Logitech logica

Door sys64738 op zaterdag 31 december 2011 16:09 - Reacties (7)
Categorie: Technologie en gadgets, Views: 4.605

Al sinds jaren ben ik een zeer tevreden gebruiker van Logitech Harmony remotes. Eerst begonnen met de 555 en toen deze onverwachts de geest gaf, liet Logitech zich van zijn beste kant zien en bood mij gratis een Harmony 700 aan. Prima service dus die ik ondertussen wel gewend ben van Logitech.

Waar ik echter nooit aan zal wennen, is de software die Logitech mee levert waarmee de remote ingesteld moet worden. Het is één grote brei van onlogische menu's en wizzards waar zelfs de meest doorgewinterde computergebruiker binnen no time de weg volledig kwijt is. Als je alleen een tv en radio hebt staan, zal het misschien best werken maar dan heb je waarschijnlijk ook geen Harmony in huis. Wil je een beetje uitgebreide setup (inclusief HTPC en Surround receiver) configureren dan is behoorlijk wat geduld en tijd nodig om met vallen en opstaan tot een werkend geheel te komen.

Dus eindelijk had ik alles goed voor elkaar en werkte mijn complete setup als een zonnetje. Toen kreeg ik op het scherm een melding dat Samsung een nieuwe firmware voor mijn tv klaar had staan. Die wilde ik wel hebben en drukte dus op OK. De tv deed het nog prima maar mijn Harmony configuratie was helaas wel om zeep geholpen.

Bij het opstarten van een activiteit waarbij de tv ingeschakeld moet worden, bleef de tv steevast op het input kanaal staan van de activiteit die je ervoor had afgesloten. Dus had ik tv gekeken (HDMI 2) en wilde de volgende dag een film kijken (HDMI 1) dan ging alles aan maar bleef de tv op HDMI 2 staan. Het probleem was al snel duidelijk: de nieuwe firmware had de al niet misselijke 13 seconden opstarttijd van de tv nog iets verder verlengd waardoor de Harmony te vroeg van input probeerde te verwisselen.

Remote dus weer aan de laptop gehangen en gelukkig wordt mijn probleem door de probleemoplosser van Logitech herkent en zegt dat mijn probleem nu opgelost is. Maar na een paar pogingen is wel duidelijk dat de probleemoplosser mijn probleem niet gaat verhelpen.

Nou herinnerde ik met dat ik met mijn 555 de opstart tijd met de hand kon veranderen. Hoewel in de handleiding staat aangegeven dat dit ook voor de 700 mogelijk moet zijn, is deze optie helaas niet meer aanwezig. Een flink Google-sessie leverde mij het antwoord op: op de 600, 650 en 700 kun je de waarde instellen via het Advanced Help menu op de remote zelf. Na 5 seconden de Help knop ingedrukt te houden, kwam de remote inderdaad met de vraag of ik de Advanced Help wil openen. Hierin kon ik inderdaad alle vertragingen per apparaat instellen en is mijn probleem alsnog opgelost. Je verzint het toch zelf niet?!?

Dus Logitech, als jullie nog geen goede voornemens voor 2012 hebben: Verbeter alsjeblieft jullie software voor de Harmony. Oh, en geef ons dan ook een power-user mode waarin je zelf alles kunt scripten.

Volgende: Dumb TV 01-'12 Dumb TV
Volgende: Bakkie schrale troost 12-'11 Bakkie schrale troost

Reacties


Door Tweakers user Ruud, zaterdag 31 december 2011 16:15

Logitech Harmony, mooi spul, veel op in te stellen maar ik krijg het niet voor elkaar om mijn tv te laten switchen van input.. Das al jaren een handmatige actie... :+

Door Tweakers user UltimateB, zaterdag 31 december 2011 16:30

Wat ik mooi vindt is dat je gewoon de helpdesk kan bellen en dan helpen ze met instellen! Ik had ook een probleem dat hij automatisch altijd alles via mijn HD recorder wilde doen, maar dat wilde ik niet. Even gebeld en het werd gelijk even voor mij juist ingesteld :)

Wereld service, daarom koop ik altijd Logitech.

Door Tweakers user Termi, zaterdag 31 december 2011 18:54

Het zou toch veel fijner zijn als ik gewoon een afbeelding van de afstandsbediening heb en een lijst met alle functies van een apparaat ernaast. Dan er gewoon in kan slepen.

Door Tweakers user Cyphax, zondag 1 januari 2012 10:36

Termi schreef op zaterdag 31 december 2011 @ 18:54:
Het zou toch veel fijner zijn als ik gewoon een afbeelding van de afstandsbediening heb en een lijst met alle functies van een apparaat ernaast. Dan er gewoon in kan slepen.
Afgezien van dat kunnen slepen is dat wel hoe je bij Logitech je muizen instelt, met SetPoint. Ze kunnen het dus wel!

Ik blijf ook Logitechmuizen kopen. Die service van ze heb ik niet zo lang geleden ook mogen ondervinden toen de receiver van mijn muisje slecht was geworden. Ik heb een nieuwe receiver gekregen van ze, en toen ik die niet aan de praat kreeg hebben ze een nieuwe muis opgestuurd. Een collega van mij heeft van de week nog een compleet nieuwe tobo+muis gekregen omdat de muis van zijn set niet meer goed was. Ja zo hou je klanten wel bij je. ;)

Door Tweakers user vanaalten, zondag 1 januari 2012 11:35

Helemaal eens met sys64738: briljant spul, die Harmony remotes, maar de software... :X

Door Tweakers user Joolee, maandag 2 januari 2012 14:27

Je kunt ook de web configuratie gebruiken. Deze is minder uitgebreid maar wel een stuk gebruiksvriendelijker. Ik kreeg zelf alleen problemen dat het synchroniseren van de instellingen niet meer werkte. De "site" wilde niet zien dat de afstandsbediening was aangesloten.

Zelf kreeg ik met een Philips TV ook problemen met de input selectie. Ik heb toen via de software weten in te stellen dat de cijfers 1-9 hard zouden schakelen naar bepaalde input modus. Hiermee heb ik een omrekenlijstje gemaakt (bijv. VGA Input => Philips TV schakelt naar HDMI 1) welke daarna via de software wel goed in te stellen was.
Je kunt er erg veel mee maar het is enorm zoeken.

Door Tweakers user Lrrr, maandag 2 januari 2012 18:25

Je hebt tegenwoordig ook Myharmony.com. Alleen voor sommige afstandsbedieningen en je moet wel alles opnieuw instellen, maar ik vind hem wel beter.

Reageren is niet meer mogelijk