Switch Ads Off

Door sys64738 op zaterdag 4 maart 2017 16:15 - Reacties (26)
Categorie: Computers en internet, Views: 4.254

Ik ben vrij hard-core AdBlock gebruiker. En ook Tweakers.net moest daar lange tijd aan geloven. Maar ach, ik kom hier zo vaak en jullie vroegen mij vriendelijk of ik eens een stukje over jullie verdienmodel wilde lezen. OK, OK, ik zal Tweakers.net toevoegen aan mijn whitelist. Op zich stoorde ik me er niet echt aan moet ik bekennen: iedereen blij dus. Tot vandaag!

Ik snap dat Nintendo heel blij is met de launch van haar nieuwste console en van de daken willen schreeuwen dat hij vanaf gister te koop is. Maar je kunt het ook overdrijven. De hele frontpage van T.net is 1 grote Nintendo advertentie geworden waar her en der nog wat content tussen paste.

Los van het feit dat het super irritant is, lijkt het me ook geldverspilling. Tweakers.net is de plek waar je echt niemand meer hoeft uit te leggen wat de Switch is, wat hij kan en wanneer ie uitkomt. Denk dat dit meer schade doet dan dat je er zieltjes mee wint.

Ook snap ik niet dat Tweakers zulke advertenties toestaat. Dit is nou precies de reden waarom mensen massaal aan de AdBlocker gaan. Ik begrijp heel goed dat er geld in het laatje moet komen maar dat hoeft volgens mij niet op deze manier. Daarnaast ben ik sowieso geen voorstander van Ads die werken op pay-per-impression principe maar dat is een andere discussie.

Voorlopig gaat T.net dus weer even van mijn whitelist af en ik hoor wel weer wanneer de campagne van Nintendo voorbij is.

Volgende: Your Cars Suck! (and so do you) 05-'17 Your Cars Suck! (and so do you)
Volgende: Remarkable Photos as a Service 12-'16 Remarkable Photos as a Service

Reacties


Door Tweakers user Hahn, zaterdag 4 maart 2017 17:12

Ik denk dat je de kracht van advertenties een beetje onderschat. Coca Cola hoeft ook geen reclame te maken om uit te leggen wat Coca Cola is, maar ze maken wel reclame om ervoor te zorgen dat je ze niet vergeet.

En hoe groter je in beeld bent, hoe langer en hoe beter je in iemand z'n geheugen gegrift staat.

Door Tweakers user mimang, zaterdag 4 maart 2017 23:42

De Switch reclame op T.net is juist logisch, je kent de doelgroep: Techfanaten. Onder die groep houdt een héél groot deel van gaming, en als de review is geweest, betekent dat niet altijd dat ik iets ga kopen. Als ik dan als Nintendo heel veel reclame en maak kan ik misschien die persoon die de review zo positief vond in een impuls die switch laten bestellen ;)

Door Tweakers user Danny.G, zondag 5 maart 2017 00:45

Heeft iemand wellicht een screenshot hiervan? :P Ik ben abonnee dus ik zie ze niet. :+

Door Tweakers user xFeverr, zondag 5 maart 2017 06:13

In plaats van die adblocker zou je ook die ene euro per maand kunnen uitgeven, ben je er ook vanaf. Een beetje zeuren over reclames, dat kennen we al een tijdje hier.

Door Tweakers user friggler, zondag 5 maart 2017 08:40

Danny.G schreef op zondag 5 maart 2017 @ 00:45:
Heeft iemand wellicht een screenshot hiervan? :P Ik ben abonnee dus ik zie ze niet. :+
http://imgur.com/a/2Ak4S

Inderdaad rete irritant. En @xFeverr, als je overal een abonnement moet af gaan sluiten om geen reclames meer te zien ben je zo door je geld heen, dus nee.

