Drone Masters?!? WTF!

Door sys64738 op dinsdag 28 augustus 2018 22:29 - Reacties (25)
Categorie: Media, Views: 5.025

Echt. Neem maar van mij aan. Over een paar jaar kun je op de TV bij SBS of RTL kijken naar "Poepen met Sterren". Waarbij bekende Nederlanders in 8 weken leren hoe ze hun naam kunnen poepen. Uiteraard valt er iedere week een BNer af en kun je voor 1,50 per SMSje stemmen op jouw favoriet!

Waarom ben ik hier zo zeker van? Omdat ik net de trailer zag van "Drone Master" dat SBS6 binnenkort uit gaat zenden. Hierin gaan BNers bepalen wie er het beste met een drone kan vliegen. Hier zit toch werkelijk niemand op te wachten?

En om het nog een tikje erger te maken worden alle negatieve cliches over drone-vliegen nog maar even uit de kast gehaald. Zo kon je in het voorstukje al zien hoe ze een drone gebruikten om een zonnende vrouw in bikini te bespioneren.

Ik wil niet zeggen dat NPO nou zo'n sterke indruk maakt met haar oproep deze week. "Wij weten het ook niet meer, hebben jullie in het land anders nog ideeën voor een leuk programma?". Maar het is haast onmogelijk dat daar een slechter idee uit zal komen dan dit SBS misbaksel.

En dat doet me vrezen voor de programma's die SBS volgend jaar gaat maken. Als ze nog iets verder afglijden, gloort "Poepen met Sterren" toch echt aan de horizon. En ik weet zeker dat er nog genoeg aandachtsgeile BNers zijn die met vol enthousiasme mee zouden doen.

Ik denk dat ik mijn drone maar snel op Marktplaats zet. Want daar durf je straks met goed fatsoen toch niet meer mee te vliegen?!? :X

Volgende: Amerika's Derde Wereld problemen 09-'18 Amerika's Derde Wereld problemen
Volgende: Lexa: Oplichters Eerste Klas! 06-'18 Lexa: Oplichters Eerste Klas!

Reacties


Door Tweakers user Frozen, woensdag 29 augustus 2018 00:13

100% eens, ik had dezelfde gedachte.

Door Tweakers user mmniet, woensdag 29 augustus 2018 07:29

In mijn optiek blijft SBS gewoon een campingzender. Dan wil ik niet generaliseren, maar ik denk dat we snappen wat voor volk er naar die zenders kijkt. Typisch de mensen die de prive en de telegraaf in 1 zucht uitlezen en die smullen van alles wat met BN'ers te maken heeft.

Ik vind Drone Masters ook een overdreven naam, maar zie het wel in de context van de zender. Zoiets verwacht ik niet bij NPO, dus ik kijk ook liever naar die zenders. De commerciele zenders ben ik al spuug zat door elke 10 a 15 minuten een blok van 5 minuten aan reclame. Ik snap wel dat het hun bestaansrecht is, maar is voor mij wel reden om zo min mogelijk commerciele programmas te kijken. Ja, na een uurtje TV kijken vind ik het prettig om even naar de WC te kunnen zonder iets te missen, maar zo vaak? Maak anders even dikke reclame in en om je programma's.

Maar ja, bestaansrecht ontlenen dit soort zenders en programma's natuurlijk aan het aantal kijkers. Dat Utopia bestaat is voor mij ook een wonder, maar blijkbaar is het commercieel nog aantrekkelijk. Ik mis het niet als ik het in mijn leven niet kijk :).

Ik snap je frustratie en zag op dit gebied ook liever echte drone masters met een zinvolle kwaliteits-invulling met wat voorlichting erin, maar toen ik dit als voorstukje bij SBS zag (ja, soms heeft SBS leuke programma's of kom je het tegen tijdens het zappen) wist ik eigenlijk al meteen dat het geen programma was dat ik moest kijken. Zelfs met mijn interesse voor techniek.


That said: Voel je je aangesproken door bovenstaande boven beledigd? Helaas pindakaas, dan snap je het idee achter mijn tekst niet en kun je het maar beter negeren.

