Het Wordt Rustig op YouTube

Door sys64738 op woensdag 23 november 2016 18:18 - Reacties (48)
Categorie: Computers en internet, Views: 7.783

Hoewel de AMS-IX van de week voor het eerst de magische grens van 5 TBit/s doorbrak, zal het de komende tijd wel rustiger worden op internet. Mocht je het niet meegekregen hebben: YouTube rockstar en legende Casey Neistat is gestopt met zijn dagelijkse vlog. We kunnen rustig stellen dat hij zijn steentje wel bij droeg als het om internet trafic gaat.

En als je nu denkt: wie the f#*k is Casey Neistat? Dan heb je nog wat inhaalwerk te doen de komende tijd. Casey Neistat is een Amerikaanse filmmaker en vlogger die ruim anderhalf jaar geleden het dappere besluit had genomen om elke dag een vlog te publiceren.

Alleen al anderhalf jaar lang elke dag een vlog maken en uitbrengen verdient groot respect. Maar als je de kwaliteit, actualiteit en variatie van zijn vlogs bekijkt, is het simpelweg niet te bevatten hoe hij het al die tijd gedaan heeft. En het allerergste was dat hij in zijn afscheidsvlog aangaf dat het op den duur een soort routine was geworden. Hij maakte de afleveringen op cruise control. Maar daar is nooit iets van te zien geweest.

Aan zijn bezoekersaantallen was ook wel te zien dat het meer dan een amateuristisch vlogje was. De teller voor zijn laatste aflevering staat inmiddels al op 5,7 miljoen views. 5,7 MILJOEN! Elke YouTuber zou er direct voor tekenen als hij dat soort aantallen in zijn hele leven zou halen maar voor Casey was dat dagelijkse kost.

Sterker nog. Zijn top videos hebben meer dan 20 miljoen views. En als je dan nagaat dat je per miljoen views op YouTube zo'n 1500 tot 5000 dollar verdient, heeft het hem geen windeieren gelegd. Maar ik geloof oprecht dat hij het, zoals hij zelf aangaf, nooit echt voor het geld heeft gedaan. Daarnaast is het hem sowieso van harte gegund. Waarom zou een voetballer wel 2 ton per week mogen verdienen en een top YouTuber niet? Zijn amusementswaarde ligt imho zelfs een stuk hoger.

Maar no more daily Casey dus. Erg jammer maar ook erg begrijpelijk. Cruisecontrol of niet, het hakt er keihard in, zeker met ook nog een gezin ernaast. Dus ik hoop dat hij lekker zijn rust neemt, geniet van zijn gezinnetje en ons over een paar maanden weer compleet wegblaast met zijn nieuwe project.

Volgende: F#ck iOmega! 11-'16 F#ck iOmega!
Volgende: Slechtste Verliezer ter Wereld 10-'16 Slechtste Verliezer ter Wereld

Reacties


Door Tweakers user Ample Energy, woensdag 23 november 2016 18:46

Maar wie is het nou en waarom is wat hij deed zo speciaal? Leuk dat hij populair is, maar de gemiddelde BN'er is ook alleen maar bekend van populair zijn, niet omdat ze zulke geweldige dingen presteren.

Ik heb dus duidelijk nog nooit van die man gehoord. Maar als ik de landingspagina van YouTube bekijk vind ik het aanbod zo triest geworden dat een "YouTube rockster en legende" die "zijn steentje wel bij droeg als het om internet trafic gaat" waarschijnlijk toch niks heeft gemaakt dat ik zou willen/durven/kunnen kijken.

Wat mij betreft trekken ze die hele website offline :P

Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 23 november 2016 18:54

Meh, iemand anders neemt z'n plaats wel weer in. YouTube is inwisselbaar als de pest. Sommige kanalen worden beroemd, en anderen niet. En dat ligt echt niet alleen maar aan de content.

MKBHD is een mooi voorbeeld. Vroeger één van de weinigen met een consumer blik, waarbij telefoons op een "simpele" manier werden besproken. Nu lijkt het vooral om de mooie shots te draaien. Inmiddels zijn er tech reviewers die tien x meer content en info in dezelfde tijd kunnen showen. Maar ja, MKBHD heeft de massa al binnen.

YouTube mag ook wel eens gaan werken aan z'n algoritmes voor "interessante content". Het is vooral veel van hetzelfde. Terwijl er op YouTube toch genoeg te vinden is in zeer brede zin. Van de meest bizarre dashcam filmpjes

Door Tweakers user sys64738, woensdag 23 november 2016 19:05

@Ample Energy: ik kan moeilijk gaan doen en het proberen uit te leggen. Maar YouTube is gratis dus ik zou zeggen: bekijk zelf een paar vlogs van hem. Misschien is het niet je ding maar je zult op zijn minst toe moeten geven dat het cinematografisch goed in elkaar zit.

