Xpozer: The Search Is Over

Door sys64738 op zondag 10 juni 2018 14:12 - Reacties (5)
Categorie: Fotografie, Views: 2.527

“Ladies and gentlemen, we got him” sprak Paul Bremer al weer bijna 15 jaar geleden nadat de Amerikanen Saddam Hoesein na een lange zoektocht gevonden hadden. Hetzelfde gevoel had ik een tijdje geleden ook. En nee, ik had geen ondergedoken dictator gevonden. Het was toen ik mijn eerste Xpozer afdruk binnen kreeg.

Zoals je misschien in mijn eerdere blogs al eens gelezen hebt: ik hou erg van fotograferen. Maar fotograferen en vervolgens je foto’s af en toe op het schermpje van je PC of iPad bekijken is zonde. Je foto’s komen pas echt tot leven als je ze lekker groot af laat drukken en ophangt. Mijn advies is dan ook: Print It!

Maar “Print It” is makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt tegenwoordig zoveel mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ga je voor afdrukken in lijst? Of toch maar canvas? Maar dibond en plexiglas zijn ook heel mooi.

“Vroeger” was mijn standaard keuze altijd canvas. Veel voor weinig en het zag er nog best knap uit. Maar naar mate mijn foto’s beter werden, begon ik me toch te erger aan het gebrek aan detail bij canvas. Heb je je stinkende best gedaan om een zo scherp mogelijke foto te schieten en vervolgens zie je daar bar weinig van terug op je canvas print.

Plexiglas, dibond en HD Metal heb ik ook geprobeerd en das erg mooi maar ook erg duur. Om daar je huis mee vol te hangen moet je een tweede hypotheek op datzelfde huis afsluiten, bij wijze van spreken. Dus leuk maar vooral voor die ‘once-in-a-lifetime’ foto’s. En ook niet alle foto’s lenen zich even goed voor dit soort materialen.

Toen liep ik bij toeval tegen Xpozer aan. Een systeem waarbij je foto op folie geprint wordt dat je vervolgens zelf over het meegeleverde aluminium frame kunt spannen. Na een paar goede reviews te hebben gelezen, heb ik de “gok” gewaagd en direct een print van 80 bij 60 cm besteld bij Xpozer.

En daar heb ik absoluut geen spijt van gekregen! De afdrukkwaliteit was echt schitterend. Prima scherpte en de kleuren spatten er vanaf. Het spannen is echt kinderspel en een mooie bijkomstigheid van het systeem is dat je foto’s een paar centimeter van de muur af hangen wat een fraai zwevend effect geeft.

Zoals je begrijpt, ben ik helemaal om. En het duurde dan ook niet lang voordat mijn tweede print besteld was. Ditmaal een foto met iets meer diepte-werking, zoals je hieronder kunt zien. In reviews had ik al gelezen over het 3D effect waardoor dingen echt uit de foto naar voren lijken te komen. Ik had altijd zoiets van “Ja ja, het zal wel…”. Maar toe de print hing en ik er een paar minuten naar keek, zag ik het ineens ook. En vrienden die er naar keken, viel het ook vrij snel op.

https://farm2.staticflickr.com/1746/28836962488_7e17a511f5_z_d.jpg

Ga ik er binnenkort nog meer bestellen? Ik zou wel willen maar mijn vrije muur ruimte begint op te raken. Maar omdat de prins ook los te bestellen zijn, kun je heel eenvoudig je frame hergebruiken zodat je eens wat anders aan je muur hebt hangen. Erg praktisch voor mensen met ruimtegebrek, zoals ik. En daarnaast denk ik dat mijn bestaande canvas doeken ook moeten vrezen voor hun plekje…

Dus zoek je een betaalbaar, makkelijk en vooral mooi systeem om jouw beste platen lekker groot aan de muur te hangen, dan kan ik Xpozer van harte aanbevelen. Dit klinkt misschien allemaal behoorlijk als een verkooppraatje maar dit komt echt puur door mijn eigen enthousiasme en ik word op geen enkele vorm of manier gesponsord door Xpozer. Maar als iemand van Xpozer toevallig meeleest, hou ik me altijd aanbevolen voor een paar honderd euro Xpozer tegoed natuurlijk :Y) .

Volgende: Lexa: Oplichters Eerste Klas! 06-'18 Lexa: Oplichters Eerste Klas!
Volgende: "Wij vinden je privacy belangrijk!" 05-'18 "Wij vinden je privacy belangrijk!"

Reacties


Door Tweakers user matroosoft, zondag 10 juni 2018 22:28

Klinkt als een verkooppraatje ;)

Door Tweakers user Pathogen, maandag 11 juni 2018 09:58

En als je zoiets nou echt als wissellijst gebruikt, hoe sla je je andere afdrukken dan op? In kokers ofzo?

Door Tweakers user sys64738, maandag 11 juni 2018 10:08

@matroosoft: oh oh. Busted!

@Pathogen: Je krijg bij losse prints een koker en clips zodat je je "oude" foto netjes op kan rollen en in de kast kan zetten. Ik heb nog geen losse prints besteld maar ga dat binnenkort wel doen. Beetje afwisseling kan nooit kwaad.

Door Tweakers user !GN!T!ON, maandag 11 juni 2018 11:38

heb je nog een foto van hoe dat dan aan de muur hangt? of van het span systeem van de lijst? Lees een verhaal vol lof over het systeem en de kwaliteit, maar geen foto van het eind product :) Ik ga zelf wel even in de google hangen, ben ook opzoek naar betaalbaar iets, net verhuist naar eerste eigen woning die groter is dan een studio :+

Door Tweakers user Skyrunner, maandag 11 juni 2018 11:39

Ik vindt canvas juist een prachtig mooi medium om mijn geblunder als fotograaf te verbergen :-P

Reageren is niet meer mogelijk