Door Tweakers user sys64738, woensdag 29 augustus 2018 08:07

mmniet schreef op woensdag 29 augustus 2018 @ 07:29:
Ik snap je frustratie en zag op dit gebied ook liever echte drone masters met een zinvolle kwaliteits-invulling met wat voorlichting erin, maar toen ik dit als voorstukje bij SBS zag (ja, soms heeft SBS leuke programma's of kom je het tegen tijdens het zappen) wist ik eigenlijk al meteen dat het geen programma was dat ik moest kijken. Zelfs met mijn interesse voor techniek.
Ja een echt informatief programma zou mooi geweest zijn. Maar informatief en commerciële zenders gaan niet echt goed samen. Kijk nu wel weer iets vaker SBS/RTL maar dat heeft voor 100% te maken met de door hen verworven voetbalrechten :Y) (maar ik weet zeker dat ze het daar al hebben gehad over reclame tijdens de wedstrijd... en dat zou echt killing zijn! |:( )

Door Tweakers user MAZZA, woensdag 29 augustus 2018 09:02

Tja, blijkbaar kijken we in dit land liever naar dit soort onzin dan TV met een hogere kwaliteit. We willen allemaal dat de Publieke Omroep geen drol meer kost maar nu is iedereen weer boos dat dat dan ten koste gaat van kwalitatieve programma's.

Er valt blijkbaar geen cent te verdienen met documentaires, nieuwsduiding en achtergronden, dus daar gaat een commerciele omroep ook niets of weinig mee doen. Het verdienmodel zit blijkbaar wel ergens verborgen in de troep die je hier aangeeft.

Naar mijn mening is de kwaliteit van programma's sowieso wel uitgehold op veel TV zenders. Waar Discovery Channel vroeger nog weleens iets interessants had heb je nu vooral gedramatiseerde Amerikaanse troep. Zelfde geldt voor National Geographic. MTV heeft _niets_ meer met muziek te maken. SBS zendt geen normaal programma meer uit (of heeft dit nooit echt gedaan).

Ik mis vooral televisie waar ik nog wat van opsteek. Dát is voor mij entertainment.

Door Tweakers user mmniet, woensdag 29 augustus 2018 09:07

Naar mijn mening is de kwaliteit van programma's sowieso wel uitgehold op veel TV zenders. Waar Discovery Channel vroeger nog weleens iets interessants had heb je nu vooral gedramatiseerde Amerikaanse troep. Zelfde geldt voor National Geographic. MTV heeft _niets_ meer met muziek te maken. SBS zendt geen normaal programma meer uit (of heeft dit nooit echt gedaan).

Ik mis vooral televisie waar ik nog wat van opsteek. Dát is voor mij entertainment.
los dat ik het met je eens ben. MTV heeft tegenwoordig wel weer een muziek zender, naast zijn wannabee TLC hoofdzender. Maar die is bij veel kabelaars in het plus pakket gepropt.

Door Tweakers user walteij, woensdag 29 augustus 2018 09:10

Ow leuk, een blog om te klagen over de slechte kwaliteit van TV programma's van de laatste tijd, ik doe mee }> :+ :P 8)7 8)7 8)7

Drone masters, Utopia (als ultieme versie van Big Brother), The Voice en andere talentenjachten, X met Sterren en ga zo maar door..... Het is feitelijk allemaal hetzelfde format. Neem een aantal (on)bekende mensen, plaats ze bij elkaar op een locatie of in een competitie en zend het uit. Zorg er voor dat er wat wissellingen plaats vinden (bij Big Brother/Utopia-achtige programma's komen en gaan er mensen) bij de competitie's valt de slechtste af en zend dit uit.
Niks origineels aan, relatief eenvoudig en goedkoop (slechts een zeer beperkt aantal camera's en mensen 'op de set' nodig), BN'ers krijgen een vergoeding, maar onbekende NL'ers krijgen hun 15 minutes of fame, dus doen gratis mee.
Ow ja, ik ben nog een format vergeten, dat van de sport/kroeg (de VI setting zeg maar, 1 presentator, 1 cynisch persoon, 1 grappige en een wisselende gast).

Het NL programma aanbod is gewoon serieus verschraalt, er zijn nog maar weinig echt goede en onafhankelijke programma's. De publieke omroep heft op zich fatsoenlijke opinie programma's, maar daar druipt de politieke correctheid en voorkeur er vanaf, bij de commerciele zenders is het gewoon om te janken.

Echt fatsoenlijke series worden er maar erg beperkt gemaakt in NL, het aanbod is meestal beperkt tot (voorspelbare) crimi series (Flikken, Penoza etc), (flauwe) komedie met vooral herhaling van grappen of een remake van een Engelse/US komedie en (slechte) drama. Waarbij de acteurs vooral uit hetzelfde kleine groepje komt (ik zie Victor Reinier al sinds Baantjer in crimi-series terugkomen, Thomas Acda sinds All Stars in de nodige komedie-series, Jeroen van Koningsbrugge zie je ineens continue op TV in allerlei verschillende rollen, om over Linda de Mol nog maar te zwijgen).
En wat me dan nog het meest stoort aan alles, is dat er schijnbaar overal in NL met een Goois of Amsterdams accent wordt gesproken, tenzij er in de serie een locale boer of marktkoopman voorbij komt, die heeft dan meteen een iets te overduidelijk boers accent, maar dan wel een complete verkeerd accent of dialect.