@Jeroenneman: Nee is is geen formule voor succes. Er zijn zat goed YouTube kanalen en andere creatieve dingen die het gewoon nooit redden. Maar kwaliteit is altijd wel een goed startpunt. En als je inderdaad eenmaal momentum hebt, maakt het niet echt meer uit wat je doet. Dan is alles toch wel goed. Zie je ook op Flickr en 500px. Een bekende fotograaf kan een foto van een drol bij hem op de stoep posten en mensen zijn er lyrisch over. Tja, meelift op de fame zullen we maar zeggen. Gelukkig steeg het niveau bij Casey gelukkig wel lekker mee met het aantal subscribers.

Door Tweakers user 461943, woensdag 23 november 2016 20:07

Wat moet je leven saai zijn als je elke dag een filmpje kijkt over het leven van een ander. Ik zie ook niet hoe hij "groot respect" verdient. Laat hem wat zinnigs gaan doen.

Door Tweakers user sys64738, woensdag 23 november 2016 20:17

mincedmeat schreef op woensdag 23 november 2016 @ 20:07:
Wat moet je leven saai zijn als je elke dag een filmpje kijkt over het leven van een ander. Ik zie ook niet hoe hij "groot respect" verdient. Laat hem wat zinnigs gaan doen.
Haha. Je hebt geen idee hoe saai mijn leven is. Maar jouw leven moet ook vrij waardeloos zijn als je je tijd verdoet op dit soort schemerige, zwaar ondermaatse blogs. En zelfs ook nog je tijd verspilt met reageren.... Man man, ik heb met je te doen.

Door Tweakers user matroosoft, donderdag 24 november 2016 07:38

Tot voor kort niet van Casey gehoord. Tot het filmpje van 'Hillary. I vote for Hillary'. :) Dat was achteraf wel een blunder, die video werd letterlijk door elke YouTuber door de mangel gehaald. Ik had toen gelijk een beeld van Casey, wat dus achteraf niet bleek te kloppen. Na een pas extra filmpjes van hem gekeken te hebben kreeg ik er wel respect voor. T zijn toch andere vlogs, met een heel eigen stijl. Hij is best innovatief geweest en zijn stijl wordt dan ook veel gekopieerd. Ik ben niet iemand die dagelijks vlogs kijkt, maar voor Casey zou ik bijna een uitzondering maken. Maar dat hoeft dus nu niet meer. Overigens heeft hij aangegeven alleen met de dagelijkse vlogs te stoppen, hij wil zich meer richten op kwalitatieve content.

Overigens heb ik er ook respect voor dat hij de stap durft te nemen om met iets succesvols te stoppen. Ik zag reactiefilmpjes waarin gezegd werd dat Casey hiermee miljoenen weggooit. Dat is ook zo, maar als je het voor het geld doet kan je er imho beter niet aan beginnen. Clickbait video's genoeg op YouTube. Casey was daarin wel een van de grote uitzonderingen.

Door Tweakers user sys64738, donderdag 24 november 2016 08:01

matroosoft schreef op donderdag 24 november 2016 @ 07:38:
Tot voor kort niet van Casey gehoord. Tot het filmpje van 'Hillary. I vote for Hillary'. :)......

..... Clickbait video's genoeg op YouTube. Casey was daarin wel een van de grote uitzonderingen.
Ja die Hillary video was niet zo'n slimme zet. Eén van de weinige rotte appels.

En zijn titels zaten juist vaak op het randje van clickbait maar hij kwam er in de video altijd op terug. Het was goede, humorvolle clickbait.

Door Tweakers user Kecin, donderdag 24 november 2016 09:07

Vond het wel een interessante gast. Vooral zijn tech reviews van o.a. drones waren wel erg vet. Maar hij verdwijnt dus niet van YouTube, hij gaat meer korte films maken toch?

Door Tweakers user Hegeman, donderdag 24 november 2016 10:07

Geweldige persoon, kon er elke dag naar uitkijken om zijn vlogs te zien.

Hoop dat hij wel regulier gaat uploaden, 2x per maand o.i.d. De kwaliteit die zijn filmpjes hadden (zowel kwalitatief als de manier waarop ze in elkaar waren gezet) vond ik zeer fijn om te kijken. Tevens heel erg netjes hoe hij elke keer zo inging op actuele thema's zonder echt een standpunt in te nemen (behalve die Hilary video, mag die man ook een keer?).

Tevens was de manier waarop hij mij zijn materiaal omging uitzonderlijk. Macbookje hier, macbookje daar, nieuwe Canon a €1500 hier en ga zo maar door. Hij was daar heel duidelijk in, mijn materiaal is een verlengstuk van mijzelf. Gebruik waar nodig en als het kapot gaat dan is dat zo en koop ik er een nieuwe voor, als ik de shot maar krijg.

Kan zo nog heel wat alinea's voltypen, maar dat voegt niet zoveel toe. Voor de mensen die hem nog niet kennen ik raad het jullie aan om een deel van zijn vlogs terug te kijken, ze kijken heerlijk weg. En Casey we hope to see you back! ;)

Door Tweakers user Kaasplank, donderdag 24 november 2016 10:13

boeiend. wat een drol was dat zeg.