Door Tweakers user sys64738, zondag 5 maart 2017 09:02

xFeverr schreef op zondag 5 maart 2017 @ 06:13:
In plaats van die adblocker zou je ook die ene euro per maand kunnen uitgeven, ben je er ook vanaf. Een beetje zeuren over reclames, dat kennen we al een tijdje hier.
Heb je de tekst uberhaupt gelezen? Ik had reclames aanstaan en vond het allemaal wel prima. Totdat ze de hele pagina gingen behangen met opdringerige, slecht uitgelijnde, storende banners. Reclame prima maar niet dat in-your-face gedoe....

Door Tweakers user Milmoor, zondag 5 maart 2017 09:36

friggler schreef op zondag 5 maart 2017 @ 08:40:
[...]

http://imgur.com/a/2Ak4S

Inderdaad rete irritant. En @xFeverr, als je overal een abonnement moet af gaan sluiten om geen reclames meer te zien ben je zo door je geld heen, dus nee.
[sarcasme]Dat heb ik nou bij boodschappen doen. Als ik overal voor ga betalen, dan ben ik zo door mijn geld heen. Dus ik gebruik een boodschappentas met een aluminium voering. Dat heeft toch niemand last van?[/sarcasme]

Het product "Tweakers" betaal je met reclame kijken of met een abonnement. Doe je beiden niet, dan steel je het product. Er is een meldpunt voor te irritante reclames, hoewel je natuurlijk oneindig kan discussiëren wanneer deze grens overschreden wordt.

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 5 maart 2017 11:12

De reclame lijkt mij niet slecht uitgeleind te zijn, de banners storen niet meer dan die van andere reclame (als ik zo snel even kijk). Het enige probleem dat ik heb met deze campagne is de fel rode achtergrondkleur. Maar dat is uiteraard de kleur waar Nintende campagne mee voert.

Je kan ook beslissen om voorlopig niet meer op de site te komen en andere nieuwsbronnen te gaan zoeken. Een win voor iedereen: jij hebt geen irritante reclame, en de site maakt geen onkosten zonder dat er inkomsten tegenover staan.

Door Tweakers user mimang, zondag 5 maart 2017 12:57

Waar ik me meer aan stoor is hoe tweakers op het forum doet, alsof ze een 'slachtoffer' zijn van de adblockers... Tja met zulke advertenties moet je ook gewoon je mond houden.

Door Tweakers user chupkes, zondag 5 maart 2017 16:11

Volledig mee eens. Deze reclame was voor mij ook reden om Tweakers weer van de whitelist af te halen. Reclames zijn prima, maar in deze vorm leidt het enorm af van de daadwerkelijke content op de site.

Door Tweakers user Silent7, zondag 5 maart 2017 16:57

hm ik gebruik geen adblocker (das principe, gun iedere webmaster ad revenue)
Maar op mijn normale browser (Chromium) geen flash support, de advertentie die je beschrijft heb ik niet gezien.

Door Tweakers user sys64738, zondag 5 maart 2017 18:44

Blokker_1999 schreef op zondag 5 maart 2017 @ 11:12:
De reclame lijkt mij niet slecht uitgeleind te zijn, de banners storen niet meer dan die van andere reclame (als ik zo snel even kijk). Het enige probleem dat ik heb met deze campagne is de fel rode achtergrondkleur. Maar dat is uiteraard de kleur waar Nintende campagne mee voert.

Je kan ook beslissen om voorlopig niet meer op de site te komen en andere nieuwsbronnen te gaan zoeken. Een win voor iedereen: jij hebt geen irritante reclame, en de site maakt geen onkosten zonder dat er inkomsten tegenover staan.
Win win? Ik heb niet meer de content die ik wil hebben. En T.net heeft weer een bezoeker minder terwijl ik me niet kan voorstellen dat het hebben van zo min mogelijk bezoekers het doel is van Tweakers.

Dus als ze nou eens nadenken en gewoon normale, acceptabele advertenties plaatsen, zou er echt sprake zijn van een win-win situatie.

