Help, Mijn Man Is Hacker!

Door sys64738 op woensdag 10 april 2013 21:18 - Reacties (53)
Categorie: Computers en internet, Views: 18.016

Normaal gaat John Williams in "Help Mijn Man Is Klusser!" bij totaal ontspoorde renovatie-projecten langs waar een hoogzwangere vrouw op een kale betonvloer zit te huilen omdat ze al maanden niet thuis heeft kunnen douchen. Zou het nou niet gewoon leuk zijn als John eens op bezoek gaat bij hardcore nerds die het gezin teisteren met hun roekeloze gehack. Help, Mijn Man Is Hacker!

Er is geen beter vermaak dan leedvermaak. Dus als ik tijdens een rondje zappen op de bank HMMIK tegenkom, blijf ik wel even hangen. Natuurlijk is alleen het begin leuk want op het eind komt het altijd weer goed en is de lol er af. Vol verbazing aanschouw ik de bouwputten waar deze mannen hun huis in omgetoverd hebben.

Ik ben zelf ook wel van het klussen maar op de een of andere manier beschik ik over een iets betere zelfkennis dan deze zondaars. Ik weet wat ik wel en niet kan en als iets te hoog gegrepen is, roep ik gewoon hulp in. Met hacken ben ik vaak wat overmoediger en loopt het daarentegen wel eens niet helemaal zoals ik zou willen.

Zo kan het gebeuren dat mijn vrouw niets meer kan printen omdat ik mijn Raspberry Pi print server weer eens aan het tweaken ben. En soms moet het kijken van een film even tot een later tijdstip worden uitgesteld omdat ik mijn XBMC installaties in de woonkamer gesloopt heb. Of kan niemand onze foto's meer vinden omdat ik die net met SyncBack op een nieuwe manier aan het synchroniseren ben tussen onze PCs en Nassen.

Toch denk ik dat ik het bij lange na niet bont genoeg maak om door John bezocht te worden. Denk jij dat je wel in aanmerking komt of ken je iemand die zeker het bezoeken waard is, hou je dan niet in en brand los. John is een vaste lezer van deze blog dus wie weet....

Volgende: AEG Laat Je Wel In De Steek 04-'13 AEG Laat Je Wel In De Steek
Volgende: "Gratis" iPad bij Oxxio 03-'13 "Gratis" iPad bij Oxxio

Reacties


Door Tweakers user Gropah, woensdag 10 april 2013 21:25

Zo kan het gebeuren dat mijn vrouw niets meer kan printen omdat ik mijn Raspberry Pi print server weer eens aan het tweaken ben. En soms moet het kijken van een film even tot een later tijdstip worden uitgesteld omdat ik mijn XBMC installaties in de woonkamer gesloopt heb. Of kan niemand onze foto's meer vinden omdat ik die net met SyncBack op een nieuwe manier aan het synchroniseren ben tussen onze PCs en Nassen.
Als het om dit soort probleempjes gaat zou het eerder: "Help, mijn man is een techneut!" moeten zijn.

Door Tweakers user masauri, woensdag 10 april 2013 21:32

Mijn man is een tweaker zou beter klinken :+

Door Tweakers user sys64738, woensdag 10 april 2013 21:43

Als het om dit soort probleempjes gaat zou het eerder: "Help, mijn man is een techneut!" moeten zijn.
Oh, ter verduidelijking: ik gebruik de term hacker zoals deze ooit bedacht is. Iemand die het leuk vindt om het bijna onmogelijke uit apparaten/computers te halen. Helaas is de term in de loop van de jaren bekender geworden om kwaadwillende crackers / script-kiddies mee aan te duiden.

Door Tweakers user sys64738, woensdag 10 april 2013 21:44

masauri schreef op woensdag 10 april 2013 @ 21:32:
Mijn man is een tweaker zou beter klinken :+
Had ook een hele mooie titel geweest inderdaad.

Door Tweakers user EricBruggema, woensdag 10 april 2013 22:21

Er zullen ongetwijfeld zulke mensen hier rondlopen, maar of ze zullen reageren?!