Door Tweakers user Spijkerpoeper, donderdag 24 november 2016 10:24

Heb er ook altijd wel van kunnen genieten. In tegenstelling tot menig andere vlog zaten er altijd weinig stukken in die je net zo goed kon skippen. Tempo zat er goed in, regelmatig afwisseling en hij heeft een interessant 'vlogbaar' leven. Ook waren ze niet te lang (minuut of 10) dus dat kijkt (keek) dagelijks lekker weg.
Ample Energy schreef op woensdag 23 november 2016 @ 18:46:
Wat mij betreft trekken ze die hele website offline :P
Ik weet niet hoe oud je bent, maar YouTube is wellicht groter dan je denk. Waar 'wij' vroeger tv keken en nog steeds kijken zit de nieuwe generatie vooral online en is YouTube > tv.

Door Tweakers user NightFox89, donderdag 24 november 2016 10:34

Ik denk dat als Hank en John Green ermee ophouden de impact veel groter is. Die hebben de vinger in de pap in enorm veel populaire kanalen. :+

Door Tweakers user sys64738, donderdag 24 november 2016 11:26

@hegenmanjelle: Ja, voor omgang met materiaal zal hij op de basisschool vast geen voldoende hebben gehad. Maar ja, als er paar duizend per dag binnenkomt, wordt "getting the shot, ditch the camera" een stuk makkelijker.

@Kaasplank: ha, lekker. Een goed beargumenteerde opmerking die echt iets toevoegt. Meer van dit.

@Spijkerpoeper: Ik ben redelijk ouwe zak maar ook voor mij geldt al geruime tijd YouTube > TV.

@NightFox89: Wie? :+

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 november 2016 11:42]


Door Vayra, donderdag 24 november 2016 12:15

Tja, het zal wel hoor, maar als je Vlogger 'bent' heb je wat mij betreft geen enkel stuk respect verdiend. Ik heb meer respect voor een vuilnisman, leraar of een onderbetaalde schoonmaker.

Een video maken valt in dezelfde categorie als GTST - zinloos vermaak. Dat is wat deze 'beroemdheid' heeft gepresteerd. Fantastisch, maar totaal nutteloos. Dus hij had volgers.... Trump heeft ook volgers en de KKK ook. Lekker belangrijk?

Door Tweakers user Ample Energy, donderdag 24 november 2016 12:33

Spijkerpoeper schreef op donderdag 24 november 2016 @ 10:24:
Ik weet niet hoe oud je bent, maar YouTube is wellicht groter dan je denk. Waar 'wij' vroeger tv keken en nog steeds kijken zit de nieuwe generatie vooral online en is YouTube > tv.
Is dat niet een beetje hetzelfde effect wat je ook ziet in het uitgaansleven? 100% van de uitgaansgelegenheden zijn kroegen, ergo 100% van de jongeren vindt kroegen geweldig? En dan vergeten dat 80% van de jongeren niet uitgaat omdat er alleen maar kroegen zijn? :P

Ik zit dan waarschijnlijk net tussen de jongste generatie en jouw generatie in, want ik heb het begin van YouTube meegemaakt (ja ja, nog voordat iedereen een camera op z'n mobiel had zitten en toen clickbait en capslock nog vervelend waren) en zoek op dit moment meer inhoud dan CLICKBAIT MUST WATCH, FUNNY FAILS, popmuzieknummervandeweek, RUZIE OP TV, WILDERS LAAT EEN SCHEET, people you WON'T BELIEVE EXIST, etc.,etc.

Er is natuurlijk wel wat interessants te vinden op YouTube, maar ik denk dat ondertussen 99% van alle uploads pure schijt is dat je hersencellen nog sneller keelt dan zo'n wodkatampon in je aars :P

Wat ik dan weer interessant vind is op genoeg andere plekken te vinden en zal nooit "trending" worden op YouTube. Iemand die elke dag een documentaire over het universum online zet zal ook nooit "dapper" en "legende" worden genoemd. Dat ben je anno 2016 alleen als je elke dag je eigen gezicht op sociale media zet. Ik ben dus net de generatie die onderhand misselijk wordt van YouTube. Te jong om 's avonds nog energie over te hebben voor wat inspirerends en te oud om die "MUST WATCH" "WORDT BOOS" "IN MINECRAFT" video's te kunnen hebben.


Zo, lekker gechargeerd en polariserend. Maar zo hoort het op internet, dus bring it }:O

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 november 2016 12:34]


Door Tweakers user onok, donderdag 24 november 2016 12:49

Gelukkig is youtube zo groot dat zelfs als maar 1% van alle content interessant is (ik denk dat eht nog wel minder is, maargoed), er vele duizenden uren aan mooi spul te vinden is. Een van de redenen dat ik een vervent youtube gebruiker ben. Maar al die onzinblogs laat ik idd ook gewoon links liggen.

Door Tweakers user sys64738, donderdag 24 november 2016 13:35

Vayra schreef op donderdag 24 november 2016 @ 12:15:
Tja, het zal wel hoor, maar als je Vlogger 'bent' heb je wat mij betreft geen enkel stuk respect verdiend. Ik heb meer respect voor een vuilnisman, leraar of een onderbetaalde schoonmaker.