Door Tweakers user Sissors, zondag 5 maart 2017 20:56

T.net heeft liever een bezoeker die wegblijft, dan een bezoeker die komt maar op geen enkele manier daar iets tegenover zet, zoals de adds te zien krijgen of anders een abbo nemen. Op jouw manier ben je puur een kostenpost voor Tweakers.

En natuurlijk is er altijd een grijs gebied: Een user als Foritain voegt genoeg toe aan Tweakers door zijn reviews, dat hij ook wel een positief effect heeft op de balans voor Tweakers zonder dat hij adds bekijkt / een abbo heeft. (Voor de duidelijkheid, dit was een voorbeeld, Foritain heeft een abbo).

Maar een compleet random user die wel server resources kost, maar helemaal niks daar tegenover stelt? Ik denk dat Tweakers het wel overleeft zonder die bezoeker.

Door Tweakers user codebeat, maandag 6 maart 2017 02:45

Dat is nu precies de reden dat ik Tweakers niet het voordeel van de twijfel geef. Daarnaast maakt Tweakers gebruik van een advertentienetwerk. Ze kunnen wel reclame maken want dat zie je steeds meer op eigen domein, dat is okay, mag, gebeurd echter nog veel te weinig. Niet zeiken over een adblocker, andere creatieve mogelijkheden genoeg, advertentienetwerk is een risico, ook bij Tweakers.

Door Tweakers user biglia, maandag 6 maart 2017 09:07

Met het geld dat ze hiervoor op een dag krijgen, kunnen ze weer het salaris van een t.net journalist betalen. Zo werken websites nu eenmaal. Zonder reclame was het internet nooit zo groot geworden zoals het nu is.

Door Tweakers user xleeuwx, maandag 6 maart 2017 09:18

Tenzij iedereen een abbo neemt, probleem opgelost

Door Tweakers user sys64738, maandag 6 maart 2017 09:36

@Sissors en Biglia: Ik ben niet tegen advertenties (zoals in de blog ook duidelijk te lezen valt) maar wel als het op deze in-your-face manier gaat.

Daarnaast verdient T.net nog steeds aan mij als random user die Ads blokkeert. Want pricewatch entries en doorlinken bv levert ook nog steeds geld op. En daarvoor geld wel degelijk: hoe minder bezoekers, hoe oninteressanter voor bedrijven (en dus ook voor T.net).

@xleeuwx: ja, en als iedereen zich netjes aan de wet houdt, kan de politie ook opgedoekt worden. Je kunt casual gebruikers niet vragen een abo af te sluiten.... En what's next? abo op NU.nl, buienradar, etc etc. Niet echt realistisch.

Door Tweakers user Neo_TGP, maandag 6 maart 2017 10:53

sys64738 schreef op maandag 6 maart 2017 @ 09:36:
En what's next? abo op NU.nl, buienradar, etc etc. Niet echt realistisch.
Waarom niet? Content op internet kost geld.. Dat mensen zoals jij daar blijkbaar niet voor willen betalen EN dan ook nog eens het alternatief (advertenties) wegdrukken is maar bijzonder sneu.

Door Tweakers user Richh, maandag 6 maart 2017 11:36

Och jeetje, ziet de website er niet zo uit als dat je wil? Heb jij even pech, het is niet echt zo dat jij hier wat over te zeggen hebt :P

Neem een abo en wees er van verlost, of gun Tweakers de inkomsten.

Door Tweakers user TheDuke, maandag 6 maart 2017 11:45

Een FrontPage als deze is echt compleet onnodig en hoogst irritant en frustrerend. Niemand maakt een probleem van een bannertje op Tweakers.net van 468x60 (a la vroeger). Echter, dit soort advertenties is waar adblockers groot mee geworden zijn... en als T.net daar zelf aan mee werkt, dan moet T.Net daar niet achteraf over klagen.

