To blog or not to blog

Door sys64738 op vrijdag 23 maart 2012 11:39 - Reacties (3)
Categorie: Computers en internet, Views: 2.947

Ik blog hier, net zoals de meesten volgens mij, omdat ik het leuk vind om dingen die mij opvallen of interesseren te delen met mede-tweakers (en andere lezers uiteraard).

Een blog hoeft in mijn ogen niet direct te leiden tot wereldvrede of alle oorlogen en hongersnoden op te lossen. Als het enigszins vermakelijk of leerzaam is en de mensen de posts met plezier lezen, ben je volgens mij al goed bezig.

Niks aan de hand dus. We schrijven hier allemaal lekker ons blogje, mensen lezen de posts en iedereen is blij. Of toch niet?

Tweakblogs wordt steeds populairder en er komen meer en meer blogs bij. Op zich natuurlijk een mooie ontwikkeling maar hierdoor wordt het wel steeds moeilijker om het koren van het kaf te scheiden. Alleen op basis van de auteur en de titel is het lastig om te zeggen of een post interessant is voor jou. Maar ook posts die normaliter niet echt jouw ding zijn, blijken soms toch absoluut de moeite van het lezen waard. Ik ken mensen die een A4tje vol kunnen schrijven over een baksteen waarbij het van begin tot eind een boeiend verhaal blijft. Zonder rating systeem gaan dit soort juweeltjes waarschijnlijk aan je neus voorbij.

Afgelopen paar dagen ben ik hier helaas een aantal keer tegen posts aangelopen die absoluut niet in de categorie juweeltjes thuis hoorden. Het was de slijtage van mijn linker muisknop en de energie die het kostte om die knop in te drukken niet waard. Niks te nadele van de betreffende bloggers maar schrijven is gewoon niet hun sterke kant of ze hadden een aansprekender onderwerp uit moeten kiezen. En waarschijnlijk zijn er ook diverse mensen die zo over mijn blogs denken en dat is hun goed recht.

Zou het dan niet mooi zijn om er automatisch voor te kunnen zorgen dat je posts van dit soort personen of over dit soort zaken niet meer te zien krijgt? Het zou daarom mooi zijn als Tweakblogs uitgebreid zou worden zodat het makkelijker wordt om de krenten uit de blog-pap te vissen? Ik zou graag de volgende features zien:
  • Beoordelingssysteem
  • Previews (de 1e 3 regels van een post op de frontpage)
  • Keywords (op frontpage)
  • Blacklists
  • Goede zoekfunctionaliteit
  • Favorieten of stars
Met deze uitbreiding wordt Tweakblogs voor zowel bloggers als de lezers een stuk leuker. Ik ben zelf al aan het kijken of ik naast Tweakblogs ook ergens anders zal gaan bloggen (of helemaal overstap) want ik mis dit soort zaken echt.

Ik snap dat Tweakblogs ooit is begonnen als simpele service voor tweakers die hun ei kwijt wilden maar gezien de populariteit lijkt het me toch zinnig om het platform een stapje volwassener te maken.

Volgende: Service zoals het hoort 04-'12 Service zoals het hoort
Volgende: I want one! 03-'12 I want one!

Reacties


Door Tweakers user ThomasXCI, vrijdag 23 maart 2012 21:01

Vind ik wel een goed idee, hoewel favorieten je ook op kan slaan in je rss reader ;)


Door Tweakers user onok, zaterdag 24 maart 2012 18:06

Het enige wat ik mis is een degelijke search. De rest boeit me echt vrij weinig eigenlijk.

Reageren is niet meer mogelijk