[FOTO] Mirrorless Reinvented?!?

Door sys64738 op maandag 22 oktober 2018 12:13 - Reacties (5)
Categorie: Fotografie, Views: 3.641

In een fotovakblad zag ik laatst een reclame met de veelbelovende titel "Mirrorless Reinvented". En nu mag jij raden van welke camerafabrikant deze reclame was.... Sony? Nope. Ah, Fuji natuurlijk. Nee, ook niet. Panasonic dan?!? Olympus???

Nee. De reclame was van.... tromgeroffel.... Nikon! En wel om hun "revolutionaire" en "game-changing" Z serie te promoten. Nikon heeft nog steeds een speciaal plekje in mijn hart maar hier zakte mijn broek toch wel van af hoor. Alsof de introductie van de Z-serie nog niet genoeg was, is dit wel de icing on the cake.

Er is werkelijk niks revolutionairs aan de Nikon Z-serie. En de Z6 en Z7 zijn ook absoluut geen game-changers. De tagline was "Een nieuwe standaard voor optische prestaties". Volgens mij hebben ze bij Nikon lang genoeg naar de Sony A7 iii en A7R iii gekeken om te weten dat die camera's optisch ook niet bepaald slecht zijn. In tegendeel!

Maar goed. Ik snap ook wel dat "Mirrorless Copied" een stuk minder sexy klinkt en waarschijnlijk ook niet zo goed aan zal slaan. En je moet toch wat als reclameteksten-schrijver. Ik zie het gesprek al voor me: "OK, ik ga een tekst voor jullie schrijven. Geef me drie punten waarop deze camera veel beter is dan de rest.". Gevolgd door een lange stilte. Waarna iemand iets mompelt over 100 jaar ervaring en al die F-mount objectieven die je er eventueel met een adapter op kunt schroeven.

Dus de Z-serie is compleet waardeloos? Nee, absoluut niet. Het zijn uitstekende camera's en het platform heeft een hele mooie toekomst voor zich. En ook is het goed dat er eindelijk een serieuze concurrent is voor de Sony A7s en A9s. Alleen moet Nikon reëel blijven en niet doen alsof ze de mirrorless markt nu op zijn kop hebben gezet. Ze zijn nu min-of-meer bij en mogen nu laten zien wat voor mooie dingen ze voor ons in petto hebben.

Volgende: Micro Four Thirds is Dead! 11-'18 Micro Four Thirds is Dead!
Volgende: Einde van de Telefoon Spam! 10-'18 Einde van de Telefoon Spam!

Reacties


Door Tweakers user Gman, maandag 22 oktober 2018 12:26

Precies! "Mirrorless Copied" verkoopt niet zo goed dus dat doen ze ook niet.
Hoe vaak ik al niet "vernieuwd recept" gezien heb op een voedsel verpakking en dat ik eigenlijk geen verschil proef....

Door Tweakers user BillsGate, maandag 22 oktober 2018 14:51

Exact, marketing ten top. Natuurlijk weten ze zelf ook dat ze geen koploper zijn, maar daarmee adverteren verkoopt helemaal niks :)

Door Tweakers user BugBoy, maandag 22 oktober 2018 21:00

Reinvented, zoals in het wiel opnieuw uitgevonden. Klopt aardig denk ik :)

Door Tweakers user sys64738, maandag 22 oktober 2018 21:29

BugBoy schreef op maandag 22 oktober 2018 @ 21:00:
Reinvented, zoals in het wiel opnieuw uitgevonden. Klopt aardig denk ik :)
Haha. Denk niet dat dat de achterliggende gedachte was van Nikon. Maar het dekt de lading wel lekker 8-)

Door eFWee, woensdag 24 oktober 2018 23:27

I am.. a copycat ;-)

Reageren is niet meer mogelijk