Wifi saved my life

Door sys64738 op vrijdag 27 juli 2012 23:01 - Reacties (6)
Categorie: Planes, trains and automobiles, Views: 2.619

Wifi heeft mijn leven meerdere malen gered, in figuurlijke zin dan. Maar als het aan General Motors ligt, gaat wifi binnenkort ook letterlijk levens redden. Het idee is dat ze de wifi direct standaard in gaan zetten om voetgangers en fietsers te herkennen en de bestuurders van auto's zo te waarschuwen.

Natuurlijk verkeert het allemaal nog in een heel pril stadium maar op zich zou dit een mooie aanvulling op de bestaande veiligheidsgadgets kunnen zijn. Het voordeel van dit idee ten opzichte van de andere toepassingen zoals radar en camera's, is het feit dat je op deze manier tweeweg communicatie kunt voeren en dus ook de voetganger of fietser kunt waarschuwen.

De vraag is wel of dit echt gaat werken in de praktijk. Hoe snel kan via wifi direct verbinding worden gemaakt maar de telefoon of tablet van een fietser of voetganger. En is er daarna voldoende tijd om de waarschuwing te bekijken er te reageren of loop je tijdens het kijken juist onder de naderende auto?

Ook is de precisie van de positiebepaling belang en moet je fietsers, auto's en wandelaars uit elkaar kunnen houden, of moet je voordat je gaat wandelen even je wifi direct status veranderen? :D .

In het filmpje zie je ook dat er wordt gewaarschuwd voor een voetganger die in de buurt van je auto komt. Hopelijk kun je dat uitzetten want anders wordt een ritje door het centrum van Amsterdam echt afzien.

Bron: http://www.engadget.com/2...powered-by-wifi-direct-v/

Volgende: NFC: Nice for crackers 07-'12 NFC: Nice for crackers
Volgende: Android: waar ging het fout - deel 2 07-'12 Android: waar ging het fout - deel 2

Reacties


Door Tweakers user slabetje, vrijdag 27 juli 2012 23:33

Ook een leuke aanslag op de accu van je telefoon!

Door Tweakers user Damic, zaterdag 28 juli 2012 00:05

Tjien kunnen ze daar niet beter BT voor gebruiken, dat zit op elke gsm en wifi niet, zelfs al gaan ze aar de toekomst zien dan blijft bt nog altijd de meest verspreide technologie.

Binnenkort hebben we fietsen die zelf beginnen te remmen om dat je ene auto nadert???? Ik weet het niet maar als je zo ziet wat een automerk soms van sensoren op de wagen zet betwijfel ik of je die wifi connect wel nodig hebt.

Ben een grote Mazda fan maar het gaat wat op voor al de merken:
* actieve motorkap: deze gaat omhoog als er een botsing word gedetecteerd met een voetganger/fietser
* actieve monitoring van de omgeving: dat laat GM nu zien, Mazda heeft dat als optie op de Mazda 6 vorige generatie (die nu op de markt is) en laat de wagen automatisch afremmen indien nodig, waarom moet een voetganger of fietser gewaarschuwd worden als de wagen weet wat er rond hem gebeurd en daarop kan inspelen.

Daarbovenop kun je wel doorgeven aan andere wagens wat er eventueel gebeurd is, moest er een ongeval gebeurd zijn (waren ze daar ook niet mee bezig een aantal jaar geleden???????) mompelt iets van advanced TMC, of andere gegevens.

Door Tweakers user roy-t, zaterdag 28 juli 2012 10:12

BT heeft een te klein bereik (3 meter ofzo?) dus dan ben je al te laat.

Door Tweakers user Cave_Boy, zaterdag 28 juli 2012 11:50

Hoop dat ze het ook op UMTS enzo laten scannen. Ik heb juist wifi op mijn telefoon uit. Data staat altijd op die van de provider. Stroom verbruik is een stuk lager en de data komt toch wel binnen. Datalimiet heb ik niet.

Door Tweakers user sys64738, zaterdag 28 juli 2012 12:18

@slabetje: ach,als dit echt werkt, wil ik mijn telefoon wel iets vaker in de lader hangen hoor.

@royt: bt 1 haalt 10 meter en bt 2 zelfs 100 dus dat zou ook kunnen alleen kun je bt maar met 1 device tegelijk koppelen en als je dus je headset al gekoppeld hebt,werkt het niet meer.

@caveboy: UMTS is te traag en moeilijker om positie mee te bepalen dus dat werkt niet echt lekker. En dit is geen gewoon wifi mar wifi direct... Een peer to peer soort wifi en staat dus los van je internet of 3G.

Door Tweakers user AyeAyeCaptain!, zondag 29 juli 2012 11:29

En daarom denk ik dat de toekomstige telefoons geintergreerd zitten in een bril die tevens ook opgeladen wordt met toekomstige zonnecellen. Zodat je gelijk ziet aan welke kant het gevaar naderd.

https://www.youtube.com/watch?v=9c6W4CCU9M4

Reageren is niet meer mogelijk