Reclame voor Ad-blockers

Door sys64738 op donderdag 28 november 2019 20:58 - Reacties (14)
Categorie: Computers en internet, Views: 4.092

Ik snap het best. Een website hosten is niet gratis. En ook de tijd en moeite die erin gestoken wordt, moet betaald worden. Maar laatst kwam ik weer op een site terecht die een wandelend reclamebord is voor ad-blockers. Zelfs als je nog nooit een ad-blocker gebruikt heb, is één bezoekje aan deze site reden genoeg om er eentje te installeren.

Je bent vast benieuwd over welke site het gaat? De twijfelachtige eer gaat naar Weeronline.nl. In plaats van een pagina met daarop de weersvoorspelling voor de komende 5 dagen, kreeg ik dit voorgeschoteld:

Zoals ik al aangaf snap ik best dat er geld in het laatje moet komen. Maar als 80% van je website bestaat uit reclame dan snap je toch zelf ook wel dat je te ver doorgeschoten bent? Op zich is de advertentie is ook best goed gevonden: slecht weer? Hé, waarom laat je je boodschappen niet gewoon thuis bezorgen? En als ie iets minder in-your-face was, zou het nog best acceptabel zijn.

Dit soort sites zijn voor mij dus de reden dat ik een ad-blocker draai. Ik gun iedereen zijn/haar inkomsten maar niet op deze manier, waarbij reclames veel belangrijker zijn dan de content, hetgeen waarvoor ik uiteindelijk op je site kom.

Eerlijk is eerlijk. Voor een site als Weeronline.nl is het volgens mij ook best lastig om inkomsten binnen te halen. Het weer hebben we niet in de hand en je kunt het dus ook niet maken en verkopen. Sponsor deals of affiliate links naar product-sites gaat hem dan ook niet worden. Dus vooruit, dan toch maar reclame. Maar alsjeblieft: keep it real.

Volgende: Vuurwerk: het zou verboden moeten worden! 01-'20 Vuurwerk: het zou verboden moeten worden!
Volgende: Salderen: Subsidie of niet? 09-'19 Salderen: Subsidie of niet?

Reacties


Door Tweakers user onok, vrijdag 29 november 2019 10:23

whehe das idd echt een dikke faal. Hoe jaag ik mensen van mijn site les 1.
Ik kan echt het web niet meer op zonder adblocker. Ik wordt bij de eerste de beste site gillend gek.

Door Tweakers user mr_evil08, vrijdag 29 november 2019 11:58

Ik heb geen bezwaar tegen reclame maar ook de manier waarom men zo agressief bezig is.

Op mijn mobiel wordt de site compleet onleesbaar of heb moeite om op het kruisje te klikken.
soms ook grappen als het kruisje in de advertentie verwerkt waardoor je er alsnog op klikt.

De druppel was de automatisch afspelende flash/video animaties.
Dit was een aanslag op mijn (kleine)mobiel maandabonnement, nu met adblock blijf ik er ruim onder.

Door Tweakers user Pietervs, zaterdag 30 november 2019 18:06

Ik zou het screenshot eens doorsturen naar weeronline en ze bedanken voor de herinnering om een ad blocker te installeren :)

Door Tweakers user Stealthy, zaterdag 30 november 2019 19:40

belachelijk inderdaad...
een beetje weer in je jumbo tempel

[Reactie gewijzigd op zaterdag 30 november 2019 19:59]


Door Tweakers user JKen, zondag 1 december 2019 13:36

Vaak is grote hoeveelheid reclame ook helemaal niet nodig om een website te runnen. Maar is wel een makkelijk manier om snel rijk te worden. Tobad ik ben ook maar aan addblocker en mijn werkgever blokkeer ook standaard alle advertenties onder de norm privacy en internet veiligheid.

Door Tweakers user hoi1234, zondag 1 december 2019 16:09

Dit is niet het enige probleem. Het is wel irritant dat je naar www.geefmijmaarreclame.nl gesurfd lijkt te zijn, maar ik vind het kwalijker dat websites advertentienetwerken gebruiken die malafide advertenties voorschotelen. De reden dat ik een adblocker heb, is dan ook dat ik geen virussen wil. Overigens staat de reclame o YouTube op nummer 2.

Door Tweakers user Martijn.C.V, maandag 2 december 2019 11:17

Ik heb het een stap verder getrokken en een PiHole (https://pi-hole.net/) geinstalleerd. Nu hebben alle apparaten in mn wifi veel minder last van reclame.

Wat wel grappig is, is dat ik er thuis niet zoveel van merk. Totdat ik niet meer thuis ben en denk "tering, wat een hoop reclame".

Ik had een tijdje het beleid dat als ik de site de moeite waard vond, ik mn adblocker uit heb gezet. Maar dat was zoveel werk dat ik daarmee gestopt ben.

Door Tweakers user sys64738, maandag 2 december 2019 11:51

Martijn.C.V schreef op maandag 2 december 2019 @ 11:17:
Ik heb het een stap verder getrokken en een PiHole (https://pi-hole.net/) geinstalleerd. Nu hebben alle apparaten in mn wifi veel minder last van reclame.

Wat wel grappig is, is dat ik er thuis niet zoveel van merk. Totdat ik niet meer thuis ben en denk "tering, wat een hoop reclame".

