Bakkie schrale troost

Door sys64738 op woensdag 21 december 2011 20:01 - Reacties (24)
Categorie: Samenleveing, Views: 6.552

Meestal is mijn werk erg leuk maar er zijn altijd van die momenten dat je wel even een oppepper kunt gebruiken. Even losweken van het scherm en nieuwe gedachten rustig op hun plek laten vallen. Op naar de koffieautomaat voor een bakkie van dat zwarte goud dus.

Aangezien ik net bij een nieuwe klant begonnen ben, is alles nog een beetje onwennig. Gelukkig begint de rondleiding bij nieuwe klanten altijd met de koffiecorner en de toiletten (en ook altijd in die volgorde) dus de koffiemachine was snel gevonden.

De twee aantrekkelijke dames die op het apparaat staan afgebeeld glimlachen me vriendelijk toe en ook het mooie logo en de Italiaanse naam op de machine doen het beste vermoeden. Hier móet gewoon goede koffie uitkomen. Dus ik baan me een weg door de keuzes en na vijf keer drukken valt het bekertje op zijn plaats en wordt mijn koffie ingeschonken.

Vol verwachting neem ik een slok en ik word er helemaal stil van. Wauw. Dit is zonder enige twijfel de smerigste koffie die ik ooit heb geproefd. Hoe durf je hier als koffiebedrijf je logo aan te verbinden? En hoeveel geld hebben die dames gekregen om hierop te moeten prijken? Aan hun vrolijke glimlach te zien, hebben zij de koffie zelf nog nooit geproefd.

Voordat ik op de thee overschakel, wil ik het apparaat nog één kans geven. Meestal helpt een flinke sloot melk wel om de vieze smaak eraf te halen en de dag alsnog te redden. Via de menustructuur vind ik mijn weg richting de latte macchiato en druk op start. Niks. Er gebeurt helemaal niks. Pas even later ontdek ik waarom het apparaat weigert. Op het display staat in kleine lettertjes aangegeven dat het apparaat 50 cent van mij verlangd alvorens hij mijn latte gaat bereiden. Wat?!? Los van het feit dat ik geen 50 cent op zak heb, is mijn vertrouwen in het apparaat al dermate gedaald dat ik er ook geen 50 cent voor over heb om erachter te komen of de latte macchiato die eruit komt wél voor menselijke consumptie geschikt is.

Terwijl ik een klein slokje van mijn thee neem, denk ik vol weemoed terug aan mijn vorige klant waar de koffie juist super was. Het is natuurlijk niet zo dat een project valt of staat bij goede koffie maar het helpt wel bij die momenten waar je even op zoek bent naar inspiratie. Toch ben ik wel benieuwd naar de relatie tussen de kwaliteit van de koffie en het slagingskans van projecten. Tijd voor een onderzoekje?

Volgende: Logitech logica 12-'11 Logitech logica
Volgende: Lost sounds of computing 12-'11 Lost sounds of computing

Reacties


Door Tweakers user Bor, woensdag 21 december 2011 20:06

En je drinkt dan wel thee uit dezelfde automaat :?

Door Tweakers user sypie, woensdag 21 december 2011 20:10

Koffiemachines op het werk die geld van je vragen is al een enorme #fail! Moet je dan je thermosfles van thuis meenemen net zoals vroeger?

Door Tweakers user sys64738, woensdag 21 december 2011 20:11

Bor de Wollef schreef op woensdag 21 december 2011 @ 20:06:
En je drinkt dan wel thee uit dezelfde automaat :?
Nee, de waterkoker die er naast stond zei me al voldoende. En gelukkig is er ook een ruime voorraad theezakjes aanwezig.

Door Tweakers user derx666, woensdag 21 december 2011 21:09

Welk merk is het, dan weet ik dat ik die moet mijden als ik ze zie.

Door Tweakers user Pixeltje, woensdag 21 december 2011 21:37

Vervelend. Ik ben het met je eens dat geld vragen voor koffie op het werk idioot is, zeker als de kwaliteit te wensen overlaat. Misschien toch eens de moeite om het te proberen; wellicht krijg je voor 50 cent ineens heerlijke koffie ;)

Bij ons hebben ze machines staan die na het maken van de keuze de bonen vers voor je malen. Ideaal en prima drinkbaar voor automatenkoffie. Standaardrecept is wel "dubbele espresso" want de gewone koffie is mijn te waterig.

