Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Alle opvallende en leuke dingen die in de media verschijnen

Niet te Casten!

Door sys64738 op maandag 29 juni 2020 22:12 - Reacties (17)
Categorie: Media, Views: 8.768

Heel af en toe kijk ik TV. En in 90% van de gevallen is het dan sport en kijk ik dus live. Ja, ook de Australian GP bv. maar dit jaar hoefden we de wekker (helaas) niet vroeg te zetten. Mijn kinderen kijken ook niet zoveel TV maar als ze kijken, zijn dat meestal programma's die de afgelopen week zijn uitgezonden.

Vroeger moest je alles wat je terug wilde kijken, zelf opnemen. Gelukkig zijn we dat station al een tijdje gepasseerd en kun je nu heel handig met de Ziggo Go app alles terug kijken. Perfect dus. Of toch niet?

Op de tablet of laptop werkt het prima en kun je alles zonder probleem terug kijken. Maar mijn jongens kijken toch liever op de TV of beamer. Prima want ik heb een Chromecast en de Ziggo Go app ondersteund deze ook. Maar dat werkt dus niet met Replay TV!

Zodra je een Replay programma probeert te casten krijg je de foutmelding "Onze excuses. Chromecast is niet toegestaan voor deze uitzending". Dit is een beperking die verzonnen is door de content aanbieders maar ik snap echt niet waarom. Waarom mag ik live TV wel casten en replays op mijn laptop of tablet bekijken maar geen replays casten? De logica ontgaat mij volkomen.

Chromecast werd sowieso niet ondersteund door Ziggo als het niet veilig zou zijn. En als replays die je niet zelf opgenomen hebt onwenselijk zijn, zou het ook niet in de Ziggo Go app gezeten hebben. Dus wat is het probleem? Een Chromecast is toch gewoon een soort draadloze HDMI kabel? (ja, ik weet dat het anders werkt, maar in de praktijk komt het daar wel op neer). En je beamer of TV daarmee een externe monitor.

Als ik TV streams zou willen "stelen" neem ik programma's wel op op mijn Humax 5050c.Daar kun je vervolgens met FTP de streams gewoon ongecodeerd vanaf halen. Maar daar gaat het me niet om. Ik wil gewoon TV programma's (terug)kijken op een handige manier. Das toch niet teveel gevraagd? Ik betaal er immers genoeg voor.

Met zo'n state-of-the-art Ziggo settop box kan het wel (volgens mij). Maar ik kijk te weinig TV om een duurder abonnement te nemen waar je zo'n ding "kado" bij krijgt. En ook hebben de settop boxen van Ziggo een niet al te best track record. Veel problemen met de software, hardware en stabiliteit. Nee dan hou ik het wel bij mijn vertrouwde Humax.

Ik hoop dat Ziggo en de content providers het licht gaan zien en stoppen met deze onzin. En tot die tijd plug ik gewoon een HDMI kabel in mijn laptop of cast een tab vanaf mijn Chrome browser. Dat werkt allebei gelukkig wel.

Einde van de Telefoon Spam!

Door sys64738 op donderdag 11 oktober 2018 21:26 - Reacties (16)
Categorie: Media, Views: 4.509

Hoera! De vlaggen kunnen uit. Dit is een historische week. Eindelijk komt er een verbod op telefonische verkoop door bedrijven. Dit alles dankzij Staatssecretaris Mona Keijzer. Hulde en een standbeeld voor die vrouw!

Ik kon er met mijn pet niet bij. Waarom was het versturen van Spam e-mails in dit land wettelijk verboden maar het plegen van willekeurige opdringerige verkoop-telefoontjes gewoon toegestaan? Ten eerste vind ik die telefoontjes veel irritanter dan een e-mailtje. En daarnaast: wie zit er in hemelsnaam te wachten op dit soort telefoontjes? Blijkbaar toch nog wel wat mensen want anders waren bedrijven er al lang mee gestopt.