:+

Door Tweakers user IStealYourGun, woensdag 10 april 2013 22:23

Zo kan het gebeuren dat mijn vrouw niets meer kan printen omdat ik mijn Raspberry Pi print server weer eens aan het tweaken ben. En soms moet het kijken van een film even tot een later tijdstip worden uitgesteld omdat ik mijn XBMC installaties in de woonkamer gesloopt heb. Of kan niemand onze foto's meer vinden omdat ik die net met SyncBack op een nieuwe manier aan het synchroniseren ben tussen onze PCs en Nassen.
Echte nerds gaan natuurlijk voor 100% uptime. ;)

Door Tweakers user Gish, woensdag 10 april 2013 23:01

IStealYourGun schreef op woensdag 10 april 2013 @ 22:23:
[...]


Echte nerds gaan natuurlijk voor 100% uptime. ;)
Dat wou ik nou net zeggen. Een béétje zichzelf respecterende nerd bouwt op z'n minst tripple redundancy in. Zéker voor gezinskritische applicaties als een XBMC installatie of de fileserver met alle kiekjes van vrouwlief - want een échte nerd is fotoschuw! :+

Door Tweakers user Permutor, woensdag 10 april 2013 23:29

Of die heeft een zolderkamer vol met hardware die nog allemaal gerepareerd moet worden. Waaronder nog spullen uit de vorige eeuw.

Door Tweakers user onok, woensdag 10 april 2013 23:31

idd, een echte nerd heeft gewoon 2 xbmc installaties in huis :+

Door Tweakers user johnkeates, woensdag 10 april 2013 23:33

"techneut" is meer een term die door de 'domme meute' gebruikt wordt om alles wat maar in de buurt van techniek komt aan te duiden.

Tweaker daarentegen wordt dan soms weer gebruikt om meth gebruikers aan te duiden..

Daarnaast zal zo'n programma ook niet echt de massa aanspreken, om dat ze het toch niet snappen :+

Bij klussen denken ze dat ze het nog wel snappen en zelf 'veel beter kunnen' (maar daar hebben ze het natuurlijk ook gewoon mis). En dan is het leuk om het iemand anders verkeerd te zien doen. Het is ook gewoon fysiek en in de 'echte' wereld, terwijl hacken natuurlijk te abstract is. 99.9% van de mensheid die TV kijkt zal er gewoon het inzicht niet voor hebben.

Door Tweakers user Gait, donderdag 11 april 2013 00:16

Misschien moet je je opgeven voor het beste idee van Nederland.

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 11 april 2013 02:27

Help mijn man heeft gisteren al ons spaargeld in bitcoins om gezet!
:P

Door Tweakers user woekele, donderdag 11 april 2013 06:22

Meh, zolang vriendin het huis vol mag plempen met rare lampen, bloemen, behangen, weetikwat.... mag ik lekker klooien met de technische dingetjes. Geven en nemen noemen we dat :P

Door Tweakers user IStealYourGun, donderdag 11 april 2013 08:20

Niak schreef op donderdag 11 april 2013 @ 02:27:
Help mijn man heeft gisteren al ons spaargeld in bitcoins om gezet!
:P
Help mij scheiden lijkt me dan een beter programma. :p

Door Tweakers user Uncle Mel, donderdag 11 april 2013 09:10

Netwerk printen, Check
XBMC, Check
Syncback, Check

Komt mij totaal niet bekend voor 8-)

Door Tweakers user W.Zijlstra., donderdag 11 april 2013 09:12

"een film even tot een later tijdstip worden uitgesteld omdat ik mijn XBMC installaties in de woonkamer gesloopt heb. "

Haha herkenbaar. Inmiddels een backup USB stok klaargelegd :)


Ja, booten via USB kan, maar als je PXE boot werkend kan krijgen is het toch veel leuker ;)

(Had in het verleden nog wel eens kuren, vriendin geïrriteerd :p)

Door Tweakers user darkmagic, donderdag 11 april 2013 09:23

haha, mooie blog. maar helaas. vanwege ruimte gebrek heb ik mijn hele netwerk eruit moeten kieperen. maar daarvoor was het nog bonter dan waar jij allemaal last van hebt ;).


