Speelgoed op 2 wielen

Door sys64738 op donderdag 29 september 2011 21:11 - Reacties (9)
Categorie: Planes, trains and automobiles, Views: 5.005

Ik ben gek op techniek en auto’s. Motoren interesseren me daarentegen niet zo heel veel. Vroeger had ik als kleine jongen het geluk dat ik twee vrienden had die allebei een crossmotor hadden en ik dus menige woensdagmiddag in de cross-kuil heb gesleten. Jaren later was ik elke dag aan het sleutelen aan brommers van mijzelf en vrienden. Toch voel ik nu niet echt de behoefte om motor te gaan rijden en ik verdiep me dan ook niet zo erg in motoren.

Maar laatst kwam ik in de krant een review van een motor tegen die ik gewoon moest lezen. Dit kwam vooral door het indrukwekkende motorblok dat ze in deze BMW K1600GTL hadden weten te hijsen. De motorfiets wordt aangedreven door een 6 cilinder motor met een inhoud van 1650 cc en een vermogen van 160 PK. Waardes waar zelfs de doorsnee auto zich niet voor zou hoeven te schamen. Sterker nog, ik moet het in mijn auto met 2 cilinders en 400 cc minder doen.

En alsof de motorisering al niet indrukwekkend genoeg is, springt de motor ook nog eens in het oog door een imposant uiterlijk en een indrukwekkende standaard uitrusting en lijst met leverbare opties. Zullen we voor de grap de highlights eens doornemen?

- zadelverwarming (afzonderlijk in te stellen voor de duo en de bestuurder)
- verwarmde handvatten
- cruise control
- adaptieve meedraaiende xenon verlichting
- radio met in het dashboard ingebouwde luidsprekers
- navigatie
- Bluetooth connectie
- meervoudig elektrisch verstelbare vering
- elektrisch in hoogte verstelbare voorruit
- centrale vergrendeling (motor, koffersets en navigatie)
- bandenspanning en oliepeil monitoring
- Adaptive Traction Controle

Het enige dat ze bij BMW blijkbaar nog niet voor elkaar hebben is volautomatische airconditioning voor motoren.

Dit alles heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Ten eerste is er het kostenaspect want met een vanaf prijs van meer dan 25 duizend euro is het geen goedkope jongen. En volgens de verslaggever is het helemaal niet moeilijk om de prijs richting de 33 a 34 duizend euro op te drijven door je flink uit te leven op de beschikbare opties. Daarnaast behoort de Beamer met zijn gewicht van 384 kilo niet echt tot de vedergewicht klasse. Ondanks zijn gewicht rijdt de BMW volgens het artikel voortreffelijk maar een echte file-hopper is het natuurlijk niet.

De vraag die mij tijdens het lezen dan ook steeds bezig hield was: waarom koop je niet gewoon een auto? Natuurlijk is dit vloeken in de kerk volgens vele (zo niet alle) motorrijders maar zo heel gek is de gedachte nog niet. Voor het geld van een goed aangeklede K1600GTL koop je ook een leuke cabrio met een min of meer vergelijkbaar uitrustingsniveau. Met beide kun je in de open lucht rijden en in de file heb je er ook evenveel aan. Natuurlijk kun je een cabrio niet schuin de bocht in gooien maar met je dakje open een serie mooie bochten door sturen is ook nooit saai. Daarnaast kun je in je cabrio wel bagage meenemen en, niet onbelangrijk in Nederland, je dak dicht doen als het weer daar weer eens om vraagt.

Tegen het einde van de review werd pas duidelijk wat het bestaansrecht van deze motorfiets is. Blijkbaar hoeft meer dan 90% van de klanten niet zo op de centen te letten en bestellen de K1600GTL dan ook tot de rand toe afgeladen met opties. Deze categorie klanten bezit waarschijnlijk al meerdere auto’s (waaronder vast ook wel een cabrio) en dus boeit het allemaal niet zo. Vroeger kocht je een Porsche als je leven saai dreigde te worden of als je een keer gek wilde doen. Tegenwoordig heb je een alternatief: dit speeltje op 2 wielen van BMW.

