zijn tegen die tijd, kom ik heel misschien wel weer terug. Hoewel die behoefte na vanavond wel weer wat verder is afgenomen, moet ik bekennen.

Zo zie je maar: goedkope enegie behoeft geen krans. En al helemaal niet tijdens mijn eten.

Hogere Boetes Helpen Niet.

Door sys64738 op vrijdag 15 mei 2015 16:11 - Reacties (32)
Categorie: Samenleveing, Views: 5.041

Een tijdje geleden hadden ze in Den Haag het perfecte wapen tegen agressie in de trein bedacht: maak de boetes voor het zwartrijden afschrikwekkend hoog. Wat is afschrikwekkend hoog, is de eerste vraag die bij me opkomt. En daarnaast helpt het volgens mij vrij weinig tegen agressie. Sterker nog, ik denk dat agressieve zwartrijders nog heftiger zullen reageren.

Om de agressie in treinen aan te pakken moet je het echte probleem oplossen, namelijk de agressie zelf. Het is toch absurd dat er in onze samenleving mensen rondlopen die een conducteur knock-out slaan omdat ze zelf geen kaartje hebben gekocht. Die mensen moet je blijkbaar op een hele andere manier glashelder maken dat dit soort gedrag echt niet getolereerd wordt in dit land.

Dus ga nou niet de straffen voor het zwartrijden verhogen. Natuurlijk zijn de meeste incidenten wel gerelateerd aan zwartrijden maar ik denk dat 95% van de zwartrijders dit per ongeluk doet of het risico op de koop toe neemt, en gewoon de boete betalen als ze gepakt worden. Vooral voor die eerste groep is het toch zuur als de boete ineens onmenselijk hoog is.

Nee, de straffen op het in elkaar beuken of bedreigen van een conducteur moet gewoon afschrikwekkend worden gemaakt. Niet 6 uur afval prikken, een week niet met de trein en een stevige reprimande maar gewoon genadeloos straffen. Of nog beter, laat ze zelf maar verplicht net zo lang meelopen met een conducteur tot het uit de hand loopt (en das niet eens zo heel lang, vrees ik). En als het dan uit de hand loopt, kunnen zij mooi de klappen opvangen.