Door Tweakers user Demo, donderdag 11 april 2013 10:07

Dinsdagavond geheugen bijgeprikt in de server. Gisteren ontdekt dat het volume met gebruikersprofielen niet gemount was, waardoor ik niet kon SSH'en. En daarna bericht van mijn vriendin dat ze geen enkele film kon opstarten. Crap, bleek gisteravond dat het volume met films ook niet gemount was. "Ja schat over 5 minuten kan ie hoor!" en vervolgens nog een half uur moeilijk zitten kijken, tot ik me bedacht dat ik na het mounten, ook de NFS-shares opnieuw moest exporteren. Maar tot de volgende reboot werkt het nu allemaal weer :+
De gesloopte XBMC-installaties behoren tot het verleden, sinds ik OpenELEC via PXE-boot gebruik. Dat was een experimentje, maar is een permanente oplossing geworden toen ik de Debian + XBMC install weer eens gesloopt had... :P

Door Tweakers user broadbeanprop, donderdag 11 april 2013 11:48

Permutor schreef op woensdag 10 april 2013 @ 23:29:
Of die heeft een zolderkamer vol met hardware die nog allemaal gerepareerd moet worden. Waaronder nog spullen uit de vorige eeuw.
Dat komt mij uitermate bekend voor!

Door Tweakers user useruser, donderdag 11 april 2013 16:00

Permutor schreef op woensdag 10 april 2013 @ 23:29:
Of die heeft een zolderkamer vol met hardware die nog allemaal gerepareerd moet worden. Waaronder nog spullen uit de vorige eeuw.
Busted...

Door Tweakers user Gropah, donderdag 11 april 2013 19:27

johnkeates schreef op woensdag 10 april 2013 @ 23:33:
"techneut" is meer een term die door de 'domme meute' gebruikt wordt om alles wat maar in de buurt van techniek komt aan te duiden.
We hebben het hier over SBS/RTL, oftewel techneut is precies het woord wat ze zoeken.

Door Géron, donderdag 11 april 2013 20:24

Leuk TV programma voor de Bokkers? :+

Door Tweakers user Deurges, vrijdag 12 april 2013 08:41

Valt dit niet gewoon onder "Help, mijn man heeft een hobby"? http://www.rtl.nl/programma/helpmijnmanheefteenhobby/ :P

Zou wel eens een programma willen zien hoe ze omgaan met dikke(re) gameverslaafden ala obese. Heel jaar volgen en kijken wat er allemaal kan gebeuren in dat jaar. Dubbele uitdaging.

Door Tweakers user ro8in, vrijdag 12 april 2013 11:51

wel jammer dat je raspberry pi als printserver geeindigd is. (voor hetzelfde geld heb je tegenwoordig al een printer met wifi erop)
Ik hoop voor de mijne toch iets creatievers te vinden.

Door Tweakers user sys64738, vrijdag 12 april 2013 12:01

ro8in schreef op vrijdag 12 april 2013 @ 11:51:
wel jammer dat je raspberry pi als printserver geeindigd is. (voor hetzelfde geld heb je tegenwoordig al een printer met wifi erop)
Ik hoop voor de mijne toch iets creatievers te vinden.
Neem maar van mij aan dat mijn opstelling op de lange termijn veel goedkoper is. Die brakke wifi-inkjets lijken best leuk totdat je om de paar maanden een paar tientjes aan cardridges mag gaan halen. Nee, mijn oude 2e hands Brother laserprinter en Pi kosten samen 60 euro en voor dat geld kan ik jaren printen.

Daarnaast ondersteund mijn oplossing ook nog AirPrint zodat ik direct vanaf mijn iPad kan printen. Lang niet verkeerd voor oplossing van 60 euro.

En als klap op de vuurpijl doet diezelfde Raspberry Pi ook nog dienst als Scan server waarmee ik mijn oude Epson scanner heb omgetoverd in een netwerk scanner. Via de GPIO ports heb ik ook nog eens knoppen en controle LEDs toegevoegd waarmee ik zonder computer kan scannen naar email, dropbox en direct kan kopieren.

