Google+ Meest Aanbevolen

Door sys64738 op donderdag 13 december 2012 09:32
Categorie: Computers en internet, Views: 3.250

De afgelopen tijd ben ik redelijk actief op Google+ en hoewel ik in het begin een gezond sceptische houding had tegenover dit YASN (Yet Another Social Network) begin ik steeds meer te genieten van de mooie features. Er is echt één functie waar Google behoorlijk de mist in gaat: Google+ Meest Aanbevolen.

Elke zichzelf respecterende social hub heeft wel een Most Interesting sectie waarin ze dingen die je echt gezien moet hebben, de revue laten passeren. Flickr heeft bijvoorbeeld de 7 Days Most Interesting waar juweeltjes van de afgelopen 7 dagen voorbij komen. Er zit best wel dubieus materiaal bij en over smaak valt natuurlijk te twisten maar over het algemeen staan er echte top shots in en is het altijd een feest om er even door te bladeren. Op Google+ is het echter een ander verhaal want onlangs trakteerde Meest Aanbevolen met op dit: http://bit.ly/XfhKDa.

De term die Google gebruikt bevat zelf het woord Aanbevolen dus dan zou je denken dat er enige intelligentie achter zou zitten die rekening houdt met mijn persoonlijke voorkeuren en interesses. Mijn halve leven is opgeslagen bij Google dus hoe kan een bedrijf dat zoveel kennis van en over mij heeft me nou zulke bagger voorschotelen in Meest Aanbevolen. Want eigenlijk heb ik nog nooit echt iets interessant voorgeschoteld gekregen als Meest Aanbevolen lees-/kijkvoer.

Daarom rijst bij mij de vraag waaraan posts überhaupt moeten voldoen om het predicaat Meest Aanbevolen te ontvangen. Neem het voorbeeld dat ik gaf uit mijn eigen Meest Aanbevolen lijstje. Waarom denkt Google dat ik zit te wachten op een repost van een matige foto van een paar rozen? Zit hier sowieso iemand op te wachten? Blijkbaar wel gezien de 180 plusjes en het positieve commentaar.

Mijn zoekgeschiedenis van de afgelopen maanden bij Google staat vol met zaken zoals Android, Raspberry Pi, Java, Play Framework, OpenELEC, XBMC, Cyanogen. Het lijkt me toch niet echt moeilijk om daar eens een paar mooie, interessante Google+ posts bij te zoeken die mijn leven weer een stukje mooier maken. Voorlopig laat ik mijn Meest Aanbevolen voorkeur-slider helemaal links staan. Pas als Google de Meest Aanbevolen feature op het nivo van de rest van Google+ heeft weten te krijgen, gaat mijn slider weer langzaam naar rechts.

Volgende: Stilte Na De Storm 01-'13 Stilte Na De Storm
Volgende: Hoe Veilig Is Jouw Digitale Leven? 12-'12 Hoe Veilig Is Jouw Digitale Leven?

Reacties

Reageren is niet meer mogelijk