Ik had een tijdje het beleid dat als ik de site de moeite waard vond, ik mn adblocker uit heb gezet. Maar dat was zoveel werk dat ik daarmee gestopt ben.
Ja ik heb ook PiHole draaien en dan merk je inderdaad extra goed dat je niet op je eigen netwerk zit inderdaad.

Maar PiHole gebruik ik eigenlijk alleen voor mijn mobiele devices. Op laptops en desktops vind ik AdBlockers toch lekkerder. Meer/makkelijker controle over wat je wel en niet blokkeert en werkt beter op sommige vlakken (YouTube bijvoorbeeld).

Door Tweakers user LOTG, maandag 2 december 2019 16:41

Hoewel het belachelijk is zou alleen die Jumbo reclame op zich nog niet het ergste zijn. Ik vind die KPN reclame en zo te zien Microsoft reclame echt de deur dicht doen.

Er waren nog wat pixels over, dus laten we die ook vol plempen.

Moet je gaan zoeken naar de content tussen de ads.

En dan meteen gaan miepen als je gebruikers adblockers gebruiken. Tja, anders zie ik het weerbericht niet.

Plus zoals ook al geopperd, moet je er ook maar op vertrouwen dat ze geen malware serveren.

Door Tweakers user YourMom, dinsdag 3 december 2019 14:01

Ik vind dat het op nog enorm veel platformen doorschiet... Niet alleen websites: Kijk een YouTube filmpje en je krijgt eerst 2(niet één maar 2!!) k*tads voorgeschoteld eer je ook maar kàn kijken naar wat je wou kijken. anderhalve cm van het voortgangbalkje verder staat er weer eentje te wachten.

Het was vroeger al, nu wordt het gewoon kl*te-irritant en ik hoop echt dat men eens wat creatiever wordt dan -vaak betalende- consumenten die dus al voor een product betalen -ik weet het, ik herhaal mezelf maar da's bewust- toch nog om de haverklap compleet irrelevante reclame's voor te schotelen.
Gisteren op de bank nog eens voor een keer niet uitegesteld naar iets gekeken, dat-is-dus-echt-rampzalig, hoe ongelooflijk snél je serie onderbroken wordt voor reclameblokken die langer aanvoelen dan de stukjes serie die je tussen de reclame door kijkt.

Ja, ik hààt het echt, vooral omdat je in bepaalde gevallen -mobile games bvb- moet betalen om van die ads af te geraken, maar in de meeste gevallen heb je gewoon de keuze niet.
Ik betaal mijn internet, maar toch krijg ik continu ads, ik betaal mijn digiTV (en relatief duur dan nog) maar toch krijg ik continu reclame, ik weiger om te betalen voor online radio, maar dat wil dus zeggen dat de app uitpuilt van de ads.

Hebben ze dan echt geen andere -lees, minder irritante, consumentpestende- manier om geld in het laatje te brengen?

Door Tweakers user Drardollan, woensdag 4 december 2019 13:07

YourMom schreef op dinsdag 3 december 2019 @ 14:01:
Hebben ze dan echt geen andere -lees, minder irritante, consumentpestende- manier om geld in het laatje te brengen?
Ja hoor. Gewoon meer geld voor abonnementen rekenen.

Ik heb je werkelijk geen enkel zinnig argument zien geven. Geld wordt verdiend met reclame, wil je dat niet dan kan je zelf geld betalen en geen reclame zien. Wil je niet betalen, dan kijk je reclame. Simpeler kan ik het niet maken.

Door Tweakers user YourMom, woensdag 4 december 2019 15:33

Drardollan schreef op woensdag 4 december 2019 @ 13:07:
[...]

Ik heb je werkelijk geen enkel zinnig argument zien geven.
Dan moet je toch 's wat beter leren lezen voordat je conclusies trekt.

Ik zeg letterlijk:
"Ik betaal mijn internet, maar toch krijg ik continu ads, ik betaal mijn digiTV (en relatief duur dan nog) maar toch krijg ik continu reclame"

Ik had het hier dus niet persé over abonnementen, duh dat je hier reclame hebt in gratis versies, maar daar ging het niet over...

Beetje begrijpend lezen zou je niet misstaan; wie maakt het nu simpeler voor wie?

Door Tweakers user sys64738, donderdag 5 december 2019 10:43

YourMom schreef op woensdag 4 december 2019 @ 15:33:
[...]

... Ik zeg letterlijk:
"Ik betaal mijn internet, maar toch krijg ik continu ads, ik betaal mijn digiTV (en relatief duur dan nog) maar toch krijg ik continu reclame"
...
Ik ben bang dat je netwerk/platform en content-providers door elkaar haalt.

Omdat je al wegenbelasting hebt betaald, krijg je je benzine toch ook niet gratis? Je betaalt inderdaad om te mogen internetten of om TV streams naar jouw huis geleverd te krijgen. Echter de content wordt door andere partijen aangeleverd en die willen ook geld verdienen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 5 december 2019 10:43]


Door Tweakers user kazz1980, donderdag 5 december 2019 13:44

Goh, om dat dan weer te lezen op een blog dat reclame maakt voor Optimel Limoen O-)

Reageren is niet meer mogelijk