Maar nog kanslozer dan die irritante belletjes was “de oplossing” die men er voor verzonnen had: het bel-me-niet-register. Dus blijkbaar was het wel duidelijk dat heel veel mensen die belletjes super irritant vonden maar in plaats van de mensen hier tegen te beschermen, moest je zelf moeite doen om deze ellende te voorkomen. What is next? Het sla-me-niet register?

Zelf had ik trouwens niet zo heel veel last meer van deze terreur sinds ik mijn vaste telefoonlijn opgezegd had. En blijkbaar ben ik voorzichtig genoeg met het weggeven van mijn mobiele nummer want ook daarop ontvang ik nooit belletjes van verkopers. En ik was ook heel goed in het niet meer opnemen (of later zelfs laten blokkeren) van anonieme bellers.

Nu alleen nog een verbod op van die straat-verkopers. Of is er ook al een spreek-me-niet-aan register waar je buttons of petjes kunt krijgen?

Drone Masters?!? WTF!

Door sys64738 op dinsdag 28 augustus 2018 22:29 - Reacties (25)
Categorie: Media, Views: 5.539

Echt. Neem maar van mij aan. Over een paar jaar kun je op de TV bij SBS of RTL kijken naar "Poepen met Sterren". Waarbij bekende Nederlanders in 8 weken leren hoe ze hun naam kunnen poepen. Uiteraard valt er iedere week een BNer af en kun je voor 1,50 per SMSje stemmen op jouw favoriet!

Waarom ben ik hier zo zeker van? Omdat ik net de trailer zag van "Drone Master" dat SBS6 binnenkort uit gaat zenden. Hierin gaan BNers bepalen wie er het beste met een drone kan vliegen. Hier zit toch werkelijk niemand op te wachten?

En om het nog een tikje erger te maken worden alle negatieve cliches over drone-vliegen nog maar even uit de kast gehaald. Zo kon je in het voorstukje al zien hoe ze een drone gebruikten om een zonnende vrouw in bikini te bespioneren.

Ik wil niet zeggen dat NPO nou zo'n sterke indruk maakt met haar oproep deze week. "Wij weten het ook niet meer, hebben jullie in het land anders nog ideeën voor een leuk programma?". Maar het is haast onmogelijk dat daar een slechter idee uit zal komen dan dit SBS misbaksel.

En dat doet me vrezen voor de programma's die SBS volgend jaar gaat maken. Als ze nog iets verder afglijden, gloort "Poepen met Sterren" toch echt aan de horizon. En ik weet zeker dat er nog genoeg aandachtsgeile BNers zijn die met vol enthousiasme mee zouden doen.

Ik denk dat ik mijn drone maar snel op Marktplaats zet. Want daar durf je straks met goed fatsoen toch niet meer mee te vliegen?!? :X

NetNix

Door sys64738 op donderdag 12 mei 2016 23:10 - Reacties (24)
Categorie: Media, Views: 8.765

Tja. Het zat er aan te komen. Als early bird had ik nog een Netflix abonnement van 7,99 Euro per maand maar wist dat dit een keer zo stoppen. En vandaag was het dan zo ver. Er viel een e-mailtje op mijn digitale deurmat waarin de mensen van Netflix mij uitlegden dat het gedaan was met mijn 'speciale' tarief.

Per 12 juni gaat mijn abo omhoog van 7,99 naar 9,99 per maand. Of zoals Netflix het heel sneaky omschrijft: As of 12 June, your price will be €9.99/month. This means more of the programmes and films you love – like Love and The Girl with the Dragon Tattoo.

Kort door de bocht betaal ik straks een dikke 25% meer zonder dat ik daar ook maar iets extra's voor terug krijg. Op zich zou dat nog niet eens zo erg zijn als ik super tevreden was over de service. Helaas ben ik dat dus niet.

Ja zeker, de Netflix series zijn goed. De documentaires zijn mooi. Maar het steeds verwijderen van content is mij een doorn in het oog. En ook erg lastig uit te leggen aan mijn kinderen. Blijkbaar heeft niemand bij Netflix kinderen want iedere ouder weet dat een kind jaren lang dezelfde film wil zien.