Door Tweakers user Neo_TGP, maandag 6 maart 2017 12:18

TheDuke schreef op maandag 6 maart 2017 @ 11:45:
Een FrontPage als deze is echt compleet onnodig en hoogst irritant en frustrerend. Niemand maakt een probleem van een bannertje op Tweakers.net van 468x60 (a la vroeger). Echter, dit soort advertenties is waar adblockers groot mee geworden zijn... en als T.net daar zelf aan mee werkt, dan moet T.Net daar niet achteraf over klagen.
Het is hun content, niet die van jou, dus in principe mogen ze er mee doen en laten wat ze willen.

Door Tweakers user TheDuke, maandag 6 maart 2017 12:32

Neo_TGP schreef op maandag 6 maart 2017 @ 12:18:
[...]


Het is hun content, niet die van jou, dus in principe mogen ze er mee doen en laten wat ze willen.
Klopt en ik mag als reactie daarop een AdBlocker installeren.

Door Tweakers user jkeuper, maandag 6 maart 2017 12:52

Eigenlijk ben ik een ad-blocker gaan gebruiken vanwege de full page advertenties van Tweakers. Normale advertenties zijn prima, maar dit soort advertenties +50% van het scherm vullen, zijn voor mij enorm storend.

Natuurlijk heb ik wel overwogen om Tweakers te steunen via een abonnement, maar ik wil niet dat die keuze tot stand komt door irritatie vanwege deze full page advertenties.

Door Tweakers user thefal, maandag 6 maart 2017 12:55

Misschien nog wel irritanter dan de reclame vind ik het feit dat die bij mij niet goed is uitgelijnd!
Ik zie dus een reclame voor de "do ch" en vervolgens krijg ik rechtonder te zien dat die "nu" is.
Oh, en je kan er mee "eg" -en...
http://imgur.com/a/to3Zh

En ja, ik realiseer me dat ik de balk links kan inschuiven, maar ik heb deze altijd open staan en ga die niet dichtgooien voor een reclame :p

Verder, zolang ze er geen duizenden trackers en spyware ingooien mag het wel van mij.

[Reactie gewijzigd op maandag 6 maart 2017 12:56]


Door Tweakers user D vd V, maandag 6 maart 2017 21:12

Heb hier sinds een tijdje Pi-hole draaien. In 1 keer alles op mijn netwerk van het merendeel van alle zooi verlost. Aanrader wat mij betreft.

Door Tweakers user sys64738, dinsdag 7 maart 2017 07:48

@Neo_TGP: Nee, bijzonder sneu is het als je de blog of zelfs de reactie die je quote niet helemaal leest en dan gaat lopen schreeuwen dat ik T.net geen geld gun. Naast de andere manieren waarop ze geld verdienen had ik ze ook gewhitelist. Maar ze werden te gretig en dan is het qua ads wel even afgelopen. Iedereen (Google, grote (tech) sites en pro blogger) is het met elkaar eens dat ads een gevoelig onderwerp is, je er subtiel mee om moet gaan en het nooit de user experience om zeep mag helpen. En wat doet T.net? Boem.

@D vd V: Ja die heb ik ook draaien maar gebruik ik alleen voor mijn mobile devices. Op PCs gebruik ik liever de lokale rekenkracht om ads te blokkeren. En dit geeft me ook controle om sites makkelijker te whitelisten. Zoals ik met Tweakers dus had gedaan.

Misschien is het tijd voor een AdBlocker die de ads wel binnen haalt maar rendert naar /dev/null?!? Of is dat ook weer immoreel? Ik denk het wel. Punt is, je kunt mensen niet dwingen om naar advertenties te kijken. Net als bij TV. Is we slecht om weg te lopen of zappen als de reclames beginnen? Maak het te irritant en mensen ontwijken het, maak het relevant en mensen accepteren het.

Reageren is niet meer mogelijk