Ik kan nog wel even door gaan, maar ik denk dat ik mijn punt redelijk heb gemaakt :).

Door Tweakers user sys64738, woensdag 29 augustus 2018 10:32

Ja, dat de commerciele zenders slecht zijn daar zijn we het met zijn allen wel over eens hier. Maar toch vind ik dit een nieuw dieptepunt.

The Voice is qua concept nog wel te doen. Als iemand echt goed is, is het mooi om te zien en als iemand echt heel slecht is, is het nog mooier om te zien.... want, geen beter vermaak dan leedvermaak. Maar uiteraard wordt dat programma ook compleet om zeep geholpen door het compleet commercieel uitmelken waar ze zo goed in zijn.

Maar ook zenders als Discovery zijn inderdaad niet meer wat ze geweest zijn. Uitgemolken concepten als Gold Divers/Rush/* en Auction/Vintage meuk. Het is nog net leuk om te kijken als je ziek op de bank ligt maar je gaat er niet even lekker voor zitten.

Geen flauw idee wat de oplossing is. Goede TV is blijkbaar te duur en niet interessant meer om nog te maken. En denk dat het gemiddelde David Attenborough publiek het niet trekt om elke 10 minuten een reclameblok voor geserveerd te krijgen.

Lang leve NetFlix en YouTube!

Door Tweakers user Hann1BaL, woensdag 29 augustus 2018 10:41

De kijker bepaalt. Het land bevat genoeg mensen die deze pulp kijken, anders stopt SBS er vanzelf mee. Dat is schokkend maar waar.

Echt informatieve programma's en documentaires zijn niet populair genoeg. Ik weet nog hoe je vroeger documentaires kon zien op Discovery. Prachtig was dat.

Nu zijn het veredelde reality soaps en misschien een keer MEGA<vul.in>, waar structure, engineering of wat dan ook kan staan en dat is het wel.

RTL-Z heeft nog wel eens goede programma's maar ook daar krijg je weer meer reality soaps voorgeschoteld.

De programma's met "BN-ers" zijn er meer voor de B- of C-artiest die nodig weer eens wat exposure nodig heeft, dus zelfs de BN-ers vinden de programma's gewoon te slecht.

De kijker bepaalt.. zo simpel is het, maar dat maakt het probleem niet minder groot. Diezelfde kijkers hebben ook stemrecht. Denk daar maar eens over na. ;)

Door Tweakers user Iva_Bigone, woensdag 29 augustus 2018 10:45

Ik hoop dat SBS of een andere baggerzender snel komt met iets als een ruimte-vaartuig volproppen met irritante BN'ers en dan afschieten richting de zon }>

Een format als "Poepen met onbekende Nederlanders" was er al jaren geleden trouwens, heette "Over de roooie", tenenkrommend :X

Sinds 2004 geen TV-abo meer, dus krijg slechts sporadisch wat mee van de actuele zooi.
Maar de betrokken BN'ers komen ook regelmatig "gewoon" in het nieuws dus helemaal verschoond van die troep blijf ik niet helaas :/

Door Tweakers user sys64738, woensdag 29 augustus 2018 13:02

Oh, "Over de rooie". Mijn god. Dat had ik al lang weer verdrongen. Ook een echt pareltje van de commerciele jongens (m/v). Neef van me werd keer gevraagd of hij zijn jas in wilde leveren. Was voor een opdracht van over de rooie. Wat denk je zelf, pannenkoek?!?

Ik heb een TV abo omdat je zelfs bij Ziggo Internet Only nog steeds digitale TV krijgt. Maar ik kijk zo nu en dan wel TV maar dan eigenlijk alleen sport.

Wat ik dus wil is een snelle internetverbinding en een soort Blendle maar dan voor TV. Geen vaste kosten en meuk waar je niet op zit te wachten maar gewoon alleen de dingen die je echt wilt zien, kopen.

Door Tweakers user lordleuter, donderdag 30 augustus 2018 07:55

Over poepen met “sterren”
Er was al een bekende Nederlander die al aan het oeffenen is geweest met plassen op sterren.

