Einde van de Telefoon Spam!

Door sys64738 op donderdag 11 oktober 2018 21:26 - Reacties (16)
Categorie: Media, Views: 4.015

Hoera! De vlaggen kunnen uit. Dit is een historische week. Eindelijk komt er een verbod op telefonische verkoop door bedrijven. Dit alles dankzij Staatssecretaris Mona Keijzer. Hulde en een standbeeld voor die vrouw!

Ik kon er met mijn pet niet bij. Waarom was het versturen van Spam e-mails in dit land wettelijk verboden maar het plegen van willekeurige opdringerige verkoop-telefoontjes gewoon toegestaan? Ten eerste vind ik die telefoontjes veel irritanter dan een e-mailtje. En daarnaast: wie zit er in hemelsnaam te wachten op dit soort telefoontjes? Blijkbaar toch nog wel wat mensen want anders waren bedrijven er al lang mee gestopt.

Maar nog kanslozer dan die irritante belletjes was “de oplossing” die men er voor verzonnen had: het bel-me-niet-register. Dus blijkbaar was het wel duidelijk dat heel veel mensen die belletjes super irritant vonden maar in plaats van de mensen hier tegen te beschermen, moest je zelf moeite doen om deze ellende te voorkomen. What is next? Het sla-me-niet register?

Zelf had ik trouwens niet zo heel veel last meer van deze terreur sinds ik mijn vaste telefoonlijn opgezegd had. En blijkbaar ben ik voorzichtig genoeg met het weggeven van mijn mobiele nummer want ook daarop ontvang ik nooit belletjes van verkopers. En ik was ook heel goed in het niet meer opnemen (of later zelfs laten blokkeren) van anonieme bellers.

Nu alleen nog een verbod op van die straat-verkopers. Of is er ook al een spreek-me-niet-aan register waar je buttons of petjes kunt krijgen?

Volgende: [FOTO] Mirrorless Reinvented?!? 10-'18 [FOTO] Mirrorless Reinvented?!?
Volgende: Amerika's Derde Wereld problemen 09-'18 Amerika's Derde Wereld problemen

Reacties


Door Tweakers user MikeOO, vrijdag 12 oktober 2018 07:49

Hoe mooi dit ook is de meeste bellers die je tegenwoordig lastig vallen komen niet uit NL maar zitten in het buitenland. Zelf wordt ik nagenoeg alleen door deze groep lastig gevallen.
Blokkeren kan niet want ze maken voor gebruik van spoofing en deze veranderen telkens en hierdoor lijken het nummer uit NL maar niets is minder waar.

Deze hardnekkig groep gaat echt niet kijken of je ergens bent geregistreerd dus het probleem zal echt wel blijven bestaan als ik het weer een kleine stap in de goede richting.
Maar ze zullen vast wel weer creatief worden en iets anders verzinnen om ons lastig te vallen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 12 oktober 2018 08:44]


Door Tweakers user T.C, vrijdag 12 oktober 2018 10:28

De volgende stap is de bedrijven die dit soort bureaus inschakelen eens flink beboeten.
Zonder opdracht geen geld en dus geen telefoongesprek.

Maak de hele keten verantwoordelijk voor elkaar.

Door Tweakers user stin00, vrijdag 12 oktober 2018 11:44

Straatverkoop mogen ze ook wel verbieden, shady business. Ik had elke week wel iemand aan de deur (altijd tijdens etenstijd..), totdat ik 'nee' stickers op m'n deur plakte. Sindsdien heeft er niemand meer aangebeld voor deurverkoop of collectes :+

Door Tweakers user YourMom, vrijdag 12 oktober 2018 12:32

Lol, zalige verwoording van je mening "het sla-me-niet-register" :D
En ik denk er net hetzelfde over.

Door Tweakers user SinergyX, vrijdag 12 oktober 2018 12:51

in plaats van de mensen hier tegen te beschermen, moest je zelf moeite doen om deze ellende te voorkomen
Met het verschil, je _kan_ er tenminste wat tegen doen, én het werkt.

Tracking, data-sharing, profiling, de ironie met het 'volg-me-niet-register', gros heeft daar gewoon schijt aan, zie je dat zoiets in telemarketing dus wel kan werken, internet blijkbaar niet.

Door Tweakers user Good_Lord, vrijdag 12 oktober 2018 14:41

SinergyX schreef op vrijdag 12 oktober 2018 @ 12:51:
[...]

Met het verschil, je _kan_ er tenminste wat tegen doen, én het werkt.

Tracking, data-sharing, profiling, de ironie met het 'volg-me-niet-register', gros heeft daar gewoon schijt aan, zie je dat zoiets in telemarketing dus wel kan werken, internet blijkbaar niet.
Het werkt niet. De meeste telefoontjes kregen wij van bedrijven waar wij ooit klant geweest zijn. Deze bedrijven mogen om die reden dan ook dat hele bel-me-niet register negeren. Elke keer verwijzen ze er weer naar dat je je daar aan kan melden, maar dat is gewoon een wassen neus, want de volgende keer bellen ze je vrolijk wéér. |:(


Persoonlijk ben ik dan ook blij dat het nu verder aan banden gelegd zal worden.
Al besef ik mij dat ook deze maatregel niet de holy grail is, en deze praktijken niet volledig aan banden zal leggen. Het zal in iedergeval een hoop schelen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 12 oktober 2018 14:43]


Door Tweakers user rc5proxy, vrijdag 12 oktober 2018 15:54

Al die bel studenten krijgen nu mooie regenjas en worden gewoon elke avond in een andere wijk/stad gedumpt om aan te bellen tegen x% per verkocht product.