Vol bombarie wordt nieuwe content aangekondigd maar als films zoals Cars of Planes eraf gegooid worden, hoor je daar niks over. En dat is helaas het nadeel van dit soort services. Je bent geen eigenaar van de content dus je weet nooit hoe lang je iets nog kunt kijken.

Hoewel 2 euro extra per maand niet het einde van de wereld is, was dit wel weer even een wake-up call. Hoe vaak gebruik je Netflix nou eigenlijk. En is het het geld nog wel waard? Zeker gezien het probleem dat ik hierboven beschreef.

Misschien toch maar stoppen en die 9,99 euro per maand investeren in het aanschaffen van films, die ik zo vaak en lang kan kijken als ik wil? Ik ga er nog even een nachtje over slapen. Het voordeel is dat als ik nu opzeg, ik het voordeel van die 2 euro per maand niet langer verlies. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Komt dat schot!

Door sys64738 op donderdag 7 juni 2012 22:57 - Reacties (11)
Categorieën: Media, Sport, Technologie en gadgets, Views: 4.676

Hoewel het menig tweaker worst zal zijn, kun je er toch echt niet omheen: het EK voetbal staat weer voor de deur. Maar maak je geen zorgen, ik zal jullie ook deze keer niet lastig gaan vallen met prognoses of EK nieuws.

Vroeger was het simpel. Mensen verzamelden zich knus rond een klein beeldbuisje waarop in ruisend zwart-wit beeld te zien was hoe onze helden het er vanaf brachten. Tegenwoordig bekijken we de wedstrijden op een grote flatscreen tv of beamer. Maar dat is niet het enige verschil. Ook de manier waarop het signaal binnenkomt is in de loop der jaren flink uitgebreid in smaken.

Wederom was het vroeger simpel. Het analoge signaal werd door het harkje op het dak uit de lucht gepikt en met een lange kabel naar de tv doorgesluisd. Het analoge signaal via de ether wordt niet meer uitgezonden maar inmiddels is er een hele batterij aan nieuwe manieren waarop het signaal binnenkomt. Niet alleen heb je de keuze uit DVB-S, DVB-T, DVB-C, Analoge Kabel TV en IPTV maar ook nog uit diverse aanbieders.

Het grappige van al deze verschillende technologieën en aanbieders is het verschil in snelheid waarop het signaal onze tv bereikt. Bij het kijken van het 8 uur journaal of As the world turns (mijn favoriete serie; nog nooit een aflevering niet gemist), maakt die vertraging niet zo veel uit. Maar bij voetbal is dat toch een ander verhaal. Het is een beetje jammer als de speler nog bezig is met de aanloop voor de hoekschop en de buren al beginnen te juichen.

Uiteraard heb ik niet alle varianten zelf uit kunnen proberen maar bij Ziggo scheelt het al flink hoe je kijkt. Waar je bij het vorige WK nog het beste af was met analoge tv is dat inmiddels niet meer zo. De 2 seconden voorsprong die het analoge signaal had, is nu omgebogen in een vertraging van ongeveer een halve seconde ten opzichte van het digitale signaal. Of deze verschuiving het gevolg is van het verschuiven van de focus naar digitale tv bij Ziggo durf ik niet te zeggen maar frappant is het wel. Oh, en je iPad kun je beter links laten liggen want IPTV via de Ziggo app loopt ruim een minuut achter waardoor je met een beetje pech zelfs twee doelpunten achter loopt. En ook digitenne / DVB-T is niet je vriend tijdens dit EK. Mijn laptop heeft er met zijn Terratec usb dongle bijna 3 seconde langer voor nodig om de beelden tevoorschijn te toveren dan mijn digital kabeltuner.

Voor de voerballiefhebbers: doe je voordeel met deze informatie. En voor de rest: sterkte de komende tijd!

Update: even nog wat testjes gedaan en analoge kabel en DVB-C liggen toch niet zo ver uit elkaar als ik eerste dacht. DVB-C wint nog wel maar slechts met krap een halve seconde. Niet echt storend meer voor voetbalwedstrijden lijkt me.