Maar het is inderdaad een slecht programma.
Gps gestuurde DJI vliegen is geen kunst aan, iedereen kan na de 2de keer al rond de kerk vliegen als ze willlen met zo n ding

Door Tweakers user himlims_, donderdag 30 augustus 2018 08:13

wat, heeft Paay weer een filmpje iets via whatsapp gedeeld? :+

Door Tweakers user Smuey, donderdag 30 augustus 2018 10:35

lordleuter schreef op donderdag 30 augustus 2018 @ 07:55:
Over poepen met “sterren”
Er was al een bekende Nederlander die al aan het oeffenen is geweest met plassen op sterren.

Maar het is inderdaad een slecht programma.
Gps gestuurde DJI vliegen is geen kunst aan, iedereen kan na de 2de keer al rond de kerk vliegen als ze willlen met zo n ding
Haha, dat was dus exact mijn reactie: Waarom ga je pilot-skills van iemand testen met een apparaat wat zichzelf vliegt? Ik sta er iedere keer weer van te kijken a) dat ze steeds mensen bereid vinden om er aan mee te doen en b) dat er blijkbaar HEEL VEEL 'bekende Nederlanders' zijn waar ik zelfs nog nooit van heb gehoord. Kunnen we met z'n alles alsjeblieft ophouden met domme mensen beroemd maken?

Door Tweakers user Expendable, donderdag 30 augustus 2018 10:44

Ik schaam mij echt diep voor de kwaliteit tv die op t moment in Nederland gemaakt word. Om eerlijk te zijn walg er echt van en dat woord gebruik ik niet vaak.

Programma's waar het neppe van af spat, herhalingen tot en met en zogenaamde BN-ers die iets uitvreten nummer 100. Maar wat ik vooral het aller aller ergste vind zijn de mensen die podium krijgen ondanks hun maar matige talenten. Neem als voorbeeld Dave Roelvink, die net zo goed iemand dood had kunnen rijden, maar die als beloning vast weer een nieuw seizoen in een afkickkliniek oid. krijgt.

Ik kijk geen minuut tv meer thuis, als ik 's weekends weer eens uit mijn studentenkamertje naar het ouderlijk huis trek zet ik zo snel mogelijk de koptelefoon op en ga ik lekker achter de pc zitten werken. Word echt helemaal naar van het aanbod wat dan voorbij komt.

Door Tweakers user jip_86, donderdag 30 augustus 2018 10:57

Shownieuws item gezien: https://www.youtube.com/watch?v=3UFMgBxyixg

Ziet er uit als het perfecte plaatje maar dan met drones. Lijkt me qua idee niets mis mee. Een aankondiging is natuurlijk altijd een beetje suggestief/creatief gemonteerd. En wie zegt dat er niet een informatief item in zit met uitleg over de drone regels? Dat soort shows heb je met enige regelmaat uitleg/training/workshops van echte experts.

Door Tweakers user Pietervs, donderdag 30 augustus 2018 11:29

Het Hilversumse schnabbel-circuit moet zich in stand houden.
Dus worden er iedere keer weer "nieuwe" programma's "verzonnen" om maar zoveel mogelijk 2e en 3e rangs BN-ers voor de camera's te kunnen slepen. Zo is ook de serie "Adam zoekt Eva - VIPS" de lucht in geslingerd. De meeste van die VIPS zijn redelijk tot volslagen onbekend, wat wel enigszins bekend is doet mee omdat hun smoel al een jaar of langer niet op TV is geweest.
Drone Masters is de volgende stap. En niet eens de meest banale, maar net zoals de meeste programma's van SBS6 (en de meeste commerciëlen) volstrekt overbodige avondvulling.

Oplossing voor de reclames is redelijk simpel: films en series zoveel mogelijk op niet-commerciele manieren bekijken (Netflixen dergelijke, downloaden), wat je wel wil zien op de commerciële zenders opnemen en later terugkijken zodat je de reclames door kan spoelen.
Maar irritant blijft het wel.

Overigens: poepen met sterren is al geweest. Een aantal jaren terug waren er toch een stel van die sneuneuzen die de "opbrengst" van hun klisma's op TV zaten te "analyseren"? Ene Patty Brard, bijvoorbeeld?

Door copywizard, donderdag 30 augustus 2018 11:40

Misschien alvast even de naam poepen met de sterren vast laten leggen? dit omdat ik het idee heb dat dit idee niet geheel on opgemerkt zal blijven door de commerciële zenders?

en wie weet ben je binnen no time super rijk met dit soort ideeën?

maar ik ben het met je eens de kwaliteit van de programma,s is erg omlaag aan het gaan gelukkig is de kwaliteit en de duur van de reclame blokken wel enorm omhoog aan het gaan!