Een video maken valt in dezelfde categorie als GTST - zinloos vermaak. Dat is wat deze 'beroemdheid' heeft gepresteerd. Fantastisch, maar totaal nutteloos. Dus hij had volgers.... Trump heeft ook volgers en de KKK ook. Lekker belangrijk?
Uit je reactie mag ik concluderen dat jij nooit een game speelt? Of een film of serie kijkt? Of naar de radio of muziek luistert?

Anders zou je reactie een beetje kortzichtig zijn, niet?

Allemaal vormen van vermaak die totaal overbodig zijn voor het directe voortbestaan van de mensheid. Maar de evolutie heeft ervoor gezorgd dat we niet meer de hele dag bezig hoeven te zijn met jagen en/of verzamelen van eten. Ineens hadden we iets dat vrije tijd heet. En nou?!? Laten we elkaar eens gaan vermaken.

Als iemand dag in dag uit miljoenen mensen weet te vermaken met interessante, kwalitatief hoogwaardige filmpjes dan verdient dat in mijn ogen zeker respect.

Daarnaast was de vlog van Casey ook nog best leerzaam. De reviews van gadgets en andere dingen in deze wereld waren verre van nutteloos. Zoals GTST inderdaad wel is.

En je verwijzing naar de KKK raakt kant nog wal, of mis ik de diepere gedachte achter die opmerking?!?

Door Tweakers user SinergyX, donderdag 24 november 2016 15:10

En als je nu denkt: wie the f#*k is Casey Neistat? Dan heb je nog wat inhaalwerk te doen de komende tijd.
Nu hij gestopt is, waarom nog inhalen? YouTube 'bekendheden' komen en gaan met de dag, ene dag is het A, dan is het B, dan heeft C weer succes, en het laatste wat mij op YouTube zou interesseren zou nog wel het dat hele onzin van vlogs zijn.

Maarja, populariteit trekt bepaald volk, bepaald volk creëert bepaalde populariteit.

Alsof je vandaag de dag naar de bibliotheek zou gaan, niet om boeken te lezen, maar lekkere wijven te spotten.

Door Tweakers user sys64738, donderdag 24 november 2016 19:29

SinergyX schreef op donderdag 24 november 2016 @ 15:10:
[...]
Alsof je vandaag de dag naar de bibliotheek zou gaan, niet om boeken te lezen, maar lekkere wijven te spotten.
Wat, hebben ze ook boeken daar? :P

Waarom nog inhalen? Omdat zijn vlogs ook nu zeker nog het terugkijken waard zijn. Zijn vlogs werden niet miljoenen keren bekeken omdat er alleen maar (half)naakte vrouwen en falende mensen in voor kwamen. Nee, gewoon omdat ze zo goed waren. Maar ik denk dat ik tegen dovemansoren aan het praten ben.

Door Tweakers user Jogai, vrijdag 25 november 2016 10:55

Euhm; Youtube krijgt er iedere minuut 300 uur content bij, en deze vlogger heef totaal nog geen 100 uur op zijn kanaal gepubliceerd. T zal vast veel rustiger worden....

Door Tweakers user RadioKies, vrijdag 25 november 2016 10:57

elke dag meuk posten en een horde volgers hebben zegt helemaal niks. Moet je eens kijken hoe veel Nederlandse letsplayers er zijn die 0,0 waarde hebben en toch enorm veel views trekken. Gamemeneer en die ene zeikert die bij de latenight show is geweest om te huilen over 1 of andere internet fittie met een andere Nederlandse kinderachtige Youtube kanaal.

Leuk dat je die Casey leuk vindt, maar Youtube is er zeker niet een stuk rustiger op geworden als die stopt. Het is hetzelfde als wanneer Frans Bauer zou zeggen dat hij stopt met optreden/tv.

Waar ik respect voor heb op Youtube zijn de mensen die wel wat echt brengen ipv de hedendaagse Discovery pseudo science kanalen of kanalen die bezig zijn met iets van originele content te brengen met productiewaarde. Bijv. om een paar te noemen:
BigClive.com - electronics analyse
https://www.youtube.com/channel/UCtM5z2gkrGRuWd0JQMx76qA
AvE - electronics analyse
https://www.youtube.com/channel/UChWv6Pn_zP0rI6lgGt3MyfA
Computerphile - computer/nummer/programma analyse
https://www.youtube.com/channel/UC9-y-6csu5WGm29I7JiwpnA
Thunderf00t - wetenschapper, "bullshit detector" op gebied van wetenschap (voornamelijk kickstarter projecten) en feminisme
https://www.youtube.com/channel/UCmb8hO2ilV9vRa8cilis88A
Mark Brown - game ontwikkeling analyse (Gamemakerstoolkit)
https://www.youtube.com/channel/UCqJ-Xo29CKyLTjn6z2XwYAw
Channel Chriswell - film analyse
https://www.youtube.com/channel/UCL5kBJmBUVFLYBDiSiK1VDw
Every Frame a Painting - film analyse
https://www.youtube.com/channel/UCjFqcJQXGZ6T6sxyFB-5i6A
Uptomyknees - film/filmmaker (van wrestling isnt wrestling)
https://www.youtube.com/channel/UC9e70u7DXmwFhuWbibgSWeg
Quill18creates - gamedev die je leert spellen maken
https://www.youtube.com/channel/UCPXOQq7PWh5OdCwEO60Y8jQ
RedLetterMedia - reviews en films (grondlegger van de StarWars 1,2,3 reviews)
https://www.youtube.com/channel/UCrTNhL_yO3tPTdQ5XgmmWjA
Pogo - muziek
https://www.youtube.com/channel/UCn-K7GIs62ENvdQe6ZZk9-w
ERB - muziek
https://www.youtube.com/channel/UCMu5gPmKp5av0QCAajKTMhw
AxisOfAwesome - comedische muziek
https://www.youtube.com/channel/UCb4jjgJb5rtQqQN5GcypFow
Haha. Je hebt geen idee hoe saai mijn leven is. Maar jouw leven moet ook vrij waardeloos zijn als je je tijd verdoet op dit soort schemerige, zwaar ondermaatse blogs. En zelfs ook nog je tijd verspilt met reageren.... Man man, ik heb met je te doen.
Goede reactie dit van je... Je weet dat je een clickbait titel van heb ik jou daar gebruikt voor deze blogpost?