Door Tweakers user Barleone, woensdag 21 december 2011 21:54

Vraag ik me af:
Hoe weinig mensen gebruiken die melk uit het apparaat, en dus hoe lang zit zo'n zak/pak melk in het apparaat voordat het op is? :|

Door Tweakers user siepeltjuh, woensdag 21 december 2011 23:03

Barleone schreef op woensdag 21 december 2011 @ 21:54:
Vraag ik me af:
Hoe weinig mensen gebruiken die melk uit het apparaat, en dus hoe lang zit zo'n zak/pak melk in het apparaat voordat het op is? :|
Als het al geen poeder is, dan zit het wel in een speciale verpakking waar geen lucht in kan en die leeg gezogen wordt (vacuum). Zou me daar niet al te druk over maken.

Wij hebben net nieuwe Douwe Egberts automaten op het werk en zowaar heb ik deze week al meer werk verzet dan vorige week. :-) Zou het dan toch invloed hebben?

Door Tweakers user CodeCaster, woensdag 21 december 2011 23:19

siepeltjuh schreef op woensdag 21 december 2011 @ 23:03:
[...]


Als het al geen poeder is, dan zit het wel in een speciale verpakking waar geen lucht in kan en die leeg gezogen wordt (vacuum). Zou me daar niet al te druk over maken.

Wij hebben net nieuwe Douwe Egberts automaten op het werk en zowaar heb ik deze week al meer werk verzet dan vorige week. :-) Zou het dan toch invloed hebben?
Afhankelijk van welk ingrediënt u gebruikt, zijn de verschillende Cafitesse ingrediënten houdbaar tussen de 6 en 12 maanden (voor opening, diepgevroren) en 6 weken (na opening, gekoeld). In de omschrijvingen van de verschillende Cafitesse ingrediënten vindt u hierover meer informatie
Zes weken dus. Ik zou maar geen latte of cappuccino meer nemen. ;)

Door Tweakers user astrocore, donderdag 22 december 2011 03:30

hmmm...Lord of the rings 3(de laatste scene die maar niet stopt) meets dilbert/garfield ?

Door Tweakers user Blasterxp, donderdag 22 december 2011 10:47

Ik drink geen koffie meer, als de koffie in limonade vorm uit het apparaat komt...

Beter poeder, of echte bonen :)

Door Tweakers user TomBongers, donderdag 22 december 2011 14:33

Het probleem bij die apparaten is gewoon de afstelling.

Eigenlijk al die apparaten kunnen met poeder/siroop prima koffie zetten. Het is maar net wat het bedrijf waar hij staat er aan uit wil geven. Je kunt instellingen kiezen van 5/6 cent per bak (slootwater zoals jij kreeg) en hoger natuurlijk. Vaak is het de regel: Hoe groter het bedrijf hoe goedkoper de koffie want het is gewoon een grote kosten post voor een bedrijf (dat neemt niet weg dat het voor de meesten van ons toch een primaire arbeidsvoorwaarde is ;))

[Reactie gewijzigd op donderdag 22 december 2011 14:34]


Door Tweakers user Bartjezz, donderdag 22 december 2011 15:20

Neem dan je eigen Senseo mee, iedereen die koffie wil moet dan gewoon zijn pads meenemen... Probleem opgelost! (net zoals de suiker/melk die je in je koffie wilt...)

Ik ben servicemonteur en zorg er gewoon voor dat ik in een luxe bedrijfskantine terechtkom rond lunchtijd ;)

Door Tweakers user Jarrean, donderdag 22 december 2011 15:28

Iemand die machinekoffie niet lekker vind zal ook niet staan springen om senseo denk ik zo..

Door Tweakers user Kecin, donderdag 22 december 2011 15:55

Jarrean schreef op donderdag 22 december 2011 @ 15:28:
Iemand die machinekoffie niet lekker vind zal ook niet staan springen om senseo denk ik zo..
Krups of Dolcé Gusto is goed te doen moet ik zeggen. Wel beter dan die grote automaten. Vaak valt 1 bak nog wel mee, maar de hele dag. :'(

Door Tweakers user sys64738, donderdag 22 december 2011 16:05

Jarrean schreef op donderdag 22 december 2011 @ 15:28:
Iemand die machinekoffie niet lekker vind zal ook niet staan springen om senseo denk ik zo..
Heb net mijn Seseo verkocht :( Maar ik ga niet iedere keer naar een klant toe een Senseo meeslepen. Ben wel vaker bij klanten geweest waar een Senseo pal naast de koffiemachine stond :D

En ja, 1000 keer liever Senseo dan die drab uit die automaat.