^^^ sarcastisch

Door Tweakers user ShellGhost, donderdag 30 augustus 2018 12:10

SBS6 is ook een camping zender. Niks meer en niks minder. Heel veel intelligente programma's hebben ze niet en gaan ze ook nooit krijgen omdat het kijkende publiek het dan niet meer snapt en afhaakt...

Door Tweakers user Danny.G, donderdag 30 augustus 2018 15:20

Ook dit programma zal net als SBS haar vorige show 'Vet Fit' (na 3 afleveringen al foetsie lol) al vrij snel van de buis gaan vermoed ik. Ik kan me niet voorstellen dat dit veel kijkers gaat trekken, dat zou ik zelfs absurd vinden.

[Reactie gewijzigd op donderdag 30 augustus 2018 15:21]


Door mennie, donderdag 30 augustus 2018 15:43

Zo te zien is het wel echt een programma van Talpa (eigenaar van SBS6).
"Drone Masters is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties."
Het komt ook vaak voor dat zo'n programma gewoon als kant en klare video binnen komt.
Zoals bijvoorbeeld van Noordkaap TV Producties BV, het bedrijf van Alberto Stegeman.
Ik zie op de site dat DJI een van de sponsors is, dus die zullen er misschien ook wat invloed in hebben gehad.
Er zijn ook altijd genoeg mensen te vinden om aan zo iets mee te doen.
https://www.ad.nl/show/wa...-tv-programma-s~a3f8063d/

Door Tweakers user rickboy333, donderdag 30 augustus 2018 17:38

Genoeg treurige mensen die het leven van een BN'er aanbidden alsof ze god zijn. Het is raar maar waar. In deze wereld hoef je alleen maar een liedje te zingen en wat geluk hebben en je word vanzelf groot gemaakt door de muziekwereld. Het is werkelijk om te kotsen. Bands die echt van muziek houden worden overschaduwd door krijsende ''diva's'' omdat daar veel geld in gestopt word, de top 40 is werkelijk waar niet om aan te horen. En mensen die echt iets bereikt hebben in hun leven (wetenschappers bijvoorbeeld) worden niet eens geinverviewd.

Hoe kan het toch gebeuren dat deze wereld is afgegleden naar het aanbidden van mensen die werkelijk waar niks in hun leven hebben bereikt maar het geluk hebben gehad opgepikt te worden door een paar rijke managers.

Door Tweakers user Stoerekerel, zondag 2 september 2018 12:47

Ik vrees dat SBS met dit programma een drone hype gaat ontketenen, waardoor straks elke tokkie zo'n ding koopt en door de woonwijken gaat vliegen om filmpjes te maken voor youtube.

Door Tweakers user sypie, zondag 2 september 2018 19:45

Het wordt tijd dat de Teleac weer terugkomt. Informatieve TV waarbij je voor sommige nuttige programma's een LP kon kopen (leren gitaarspelen was er één van).

In sommige landen wordt echt nuttige TV gemaakt, zonder het meteen uit te melken en merken te noemen. Daar wordt informatie gegeven over doe het zelf dingetjes zonder dat de Praxis z'n aan er aan verbonden zou hebben bijvoorbeeld. In die landen hebben mensen deze informatie nodig en kunnen ze dit ook nuttig inzetten. In Nederland kunnen we dit vergeten, leerzame TV is dood.

Door Tweakers user Pathogen, maandag 3 september 2018 10:35

TV? Wat is dat ook alweer?

Ik zie niks anders live meer op TV dan de incidentele F1-wedstrijd (en ook die mis ik nog wel eens), dus ik heb er niet echt een probleem mee dat er zoveel crap op de standaard televisiezenders is.

Netflix eens iets, stream, doe Replay TV of nog beter, zet dat ding uit en verbreed je horizon anderszins!

Constateren dat TV kut is en dan tóch blijven kijken is stiekem gewoon een vorm van masochisme.

Door Tweakers user sys64738, woensdag 5 september 2018 16:26

Stoerekerel schreef op zondag 2 september 2018 @ 12:47:
Ik vrees dat SBS met dit programma een drone hype gaat ontketenen, waardoor straks elke tokkie zo'n ding koopt en door de woonwijken gaat vliegen om filmpjes te maken voor youtube.
Ik hoop dat je ongelijk krijgt.... maar het zal allicht leiden tot een oplevering. Hou NU.nl maar in de gaten want drone incidenten in 3, 2, 1...

Reageren is niet meer mogelijk