Unplugged @ Vlieland

Door sys64738 op woensdag 14 september 2011 21:51 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 3.397

Afgelopen weekend even heerlijk er tussenuit met de familie. De bestemming voor dit weekendje weg was Vlieland. Hoewel het niet de andere kant van de wereld is, heb je op een eiland toch het gevoel dat je ver weg en unplugged van de “bewoonde wereld” bent. Het voor de verandering eens thuislaten van mijn laptop droeg nog verder bij aan dit gevoel.

Maar één blik in de tas die ik had gepakt voor het weekend, liet al meteen zien dat het wel mee zou vallen met het unplugged-gehalte van het weekend. Hoe unplugged ben je nog met twee smartphones en een tablet op zak? Okee, die tablet is alleen gebruikt door ons zoontje en mijn zwager om films op te kijken maar de telefoon werd toch redelijk vaak gepakt om even e-mails te checken, het nieuws te volgen of te kijken of we nog een rondje over het eiland konden fietsen zonder een nat pak te halen. Vroeger wierp je een kritische blik naar buiten en besloot dan gewoon op de fiets te stappen om na een kwartier al weer te moeten schuilen bij een leuk restaurantje.

“Vroeger” klinkt gelijk zo melodramatisch maar tijden zijn zeker wel veranderd. De technologie is zo ver onze levens binnen gedrongen dat we nooit meer echt unplugged zijn. Mijn schoonvader mailt tegenwoordig binnen 5 minuten terug en is altijd prima op de hoogte van waar het allemaal regent. Maar de vraag is eigenlijk of dat nou wel zo erg is dat we altijd online zijn. Toen de eerste mobiele telefoons er kwamen, was dat volgens velen een ontzettende inbreuk op je rust en privacy. Maar inmiddels heeft iedereen er één omdat het toch ook wel ontzettend handig is.

Ach, ik heb in ieder geval voor het eerst sinds meer dan een jaar weer eens drie dagen op een rij geen computer aangeraakt. Dus voor mijn doen was ik behoorlijk unplugged en waarschijnlijk ook meer dan de gemiddelde tweaker hier, of ben ik echt zo’n internet junk?

Volgende: Ik snap het niet 09-'11 Ik snap het niet
Volgende: Augmented Reclame 09-'11 Augmented Reclame

Reacties


Door Tweakers user MuddyMagical, donderdag 15 september 2011 06:26

Ik heb tegen mijn vriendin gezegt dat tijdens onze vakantie (lang weekend in December) ik mijn telefoons en laptop thuis laat.

Ben benieuwd of ik dat red... ;)

Door Tweakers user zkiwi, donderdag 15 september 2011 08:15

Ik doe dat ook ieder jaar. Ik neem een week vakantie en raak geen computer aan. Internet staat ook niet aan en de tv komt ook niet aan. No zo een week ben ik altijd erg uitgerust.

Door Tweakers user akakiwi, donderdag 15 september 2011 11:42

Sta ik een beetje van te kijken.
De wintersport en zomervakantie (1 en 3 weken) zijn altijd compleet unplugged.
Geen internet, geen laptop, alleen af en toe met de telefoon naar huis bellen om te vertellen hoe het is.
Welliswaar bakken mail wanneer je weer thuis komt, maar ach, het gros behoeft ook niet je directe aandacht.

Door Tweakers user Gish, donderdag 15 september 2011 15:00

Minstens eens per jaar zo min mogelijk contact met een computer. In de zomervakantie ga ik het liefst een keertje naar het internetcafé om een leuk mailtje te sturen naar wat dierbaren met een foto, maar verder houd het snel op. :)

Door Tweakers user sys64738, donderdag 15 september 2011 21:13

Haha. Misschien heb ik een verkeerde indruk gewekt met mijn verhaal. Als ik paar uur in de auto gezeten heb om in een mooie omgeving te belanden, ga ik niet vervolgens de hele dag met mijn laptop op schoot binnen zitten. Laptop gaat voornamelijk mee als image-tank, mijn foto's bekijken en om 's avonds even mijn email en NU.nl te checken. Dus ik heb denk ik nog geen professionele hulp nodig.

Door Tweakers user onok, vrijdag 16 september 2011 11:52

Vakantie is bij mij echt een goed unplugged moment. Als ik in het buitenland ben om zon, cultuur of natuur te snuiven, dan heb ik ook echt helemaal geen behoefte aan internet. Ik ben vorig jaar 2,5 week naar Florida geweest. Op veel plekken gratis wifi, maar ik denk dat ik in die vakantie in totaal een half uurtje heb zitten internetten, vooral de eerste week.

Morgen vertrek ik voor een een weekje naar Rhodos. Telefoon gaat wel mee, en we hebben een tablet mee, maar die gebruik ik eigenlijk alleen maar in het vliegtuig (filmpje kijken). M'n vriendin heeft er meer moeite mee, die zal er ook wel op gaan facebooken :P

Reageren is niet meer mogelijk