Door Tweakers user Danny.G, vrijdag 25 november 2016 11:11

RadioKies schreef op vrijdag 25 november 2016 @ 10:57:
Waar ik respect voor heb op Youtube zijn de mensen die wel wat echt brengen ipv de hedendaagse Discovery pseudo science kanalen of kanalen die bezig zijn met iets van originele content te brengen met productiewaarde.
Hier beschrijf je Casey Neistat dan ook gewoon, hoor. Ik weet niet of je hem wel gevolgd hebt, kan natuurlijk prima, maar zijn vlogs waren altijd van hoge kwaliteit en mooie shots waar goed over na was gedacht, je merkt dat hij film maker is. Een van de goede voorbeelden van hoe vloggen echt kan. Daarnaast is zijn persoonlijkheid ook zo [i]gewoon, dat het zelfs je buurman of broer had kunnen zijn. Niet popi gedrag, maar gewoon lekker normaal en gewoon iemand met goed verstand. Goede tips over successen, hoe je om moet gaan met bepaalde dingen, veel positiviteit en leuke dingen maar ook een realistische kijk op dingen en af en toe ff een 'real talk'.

Ik keek altijd graag naar zijn vlogs, maar was verre van een trouwe volger. Het is ook een wat opkomend 'genre' op YouTube, dus lang niet iedereen zal gecharmeerd zijn hiervan. Ik vind het juist leuk, een ander wellicht niet. Toch zie je dat veel YouTubers naast hun normale kanaal, ook een extra kanaal aanmaken omdat er enorm veel vraag naar is. Blijkbaar vinden mensen het gewoon interessant en vermakend om er naar te kijken, waar niks mis mee is gelukkig. :P

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 november 2016 11:12]


Door Tweakers user itsleon, vrijdag 25 november 2016 11:49

RadioKies schreef op vrijdag 25 november 2016 @ 10:57:
elke dag meuk posten en een horde volgers hebben zegt helemaal niks. Moet je eens kijken hoe veel Nederlandse letsplayers er zijn die 0,0 waarde hebben en toch enorm veel views trekken. Gamemeneer en die ene zeikert die bij de latenight show is geweest om te huilen over 1 of andere internet fittie met een andere Nederlandse kinderachtige Youtube kanaal.

Leuk dat je die Casey leuk vindt, maar Youtube is er zeker niet een stuk rustiger op geworden als die stopt. Het is hetzelfde als wanneer Frans Bauer zou zeggen dat hij stopt met optreden/tv.

Waar ik respect voor heb op Youtube zijn de mensen die wel wat echt brengen ipv de hedendaagse Discovery pseudo science kanalen of kanalen die bezig zijn met iets van originele content te brengen met productiewaarde. Bijv. om een paar te noemen:
BigClive.com - electronics analyse
https://www.youtube.com/channel/UCtM5z2gkrGRuWd0JQMx76qA
AvE - electronics analyse
https://www.youtube.com/channel/UChWv6Pn_zP0rI6lgGt3MyfA
Computerphile - computer/nummer/programma analyse
https://www.youtube.com/channel/UC9-y-6csu5WGm29I7JiwpnA
Thunderf00t - wetenschapper, "bullshit detector" op gebied van wetenschap (voornamelijk kickstarter projecten) en feminisme
https://www.youtube.com/channel/UCmb8hO2ilV9vRa8cilis88A
Mark Brown - game ontwikkeling analyse (Gamemakerstoolkit)
https://www.youtube.com/channel/UCqJ-Xo29CKyLTjn6z2XwYAw
Channel Chriswell - film analyse
https://www.youtube.com/channel/UCL5kBJmBUVFLYBDiSiK1VDw
Every Frame a Painting - film analyse
https://www.youtube.com/channel/UCjFqcJQXGZ6T6sxyFB-5i6A
Uptomyknees - film/filmmaker (van wrestling isnt wrestling)
https://www.youtube.com/channel/UC9e70u7DXmwFhuWbibgSWeg
Quill18creates - gamedev die je leert spellen maken
https://www.youtube.com/channel/UCPXOQq7PWh5OdCwEO60Y8jQ
RedLetterMedia - reviews en films (grondlegger van de StarWars 1,2,3 reviews)
https://www.youtube.com/channel/UCrTNhL_yO3tPTdQ5XgmmWjA
Pogo - muziek
https://www.youtube.com/channel/UCn-K7GIs62ENvdQe6ZZk9-w
ERB - muziek
https://www.youtube.com/channel/UCMu5gPmKp5av0QCAajKTMhw
AxisOfAwesome - comedische muziek
https://www.youtube.com/channel/UCb4jjgJb5rtQqQN5GcypFow