Lijkt me creatief genoeg toch? En dit is trouwens maar 1 van mijn Pi's :D

Voor meer details over mijn scan/print server:
http://www.gaducated.com/...ed-scan-and-print-server/
http://www.gaducated.com/...d-airprint-configuration/

Door Tweakers user rc5proxy, vrijdag 12 april 2013 19:32

he omschrijf jij mijn gezin en hun ervaringen ???

pii liggen standaard 4 of 5 sd kaarten naast en we weten nooit welke nou de mediaplayer os bevat.
dochter loopt geregeld in paniek met usb stick rond te kijken op welke laptop ze nog wel kan printen.
vpn en thuis netwerk liggen weer eens overhoop iedereen in huis heeft in eens een bedrijfs ip adres ;)

hele gezin is ineens verbonden via umts router die in auto nog aanstaat ...

en zo kan ik nog wel even doorgaan;)

Door Tweakers user sys64738, vrijdag 12 april 2013 22:03

rc5proxy schreef op vrijdag 12 april 2013 @ 19:32:
he omschrijf jij mijn gezin en hun ervaringen ???
Zoals de Beasty Boys ooit zongen: "I'm in your crawl space" :+

Maar inderdaad. Het is voor mijn vrouw ook iedere keer een verrassing welke XBMC variant onze woonkamer Raspberry op de TV tevoorschijn tovert. Maar met die UMTS router versla je me toch echt hoor. Denk dat ze eerst maar bij jou langs moeten gaan....

Door Tweakers user rc5proxy, zaterdag 13 april 2013 08:52

sys64738 schreef op vrijdag 12 april 2013 @ 22:03:
[...]
Zoals de Beasty Boys ooit zongen: "I'm in your crawl space" :+

Maar inderdaad. Het is voor mijn vrouw ook iedere keer een verrassing welke XBMC variant onze woonkamer Raspberry op de TV tevoorschijn tovert. Maar met die UMTS router versla je me toch echt hoor. Denk dat ze eerst maar bij jou langs moeten gaan....
Tja nieuwe lease auto en daar in bleek de 12 volt aansluiting in de kofferbak met contact uit wel onder spanning te blijven heeft paar dagen geduurd voor ik het door had :+

Door Tweakers user Wizardtm, zaterdag 13 april 2013 10:29

Erg herkenbaar ! Ook hier regelmatig print "uitdagingen" en xmbc shares die tijdelijk offline zijn door updates, voorschreidend inzicht of andere dommiteiten ;-)

Gelukkig niet vaak / ernstig genoeg om een avondvullend programma mee te maken anders was ik vast allang een gescheiden man geweest :-D
rc5proxy schreef op vrijdag 12 april 2013 @ 19:32:

hele gezin is ineens verbonden via umts router die in auto nog aanstaat ...
Leuk idee ! Misschien eens een blogje van maken ? Ben wel benieuwd wat je daar nou zoal mee doet ;-)

Door Tweakers user rc5proxy, zaterdag 13 april 2013 18:57

Wizardtm schreef op zaterdag 13 april 2013 @ 10:29:
Erg herkenbaar ! Ook hier regelmatig print "uitdagingen" en xmbc shares die tijdelijk offline zijn door updates, voorschreidend inzicht of andere dommiteiten ;-)

Gelukkig niet vaak / ernstig genoeg om een avondvullend programma mee te maken anders was ik vast allang een gescheiden man geweest :-D


[...]


Leuk idee ! Misschien eens een blogje van maken ? Ben wel benieuwd wat je daar nou zoal mee doet ;-)
heel simpel eigenlijk internet delen via android werkt niet optimaal
voor heel klein bedrag ooit een umts routertje op de kop getikt die usb voeding nodig heeft dus data sim er in en dochter zit heerlijk stil op de achterbank met tablet
tja het kost wat maar je hebt wel rust in de auto
en door de weeks gebruik ik het om met laptop onderweg nog beetje online te kunnen zijn in file's..

in vorige auto werkt 12 volt aansluiting dus uitgeschakeld bij sleutel uit start slot
helaas bij nieuwe auto was dit niet zo dus toen maar even via dealer dit laten fixen ;)

rede dat we thuis via umts auto waren verbonden kwam om dat umts wlan zelfde naam gebruikt als thuis netwerk dit heb ik ondertussen ook aangepast.