Door Tweakers user woekele, zaterdag 13 oktober 2018 09:17

Good_Lord schreef op vrijdag 12 oktober 2018 @ 14:41:
[...]


Het werkt niet. De meeste telefoontjes kregen wij van bedrijven waar wij ooit klant geweest zijn. Deze bedrijven mogen om die reden dan ook dat hele bel-me-niet register negeren.
Hiervoor heb je gewoon het recht van verzet. 1x aangeven in het gesprek en dit bedrijf mag je nooit meer bellen (tot je weer klant wordt).

Door Tweakers user Skyrunner, zaterdag 13 oktober 2018 13:25

Triest dat dit soort maatregelen eigenlijk nodig zijn. Commerciëel gewin staat boven fatsoen.

Het kan erger. In China werd ik op een gloednieuw nummer en vanuit het niets gebeld door een dating agency (Chinees) die én wisten dat ik een man ben (niet opgegeven bij aanvraag) én single. Geintje van gemaakt door de dame die belde op een date te vragen, maar u begrijpt het punt....

Door Tweakers user Technomania ®, zaterdag 13 oktober 2018 14:04

Als ze je energie proberen te verkopen zeer geïnteresseerd luisteren en mededelen dat je het gaat overleggen met je bewindvoerder omdat je in de schuldsanering zit en of ze willen terugbellen.

Hebben ze nooit meer gedaan.

Door Tweakers user sn33ky, zaterdag 13 oktober 2018 17:36

Is het zo moeilijk om heel even te luisteren, dan te zeggen "geen interesse" en als ze dan niet afsluiten zeg je "Sorry dat ik je onderbreek, maar we hebben geen interesse. Toch bedankt voor het bellen, goede dag nog mijnheer/mevrouw x" en leg je neer.

Heb je netjes geluisterd en afgesloten. en het heeft je maximaal 1 minuut gekost.

Het probleem is dat veel mensen niet assertief genoeg zijn aan de telefoon, en zich te veel mee laten gaan in het gesprek waardoor ze 5 a 15 minuten kwijt zijn. Wat daar de reden van is. Geen idee. En daarom zijn die regels nodig.

Door Tweakers user nldls, zaterdag 13 oktober 2018 21:32

Aan de andere kant gaan er dus ook een hoop banen verloren omdat mensen nu niet meer in de call centers kunnen werken wat ze nu doen.
Ik heb er overigens zeer weinig last van. Mobiel bellen ze eigenlijk nooit tenzij je ex klant bent. En vaste lijn heb ik wel maar zit niet aangesloten. Mis je dus ook niets op.

Wat mij betreft dus niet perse een win.

Door Tweakers user ASS-Ware, zaterdag 13 oktober 2018 22:47

Ik ga altijd een discussie aan met die mensen.
De eerste vraag is hoe ze aan mijn nummer komen, het antwoord is dan meestal dat ik in een database sta.
Maar hoe kom ik in die database?
Weet ik niet meneer.
Maar wat is dat voor database?
Weet ik niet meneer.
Maar waar komt die database vandaan?
Eh, ja, die hebben we gekocht.
Maar waar heb je die database dan gekocht?
Dat kan ik niet zeggen meneer.
Dus jij koopt mijn nummer en ik heb jouw nummer niet.Mag ik jouw nummer dan ook?
Eh, nee meneer.
Maar hoe kom ik nou in die database?
Weet ik niet meneer.
Etc.

Door Tweakers user engessa, zondag 14 oktober 2018 15:25

nldls schreef op zaterdag 13 oktober 2018 @ 21:32:
Aan de andere kant gaan er dus ook een hoop banen verloren omdat mensen nu niet meer in de call centers kunnen werken wat ze nu doen.
Gelukkig gaan die banen weg. Niemand kiest vrijwillig voor outboundverkoop in een callcenter. Ik ben ooit teamleider geweest op zo'n afdeling en ze zaten er allemaal omdat ze uit de bijstand werden gezet. Moderne slavernij. Nu kunnen ze hopelijk op zoek naar een baan met iets meer inhoud.

Door Tweakers user increddibelly, maandag 15 oktober 2018 15:40

cool, wist ik niet. goed nieuws!
ik heb dit counterscript regelmatig gebruikt, met wisselend succes maar in ieder geval met plezier:
https://egbg.home.xs4all.nl/counterscript.html

[Reactie gewijzigd op maandag 15 oktober 2018 15:41]


Door Tweakers user kazz1980, maandag 15 oktober 2018 15:56

Zo jammer :/ Ik vind die telefoontjes zo leuk... alleen bellen ze me al jaren niet meer - dus effectief zal ik weinig van dit verbod gaan merken.

Voor mij altijd een sport geweest de telemarketeers in kwestie uit hun belscript te kletsen... Of het gesprek geheel over te nemen. Soms zelfs gepoogd hun vervolgens wat te verkopen :P. Of ook wel eens direct een eigen standaard praatje opgehouden dat ik het voorrecht had hun een proef abonnement aan te bieden op het vrouwenblad van de Evangelische Omroep 8-)
Haha... heerlijk!.... (en wel altijd netjes bedankt voor het gesprek hoor... ze doen immers ook slechts hun werk!). Ben blijkbaar uit al die bel bestanden gehaald omdat ze inmiddels weten dat mij bellen toch geen nut heeft...

Reageren is niet meer mogelijk