[...]

Goede reactie dit van je... Je weet dat je een clickbait titel van heb ik jou daar gebruikt voor deze blogpost?
Ik raad aan dat je dan ook eens naar vsauce gaat kijken. Zeer goede content op een zeer leuke en duidelijke manier vertelt.

Maar al die vloggers. Ik heb het nooit begrepen, vindt er persoonlijk geen zak aan. Jammer alleen dat Youtube denkt dat ik dat soort ongein wel leuk vind.

Door Tweakers user Elite25, vrijdag 25 november 2016 11:52

Tja, Er zijn zo veel mensen en onderwerpen op Youtube te vinden.

En onze Nederlanderse top vlogger is EnzoKnol!! Daar wel eens naar geprobeerd te kijken? Gaat echt helemaal nergens over. En PewDiePew heeft ook een leger volgers, dacht ik.

Smaak is erg subjectief. Wat ik van Casey gezien heb, vond ik niet bijzonder.
Ik kijk dan liever naar Jörge Sprave, Colin Furze, Carbot Animations of gewoon howto/review videos over bepaalde dingen/producten, maar waarschijnlijk vind de volgende kijker daar weer niets aan.

Er zijn zat mensen die naar GTST kijken en er zijn ook zat mensen die dat niet doen. Als je dat opeens zou gaan volgen, zou je pas een hoop in te halen hebben. Hahahaha!! :+

Door Tweakers user MenN, vrijdag 25 november 2016 12:05

Dat Casey zou stoppen met vloggen hadden we wel aan zien komen. Die man heeft echt zo veel meer kwaliteit gestopt in vlogs dan het meerendeel voor hem en na hem. Elk shot was goed geframed, hij nam de moeite om elke keer weer zijn camera ergens neer te zetten, goed framen om vervolgens weer uit beeld te lopen om een intro shot te nemen. Voor die luttele seconden name deze man zich ruim te de tijd. Zo'n productie waarde hou je geen jaren vol.

Ook als hij weer eens een monoloog houd was het alles behalve standaard. Niet suf voor een achtergrond je verhaal afdraaien en in 5 minuten visueel niets interessants te presenteren. Nee hij doet makkelijk zijn verhaal 4 keer op nieuw in nieuwe situaties waardoor hij kon knippen tussen situaties en dat deel van zijn episode net wat interessanter maakte.
Nerdwriter geeft een super scherpe analyse van zijn stijl.

Het klopt dat een dagelijkse vlog inhoudelijk minder interessant is dan andere kanalen. Maar je kan niet ontkennen hoe belachelijk goed zijn vlogs technisch in elkaar zaten, en hoe enorm veel tijd de beste meneer erin stak elke dag.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 november 2016 12:11]


Door Tweakers user JerX, vrijdag 25 november 2016 13:45

Wie? Kijk sowieso amper youtube en al hemaal geen vlogs, heb wel wat beters te doen. Ik wordt oud :')

Door Tweakers user Freekers, vrijdag 25 november 2016 13:57

Ik zal er geen traantje om laten. Al die vlogs... leef je eigen leven, dan heb je 't druk genoeg! ;)

Door Tweakers user Haas_nl, vrijdag 25 november 2016 13:57

Was mooie reis jammer dat het over is. Begrijp het wel, hij is helemaal binnen met het geld. Dus waarom zou je dan nog je leven op de kop zetten met die Daily Vlogs. Ik zou het ook niet doen. En net als hij gewoon mooie en leuke dingen doen maar dan maar op mijn gemakt, met een betere prive/werk balance.

Casey slaapte trouwens ook maar 5 uur per nacht is echt maf als je dat vol kan houden.

Door sliep, vrijdag 25 november 2016 20:58

Sliep

Door Remi, vrijdag 25 november 2016 22:39

Had niet zoveel "negatieve" reacties verwacht eigenlijk, en natuurlijk is het maar een vlogger, maar ga z'n vlogs wel missen, prachtige montages.

Ben ook wel benieuwd naar de z'n volgende video's

Door Tweakers user sbmuc, vrijdag 25 november 2016 22:58

Ik denk dat veel mensen gewoon niet begrijpen wat Casey eigenlijk doet en heeft gedaan voor veel mensen(en mij). Hij maakte niet "gewoon" vlogs, wat hij doet is pure motivatie(motivational speaker). Ik had en heb een hekel aan de meeste vlogs, maar wat hij doet beschouw ik niet als een vlog maar motivatie video's, wat hij kan doen op 1 dag... . Als de rest van de wereld ook maar 20% zijn motivatie had...