Door wica, zaterdag 13 april 2013 22:01

*lol* Komt bij mij ook bekent voot. Ben allang blij dat ze nog niet "Help mijn man heeft een Hobby" gemailt heeft.

De meeste zaken blijven wel werken... met enige vertraging :)
Soms, ligt er een utp kabel door de woonkamer, omdat ik op dat moment geen geschikte usb wifi dongle heb ofzo.

En ja, kinderen moeten met hun vingertjes, van reset knopjes afblijven. Dit is vooral lastig voor zaken, die je nog steeds niet bij het opstarten laat uitvoeren.

Door Tweakers user DaSuperGrover, zondag 14 april 2013 22:32

Zoo herkenbaar dit

ehhh ja, je laptop draait nu Mint 13 ipv Windows, is helemaal hetzelfde O-)

Totdat ze op de server bij haar documenten wilde komen, moest toch iets anders dan de bureaublad shortcut in Windows ;) Oh ja, en Open Office werkt NIET hetzelfde als MS Office :P

Boven staat een glimmende nieuwe server te wachten op 'live' gaan, maar ben nog te huiverig wie er allemaal gaat zeuren dat het niet werkt. Host mijn eigen website en heb nogal wat JPGs op diverse forums daar staan. Ook een open-dir om makkelijk wat te kunnen delen met vrienden.

*BOOKMARKED*

Door Rogier, maandag 15 april 2013 12:06

Misleidende titel.. Matched totaal niet met de inhoud. Zou dit aanpassen naar één van bovenstaande suggesties.

Door Tweakers user Cartman!, maandag 15 april 2013 13:07

Ik zie persoonlijk meer in: "Help, mijn vrouw kan niet ne*ken" :+

Door Tweakers user X-DraGoN, maandag 15 april 2013 13:21

Héél herkenbaar inderdaad!
Maar ik heb alles geconcentreerd in 1 server, een oude P4 1.7Ghz + nog een NAS.

[Reactie gewijzigd op maandag 15 april 2013 13:23]


Door Tweakers user sys64738, maandag 15 april 2013 13:48

Rogier schreef op maandag 15 april 2013 @ 12:06:
Misleidende titel.. Matched totaal niet met de inhoud. Zou dit aanpassen naar één van bovenstaande suggesties.
En nu? Ga je me aanklagen? :o

Titel dekt volgens mij behoorlijk goed de lading. Zoals ik in mijn eerste reply helemaal bovenaan ook al aangeef, wordt de term hacker tegenwoordig helaas meestal in negatieve zin gebruikt. Ik gebruik de term hacker gewoon zoals hij oorspronkelijk bedoeld was: iemand die alles uit zijn computer of ander hardware wil halen, door overal aan te tweaken/knutselen.

[Reactie gewijzigd op maandag 15 april 2013 13:49]


Door Tweakers user sys64738, maandag 15 april 2013 13:49

Cartman! schreef op maandag 15 april 2013 @ 13:07:
Ik zie persoonlijk meer in: "Help, mijn vrouw kan niet ne*ken" :+
Tuurlijk, geef je vrouw maar weer de schuld :+

Door Tweakers user 90710, maandag 15 april 2013 22:11

Cartman! schreef op maandag 15 april 2013 @ 13:07:
Ik zie persoonlijk meer in: "Help, mijn vrouw kan niet ne*ken" :+
Of

"Help mijn vrouw zit (de hele dag) op het paard"

Door Tweakers user Schpijker, dinsdag 16 april 2013 08:16

Mijn vriendin zou me direct opgeven vermoed ik XD. Ik ben al een paar maanden bezig om een oude videorecorder om te bouwen tot media center (omdat het kan!) en er komt iedere keer weer wat tussen waardoor ik nog niks opschiet XD.

