Alle opvallende en leuke dingen die in de media verschijnen

NetNix

Door sys64738 op donderdag 12 mei 2016 23:10 - Reacties (24)
Categorie: Media, Views: 7.358

Tja. Het zat er aan te komen. Als early bird had ik nog een Netflix abonnement van 7,99 Euro per maand maar wist dat dit een keer zo stoppen. En vandaag was het dan zo ver. Er viel een e-mailtje op mijn digitale deurmat waarin de mensen van Netflix mij uitlegden dat het gedaan was met mijn 'speciale' tarief.

Per 12 juni gaat mijn abo omhoog van 7,99 naar 9,99 per maand. Of zoals Netflix het heel sneaky omschrijft: As of 12 June, your price will be §9.99/month. This means more of the programmes and films you love – like Love and The Girl with the Dragon Tattoo.

Kort door de bocht betaal ik straks een dikke 25% meer zonder dat ik daar ook maar iets extra's voor terug krijg. Op zich zou dat nog niet eens zo erg zijn als ik super tevreden was over de service. Helaas ben ik dat dus niet.

Ja zeker, de Netflix series zijn goed. De documentaires zijn mooi. Maar het steeds verwijderen van content is mij een doorn in het oog. En ook erg lastig uit te leggen aan mijn kinderen. Blijkbaar heeft niemand bij Netflix kinderen want iedere ouder weet dat een kind jaren lang dezelfde film wil zien.

Vol bombarie wordt nieuwe content aangekondigd maar als films zoals Cars of Planes eraf gegooid worden, hoor je daar niks over. En dat is helaas het nadeel van dit soort services. Je bent geen eigenaar van de content dus je weet nooit hoe lang je iets nog kunt kijken.

Hoewel 2 euro extra per maand niet het einde van de wereld is, was dit wel weer even een wake-up call. Hoe vaak gebruik je Netflix nou eigenlijk. En is het het geld nog wel waard? Zeker gezien het probleem dat ik hierboven beschreef.

Misschien toch maar stoppen en die 9,99 euro per maand investeren in het aanschaffen van films, die ik zo vaak en lang kan kijken als ik wil? Ik ga er nog even een nachtje over slapen. Het voordeel is dat als ik nu opzeg, ik het voordeel van die 2 euro per maand niet langer verlies. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Komt dat schot!

Door sys64738 op donderdag 7 juni 2012 22:57 - Reacties (11)
CategorieŽn: Media, Sport, Technologie en gadgets, Views: 3.799

Hoewel het menig tweaker worst zal zijn, kun je er toch echt niet omheen: het EK voetbal staat weer voor de deur. Maar maak je geen zorgen, ik zal jullie ook deze keer niet lastig gaan vallen met prognoses of EK nieuws.

Vroeger was het simpel. Mensen verzamelden zich knus rond een klein beeldbuisje waarop in ruisend zwart-wit beeld te zien was hoe onze helden het er vanaf brachten. Tegenwoordig bekijken we de wedstrijden op een grote flatscreen tv of beamer. Maar dat is niet het enige verschil. Ook de manier waarop het signaal binnenkomt is in de loop der jaren flink uitgebreid in smaken.

Wederom was het vroeger simpel. Het analoge signaal werd door het harkje op het dak uit de lucht gepikt en met een lange kabel naar de tv doorgesluisd. Het analoge signaal via de ether wordt niet meer uitgezonden maar inmiddels is er een hele batterij aan nieuwe manieren waarop het signaal binnenkomt. Niet alleen heb je de keuze uit DVB-S, DVB-T, DVB-C, Analoge Kabel TV en IPTV maar ook nog uit diverse aanbieders.

Het grappige van al deze verschillende technologieŽn en aanbieders is het verschil in snelheid waarop het signaal onze tv bereikt. Bij het kijken van het 8 uur journaal of As the world turns (mijn favoriete serie; nog nooit een aflevering niet gemist), maakt die vertraging niet zo veel uit. Maar bij voetbal is dat toch een ander verhaal. Het is een beetje jammer als de speler nog bezig is met de aanloop voor de hoekschop en de buren al beginnen te juichen.

Uiteraard heb ik niet alle varianten zelf uit kunnen proberen maar bij Ziggo scheelt het al flink hoe je kijkt. Waar je bij het vorige WK nog het beste af was met analoge tv is dat inmiddels niet meer zo. De 2 seconden voorsprong die het analoge signaal had, is nu omgebogen in een vertraging van ongeveer een halve seconde ten opzichte van het digitale signaal. Of deze verschuiving het gevolg is van het verschuiven van de focus naar digitale tv bij Ziggo durf ik niet te zeggen maar frappant is het wel. Oh, en je iPad kun je beter links laten liggen want IPTV via de Ziggo app loopt ruim een minuut achter waardoor je met een beetje pech zelfs twee doelpunten achter loopt. En ook digitenne / DVB-T is niet je vriend tijdens dit EK. Mijn laptop heeft er met zijn Terratec usb dongle bijna 3 seconde langer voor nodig om de beelden tevoorschijn te toveren dan mijn digital kabeltuner.

Voor de voerballiefhebbers: doe je voordeel met deze informatie. En voor de rest: sterkte de komende tijd!

Update: even nog wat testjes gedaan en analoge kabel en DVB-C liggen toch niet zo ver uit elkaar als ik eerste dacht. DVB-C wint nog wel maar slechts met krap een halve seconde. Niet echt storend meer voor voetbalwedstrijden lijkt me.

Humor in De Spits

Door sys64738 op dinsdag 1 februari 2011 08:33 - Reacties (22)
Categorie: Media, Views: 4.758

’s Ochtends in de trein lees ik zo nu en dan De Spits. Hoewel het een gratis krant is, is het vaak toch vermakelijk genoeg om mij een deel van mijn treinrit zoet te houden. Het is niet allemaal wereldschokkend nieuws maar dat geeft niet, zo ’s morgens vroeg. Het is zelfs lang niet altijd waar wat ze schrijven maar dat maakt het soms juist zo komisch.

Een tijd terug zaten ze er bijvoorbeeld al eens flink naast met een totaal onzinnige verklaring voor de lage luchtdruk op de K2 in de Himalaya. Ik heb met rot gelachen en een e-mail aan ze gestuurd waarin ik mijn twijfels over de correctheid van het artikel aangaf. Helaas nooit een reactie op gekregen.

Maar vanmorgen was er weer een mooie uitglijder die ik jullie niet wil onthouden. Android, mijn favoriete mobiele OS, is wereldmarktleider geworden. Mooi nieuws en dat moet in de krant, zo dachten ze bij De Spits. Goed idee, slechte uitvoering, zoals op de afbeelding hieronder te zien is.

http://farm6.static.flickr.com/5294/5407166648_bab0fb386c_z.jpg

Ik kan met goed voorstellen dat de technologie voor de “gewone” mens allemaal wat te snel gaat en het moeilijk bij te houden is. Maar als ik een krant had, zou ik mijn technologie-artikelen niet laten schrijven door iemand die het verschil tussen Android en BlackBerry niet weet. En als de “expert” een keer ziek is, en je wilt dit nieuwsfeitje toch perse in de krant hebben, Google dan even twee minuten. Google had je vast wel verteld dat hun mobiele OS niet op BlackBerries draait. Ach, zij hun krant weer gevuld en ik weer gelachen. Eigenlijk is het gewoon een win-win situatie.