Door Tweakers user RadioKies, zaterdag 26 november 2016 12:37

Elite25 schreef op vrijdag 25 november 2016 @ 11:52:
En onze Nederlanderse top vlogger is EnzoKnol!! Daar wel eens naar geprobeerd te kijken? Gaat echt helemaal nergens over.
EnzoKnol, jezus ja, kon niet op de naam komen, wat een hersendood iets is dat! En dan de meest populaire NL Youtuber ook nog.

Door Tweakers user sys64738, zaterdag 26 november 2016 12:48

Remi schreef op vrijdag 25 november 2016 @ 22:39:
Had niet zoveel "negatieve" reacties verwacht eigenlijk, en natuurlijk is het maar een vlogger, maar ga z'n vlogs wel missen, prachtige montages.

Ben ook wel benieuwd naar de z'n volgende video's
Nee het verbaaste mij ook. Denk dat velen al een oordeel hebben zonder ook maar 1 vlog van hem te hebben gezien. En als je referentiekader dan bv Enzo Knol is, snap ik die negativiteit wel. Maar dan is je beeld helaas vertroebeld en zou je juist een keer een Casey vlog moeten kijken.

Door Tweakers user Haas_nl, zaterdag 26 november 2016 14:11

Komt denk ook dat voor mensen die geen vlogs volgen en nog de oude media gebruiken, de term vlog een verkeerd dag licht staat. Vlogs op TV zijn allemaal commerciële meuk, of het gaat over criminelen die vlogs maken.

Door A, zaterdag 26 november 2016 16:24

Wat maakt mij het uit wat iemand anders dagelijks doet?

hint: niks.

Er zijn veel betere kanalen op YouTube die echt qualitatieve content maken die ook begrijpelijk zijn. Vsauce is een interresant kanaal. De EEVBlog is interessant.

Om maar even een voorbeeldje te noemen, your mileage may vary

Door Tweakers user dodge_911, zaterdag 26 november 2016 17:14

Erg jammer, want Casey is 1 van de redenen geweest voor mij om toch wat met youtube te doen.
Ik ben dan wel geen vlogger maar heb wel wat gehad aan z'n tips over top-down werken en muziekkeuzes... Maak ik spannende videos die miljoenen views trekken? Hell no. Ik maak pakjes en doosjes open uit China en pruts wat met metertjes en kabeltjes op leuke deuntjes met ondertitels :)
Maar Casey liet zien dat je eigen ding doen toch ergens toe kon leiden. 'k Keek altijd wel graag naar z'n vlogs in een verloren kwartiertje ergens op de dag.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 26 november 2016 17:17]


Door Tweakers user sys64738, zaterdag 26 november 2016 20:30

A schreef op zaterdag 26 november 2016 @ 16:24:
Wat maakt mij het uit wat iemand anders dagelijks doet?

hint: niks.

Er zijn veel betere kanalen op YouTube die echt qualitatieve content maken die ook begrijpelijk zijn. Vsauce is een interresant kanaal. De EEVBlog is interessant.

Om maar even een voorbeeldje te noemen, your mileage may vary
VSauce is zeker ook OK. Misschien iets leerzamer maar na een dag hard werken wordt ik blijer van Casey. Leuker en energieker.

En een blog in de trend van: "kijk, vandaag eet ik doperwtjes. Oh jee, ik moet nu naar de WC" daar zit natuurlijk niemand op te wachten inderdaad. Maar: joh Emirates heeft me geupgrade naar Superiour Business class, vlieg je mee? Dan wordt het een stuk leuker. Wist jij dat je kunt douchen in een vliegtuig (als je maar genoeg betaald)?!?

Door Tweakers user codebeat, maandag 28 november 2016 04:48

Explosieve groei in korte tijd is ook niet in de vblog wereld wenselijk, nergens eigenlijk omdat er geen cursus bestaat "Hoe om te gaan met roem,exponentieel succes", in een zeer korte tijd een enorm grote userbase opbouwen vraagt om gewenning, leercurve om te kunnen omgaan met bizarre ontwikkelingen. Trouwens, je weet niet, omdat hij kwaliteit levert PER DAG, of hij dat heeft voorbereid en nu de contentvoorraad op is.

Maar goed, een groot succes in een zeer korte tijd kan ook betekenen dat je er snel genoeg van krijgt, hunkering naar: "Was ik maar weer gewoon, gewoon mijzelf", rust dus. Roem is leuk behalve als je erachter komt dat het jezelf in de weg gaat staan o.a. door bizarre fans. Je hebt het o.a. kunnen zien bij die gast die "angrybirds" heeft ontwikkeld, op een gegeven moment stijgt het boven je hoofd en als je dan ook doodsbedreigingen krijgt omdat er mensen die het zo'n vervelend leuk verslavend spelletje vinden dat ze nooit kunnen winnen..... dan kan ik mij heel goed voorstellen dat je na zo'n periode van roem weer tot jezelf wilt komen, dan wil je de stekker eruit trekken. Niet gek, logisch, "a one day fly" omdat er geen cursus bestaat voor extreem succes in een zeer korte tijd.