EDIT:

Op verzoek hieronder een foto van de machine.

http://2.bp.blogspot.com/_kI2EpxwT5gc/TK2YLLTvc5I/AAAAAAAAAgg/VBeai4IBVWI/s640/2011_bmw_k1600gtl_07101005.jpg

Volgende: Is there anybody out there? 10-'11 Is there anybody out there?
Volgende: Waar 2 honden vechten om een been 09-'11 Waar 2 honden vechten om een been

Reacties


Door Tweakers user Hennie-M, donderdag 29 september 2011 21:24

Zitten de meeste dingen niet al 11jaar op een Goldwing gl1800? Misschien niet standaard, maar wel zonder al te veel moeite erop te zetten?

(ik zie net dat de 2012 editie standaard ipod controls op het stuur heeft zitten :D )

Door Tweakers user PeterSelie, donderdag 29 september 2011 21:42

De titel deed me vermoeden dat je blog om motoren zou gaan, maar dit is geen motor meer te noemen, toch? :N

Door Tweakers user Bastard, donderdag 29 september 2011 21:47

Hennie-M schreef op donderdag 29 september 2011 @ 21:24:
Zitten de meeste dingen niet al 11jaar op een Goldwing gl1800? Misschien niet standaard, maar wel zonder al te veel moeite erop te zetten?

(ik zie net dat de 2012 editie standaard ipod controls op het stuur heeft zitten :D )
neen..onder andere de abs, tractiecontrole etc is bij de beamer zo geavanceerd, dat was er een paar jaar terug nog geeneens. Verder kun je (in zekere zin) nog aardig vegen met die k1600, waar dat bij een (zeker een 11 jaar oude) goldwing gewoon een stuk minder gaat.
Maar goed, doe mij maar een s1000rr :9~

Door Tweakers user Evoluzione, donderdag 29 september 2011 22:23

Ik hou het wel bij men ducati 1098rr:P

Door Tweakers user Rowdy.nl, vrijdag 30 september 2011 08:12

Interessant. Tip voor de volgende keer, doe er een plaatje erbij, of een linkje naar de (digitale versie) van dat artikel? :)

http://www.totalmotorcycl...els/2011-BMW-K1600GTL.htm
http://www.topspeed.com/m...r92914/picture367794.html

Door Tweakers user draytek2950, vrijdag 30 september 2011 14:31

De vraag die mij tijdens het lezen dan ook steeds bezig hield was: waarom koop je niet gewoon een auto? Natuurlijk is dit vloeken in de kerk volgens vele (zo niet alle) motorrijders maar zo heel gek is de gedachte nog niet.
Als je dit beweert begrijp je het inderdaad niet. Daarnaast kom je met deze BMW nog steeds makkelijk tussen de files door (en dat zeg ik op basis van ervaring van een soortgelijke fiets).

En daarnaast is BMW uberhaupt niet het motormerk bij uitstek, op de ss1000rr na.

Door Tweakers user Bartjezz, vrijdag 30 september 2011 14:39

Als je lux wilt zitten kun je net zo goed zwenkwieltjes onder je bank schroeven... Ik heb zelf een Fazer (tourmotor) maar kan er wel plat mee door de bocht.

Door Tweakers user _AvA_, vrijdag 30 september 2011 19:49

Mooi ding hoor! Mij te zwaar maar het lijkt me juist wel weer leuk om op zo'n ding een te lange reis te maken.

Door Tweakers user Janssen, zaterdag 8 oktober 2011 13:36

Niet mijn smaak, maar ongetwijfeld praktischer om te toeren dan mijn 2005 Honda XR650R en 2003 Honda CBR 600.

Reageren is niet meer mogelijk