me, myself and iPad

Door sys64738 op woensdag 16 mei 2012 12:50 - Reacties (7)
Categorie: Technologie en gadgets, Views: 3.878

Zoals ik in mijn vorige post al aangaf, ben ik sinds kort in het bezit van een iPad. Of liever gezegd: mijn vrouw heeft een iPad die ik af en toe mag lenen ;)

Ik heb het expres niet over mijn iPad omdat ik me stilletjes toch wel een beetje schaam voor het feit dat we nu toch een Apple device in huis hebben. Ik heb het nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik niet zo'n Apple fan ben maar ook ik kon er niet meer om heen.

We waren op zoek naar een nieuwe tablet om casual mee te browsen/mailen op de bank en als leerzaam entertainment apparaat voor de kinderen. Hoe goed ik ook mijn best deed om op een Android tablet uit te komen, het lukte gewoon niet. Alle fantastische educatieve apps en fraaie interactieve boeken op de iPad kennen simpelweg geen Android tegenhanger.

Ook de hardware hielp niet echt mee: de nieuwe iPad is gewoon een geweldig apparaat. Het touchscreen is onovertroffen en de hoeveelheid pixels die ze op de 9,7 inch scherm weten te toveren is fenomenaal. Daar bovenop werkt iOS 5 ook nog eens zeer vloeiend en mooi (zonder lags of gevoel van kleine vertragingen waarover in de review van T.net gesproken werd).

Inmiddels hebben we de iPad enkele weken in huis en ik betrap mezelf erop dat ik hem redelijk vaak oppak om even wat op internet op te zoeken of te emailen. Emailen werkt prima en ik type op het virtuele toetsenbord bijna net zo snel als op een echt toetsenbord. Door de hoge resolutie is ook internetten goed te doen en zijn pagina's prima te lezen zonder in te zoomen. Het enige nadeel is dat mijn vingertoppen ineens wel heel groot lijken en het klikken van de juiste links nog wel eens een uitdaging vormt.

Dus het is een groot feest? Niet helemaal. Het gesloten karakter en de "my way or the highway" houding van Apple storen met zo nu en dan flink. Vaak hebben ze alles heel mooi bedacht maar soms wil ik dingen gewoon op een andere manier doen en dat kun je bij Apple gewoon vergeten.

Daarnaast is ook het gebrek aan uitbreidings- en aansluitmogelijkheden een negatief punt. Je kunt je digitale camera wel aansluiten om je foto's over te zetten maar dan heb je een adapter nodig a 30 euro. Wil je je iPad aansluiten op een tv? Prima, moet je even een hdmi adapter kopen voor 50 eurootjes. En volstaat je interne geheugen niet meer? Dan heb je helemaal geluk want dan mag je een splinternieuwe iPad gaan halen (helaas wel op eigen kosten).

Maar al met al ben ik, tot groot genoegen van Apple aanbiddende vrienden van ons, best blij met mijn iPad maar toch kan ik haast niet wachten tot jailbreak voor iOS 5 beschikbaar is.

Volgende: TeleAtlas zelf de weg kwijt? 05-'12 TeleAtlas zelf de weg kwijt?
Volgende: Web 1.0 05-'12 Web 1.0

Reacties


Door Tweakers user leosand, woensdag 16 mei 2012 13:03

http://www.miniinthebox.c...phone-itouch_p233741.html

5,73 in euro's en werkt ook nog
verder is het wel herkenbaar je verhaal

Door Tweakers user MikeOO, woensdag 16 mei 2012 13:54

Gelukkig is er nog ebay waar de prijs al een stuk goedkoper zijn.

HDMI Ipad TV (staat wel bij Ipad2 en aangezien ik geen ipad* heb weet ik niet of de aansluiting gelijk is aan de Ipad 3)

http://www.ebay.nl/sch/i....3286.c0.m14&_sop=15&_sc=1

* zelfde reden. Ben toch wel blij met de Android Hannspree Tablet :)

Door Tweakers user akakiwi, woensdag 16 mei 2012 15:16

@leosand, dank je voor de tip.
Heb het ding meteen besteld voordat mijn vrouw er eentje van 30 euro aanschaft.

Door Tweakers user nero355, woensdag 16 mei 2012 15:17

Inmiddels hebben we de iPad enkele weken in huis en ik betrap mezelf erop dat ik hem redelijk vaak oppak om even wat op internet op te zoeken of te emailen.
Hetzelfde met een laptop in de huiskamer bij ons ondanks de PC die er ook staat :)

Voor mij werkt dat toch nog steeds sneller...

Door Tweakers user funk-e, woensdag 16 mei 2012 15:41

€ 50,- voor een HDMI-kabel is wel erg duur.
Dan kun je nog beter een (tweedehands) AppleTV kopen!

Door Tweakers user sys64738, woensdag 16 mei 2012 16:25

@leosand. Das inderdaad een goeie tip. Zag dat ze nog meer leuke goodies hebben daar.

@funk-e: Voor die 50 euro krijg je volgens mij nog niet eens een kabel maar alleen de adapter! En thuis zou ik die adapter sowieso nooit gebruiken (XBMC met airplay en alle films op NAS) maar het is meer voor onderweg.

Door Tweakers user WeeJeWel, woensdag 16 mei 2012 18:19

Zo herkenbaar :)

Reageren is niet meer mogelijk