Thuis heb ik voor de snelle bak een Dolce Gusto staan en die is prima te drinken (espresso is zelfs echt lekker) maar de kosten per bakkie liggen dan wel weer iets hoger dan bedrijven uit willen geven.

Door Tweakers user Shinigami, donderdag 22 december 2011 17:09

Ik werk voor de overheid en moet zeggen dat deze wel weten wat koffie is. Fatsoenlijke (DE) koffieautomaten met koffiepoeder en heerlijke capuccino's.
Ik heb het overigens ook anders meegemaakt, zoals met die machines met zakken gore drap die bij mij op school geserveerd worden, waar een bakkie koffie 11 cent kost (en zelfs dat is afzetterij met dat bakje maagzuur wat je daarvoor terug krijgt)..

Goede gratis koffie op de werkplek is een mensenrecht!

Door Tweakers user yeehaw, donderdag 22 december 2011 18:10

Wij hebben een espresso apparaat van Jura :). Lekkere koffie, versgemalen.

Door Tweakers user Osxy, vrijdag 23 december 2011 01:09

http://www.cafebar.nl/kie...f%C3%A9_bar_tendenza.aspx
Zo kan het ook, vers gemalen koffie. Duurt wat langer maar STUK lekkerder =)

Door Tweakers user Jarrean, vrijdag 23 december 2011 09:20

sys64738 schreef op donderdag 22 december 2011 @ 16:05:
[...]
Heb net mijn Seseo verkocht :( Maar ik ga niet iedere keer naar een klant toe een Senseo meeslepen. Ben wel vaker bij klanten geweest waar een Senseo pal naast de koffiemachine stond :D

En ja, 1000 keer liever Senseo dan die drab uit die automaat.

Thuis heb ik voor de snelle bak een Dolce Gusto staan en die is prima te drinken (espresso is zelfs echt lekker) maar de kosten per bakkie liggen dan wel weer iets hoger dan bedrijven uit willen geven.
Ik ben misschien ook een beetje verwend met mn vers gemalen bakkie :+

Door Tweakers user Peetz0r, vrijdag 23 december 2011 11:16

Bor de Wollef schreef op woensdag 21 december 2011 @ 20:06:
En je drinkt dan wel thee uit dezelfde automaat :?
Gelukkig komt thee niet uit een automaat. Heet water misschien, maar de thee zelf komt uit een zakje/zeefje/filter.
Er is bijna geen zakjesthee die lekker smaakt. Als de thee eruit ziet als poeder hoef ik nieteens te proeven ;) Lipton Pyramids is goed te doen, maar voor echt goede thee ga ik naar de speciaalzaak. En dure thee is nog goedkoper dan de meeste frisdranken. Kijk maar eens hoeveel liter thee je kunt zetten van wat je gekocht hebt!

Ik hoop dat het water uit die automaat heet genoeg is. Van water op 70°C kun je geen lekkere thee zetten.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 december 2011 11:25]


Door Tweakers user Peetz0r, vrijdag 23 december 2011 11:25

Oeps, ik klik quote ipv edit. Stom ding...

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 december 2011 11:25]


Door Tweakers user ProCal, vrijdag 23 december 2011 11:25

Net als Shinigami werk ik ook voor de overheid en voorheen hadden ook wij die fatsoenlijke koffie van DE. Altijd wel een lekker bakkie. Helaas hebben we tegenwoordig automatan van Maas. Wát een gore troep is dat... Het water voor de koffie is Maaswater, denk ik.

Door Tweakers user jmderonde, dinsdag 27 december 2011 14:42

Kijk, dat is nou exact de reden dat ik voor thuis een goede bonenmachine heb gekocht. 'k Kom per week bij heel wat verschillende klanten en kom de ergste ellende tegen!

Door Tweakers user NoUseWhatsoever, donderdag 5 januari 2012 16:02

Een automaat waarbij een bekertje naar beneden valt is meestal geen goede koffie (ik ben iig nog geen uitzonderingen op deze stelling tegengekomen). Wat ook kan zijn is dat de schoonmakers niet goed hebben nagespoeld nadat ze schoonmaakmiddel door de leidingen hebben laten lopen...

Wij hebben een koffiebar in de kantine staan waarbij je gratis koffie kan halen die door iemand vers wordt bereid. Echt geweldig en vooral 's ochtends en na de lunch een genot!

Reageren is niet meer mogelijk