Door Tweakers user enthernal, dinsdag 16 april 2013 15:40

Dan zouden ze beter een nerd-versie van 'rekening in het rood' waar ipv. de vrouw die massa's schoenen koopt het de man is die van alles en nog wat koopt voor zijn IT-systeem ;)

Door Tweakers user mux, woensdag 17 april 2013 10:21

Lijkt me een uitstekende titel en vast wel iets wat zeef best wel wil pitchen om een videoserie van te maken op Tweakers :D

Door Tweakers user ThinkPad, woensdag 17 april 2013 20:40

Haha deze blogpost, en de reacties zijn zo herkenbaar. Ik ben ook de systeembeheerder hier thuis, en herken veel dingen hieruit :P IP adres van printserver aanpassen zodat hij in een betere range zit (buiten m'n DHCP pool), en dan vergeten op PC's hier in huis aan te passen etc. Verklooide XBMC installatie komt me ook bekend voor, evenals fileserver offline waardoor ze niet bij films kunnen e.d. :D

Door Tweakers user .CoUk, woensdag 17 april 2013 22:39

Vriendin belt .CoUk via viber (op zijn Poolse SIM omdat hij geen minuut zonder zijn iPhone kan) terwijl hij in Gdansk aan een biertje zit. Schat ik wil serie *insert title* zien maar ik kan hem niet vinden op 1channel.....

CoUk: Geen probleem ik download 'm ff via de cloud met put.io en binnen 5 min. kun je 'm zien in 720p.

Vriendin: Ja natuurlijk......

Vriendin 5 min later: holy cow het werkt gewoon en nog sneller dan als je thuis weer allerhande settings aan het wijzigen bent!

Mijn voorstel voor de topic-titel; thank god, mijn man is tweaker :*) sys64738 super idee dit blog, heel vermakelijk!

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 april 2013 22:39]


Door !null, donderdag 18 april 2013 10:23

Herkenbaar. Vooral omtrent die raspberry pi. Het werkt allemaal aardig, maar toch niet zo betrouwbaar als wat ik voorheen had. Heeft meer met gaar SD kaartje te maken geloof ik.

Andere programma's lijken me ook wel leuk:

- De wereld hackt door
- Nerds dansen op het ijs!

Iemand nog meer ideen?

Door Tweakers user sdk1985, donderdag 18 april 2013 15:07

Ik vraag me wel af hoe je een XBMC installatie gesloopt krijgt... Titel wordt dan eerder "Help, mijn man is een prutser" :+ .

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 april 2013 15:08]


Door Tweakers user Speedfightserv, donderdag 18 april 2013 16:02

oftwel, help mijn man heeft een hobby :-)

Door Tweakers user 35MHz OC, vrijdag 19 april 2013 16:21

sdk1985 schreef op donderdag 18 april 2013 @ 15:07:
Ik vraag me wel af hoe je een XBMC installatie gesloopt krijgt... Titel wordt dan eerder "Help, mijn man is een prutser" :+ .
Erhm, als je dit op een Ubuntu (derivative) installatie doet en je voegt de XBMC-nightlies PPA van nathan Rennie-Waldock toe, dan wil dit heel goed en heel snel lukken.

Moet je niet doen natuurlijk, maar als de features van de ontwikkelversie precies zijn wat je hart sneller doet kloppen...

Door Tweakers user sniek, zaterdag 20 april 2013 17:14

Bij help mijn man is hacker vermoed je eerder een bezoekje van de FBI en de Chinese geheime dienst... ;)

Door Chaaqin, zaterdag 20 april 2013 21:10

Iemand nog meer ideen?
- Ik hou van hacken (Holland :P)
- Het uur van de Hack (wolf)
- Blik op de hack (weg)

Wie weet er nog meer? :+

Door Tweakers user mieJas, zondag 21 april 2013 12:55

Ik vraag me wel af hoe je een XBMC installatie gesloopt krijgt... Titel wordt dan eerder "Help, mijn man is een prutser" :+ .
De automatische update van 11.0 naar 12.1 laten uitvoeren en dan merken dat beeld en geluid 60% van de tijd niet meer synchroon loopt :/

[Reactie gewijzigd op zondag 21 april 2013 12:56]


Door Tweakers user Heraz, maandag 22 april 2013 13:03

broadbeanprop schreef op donderdag 11 april 2013 @ 11:48:
[...]

Dat komt mij uitermate bekend voor!
Tsja, ik heb ook nog een MSX uit 1988 op zolder met een kapotte diskdrive...

Door Tweakers user InsanelyHack, dinsdag 23 april 2013 12:33

Holland's next top Nerd.

Reageren is niet meer mogelijk