Door Tweakers user sys64738, maandag 28 november 2016 07:45

Erwines schreef op maandag 28 november 2016 @ 04:48:
Explosieve groei in korte tijd is ook niet in de vblog wereld wenselijk, nergens eigenlijk omdat er geen cursus bestaat "Hoe om te gaan met roem,exponentieel succes", in een zeer korte tijd een enorm grote userbase opbouwen vraagt om gewenning, leercurve om te kunnen omgaan met bizarre ontwikkelingen. Trouwens, je weet niet, omdat hij kwaliteit levert PER DAG, of hij dat heeft voorbereid en nu de contentvoorraad op is.

Maar goed, een groot succes in een zeer korte tijd kan ook betekenen dat je er snel genoeg van krijgt, hunkering naar: "Was ik maar weer gewoon, gewoon mijzelf", rust dus. Roem is leuk behalve als je erachter komt dat het jezelf in de weg gaat staan o.a. door bizarre fans. Je hebt het o.a. kunnen zien bij die gast die "angrybirds" heeft ontwikkeld, op een gegeven moment stijgt het boven je hoofd en als je dan ook doodsbedreigingen krijgt omdat er mensen die het zo'n vervelend leuk verslavend spelletje vinden dat ze nooit kunnen winnen..... dan kan ik mij heel goed voorstellen dat je na zo'n periode van roem weer tot jezelf wilt komen, dan wil je de stekker eruit trekken. Niet gek, logisch, "a one day fly" omdat er geen cursus bestaat voor extreem succes in een zeer korte tijd.
Kijk voor de grap eens 1 van zijn vlogs van afgelopen periode. Hij lijdt overduidelijk niet onder zijn bekendheid en vindt de aandacht schitterend. Daarnaast was hij al bekend natuurlijk. Zijn iPod video van jaren terug was ook al een mega internet hit.

Nee, zijn 'afscheidsvlog' was gewoon 100% eerlijk en to the point. Te druk en tijd voor nieuwe uitdaging. Dus vol verwachting klopt ons hart....

Door Tweakers user Hegeman, maandag 28 november 2016 14:17

https://www.youtube.com/watch?v=hQa4GouJYA4

Casey is weer even levendig, the vietnam notebook.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tevens de vele negatieve reacties, is denk ik ook dat veel mensen hun eigen smaak op een voetstuk plaatsen. Dit stuk is denk ik geschreven als een soort van ode aan een persoon die jij leuk vond om te kijken. Wat voor een ander onbegrijpelijk is, omdat het weer zon k*t vlogger is. Als je daar niets mee hebt dan is dat ook helemaal prima.

Ik denk dat ik dat juist ook weer het mooie van YT vindt, er is zoveel te zien(tevens is dit ook een valkuil, shit weer een uur verder). Voor ieder wat wils en iedereen kan opzoek gaan naar zijn eigen smaak!

[Reactie gewijzigd op maandag 28 november 2016 14:24]


Door Tweakers user Red hot, maandag 28 november 2016 19:31

Hier de reden dat hij gestopt is: https://www.google.nl/amp...casey-neistat-new-startup

Ben het overigens wel eens met je titel. De video's staken qua verhaal, beeld, muziek en montage zo goed in elkaar dat het me met plezier dagelijks naar YouTube trok. Iets met dezelfde kwaliteit heb ik nog niet gevonden...

Door Tweakers user sys64738, maandag 28 november 2016 20:52

Red hot schreef op maandag 28 november 2016 @ 19:31:
Hier de reden dat hij gestopt is: https://www.google.nl/amp...casey-neistat-new-startup

Ben het overigens wel eens met je titel. De video's staken qua verhaal, beeld, muziek en montage zo goed in elkaar dat het me met plezier dagelijks naar YouTube trok. Iets met dezelfde kwaliteit heb ik nog niet gevonden...
OK. Die had ik niet aan zien komen. Een samenwerking had ik nog wel verwacht. Maar CNN?!?! Hopelijk krijgt hij inderdaad heel veel artistieke vrijheid. Ben benieuwd wat de samenwerking met CNN ons gaat brengen....

Door Tweakers user korakgomanji, dinsdag 29 november 2016 01:05

ik ken de gegadigde niet maar YouTube is zo langzamerhand door iedereen, voor iedereen.
Maar ik ben van mening dat er ook een hoop shit op staat die bijna geen views heeft maar gewoon echt wel skills vertegenwoordigt.
Jammer dat er niet een soort filter is: Search op onderwerp met minder dan 100 of 500 views. Op zeker dat je andere dingen tegen gaat komen.
Maar vooruit YouTube is reclame vrij en ik kan ook nog eens videos en films omzetten naar mp4 in slechts een halve minuut.
Wie ben ik dan nog om te klagen ergens over? Ik bepaal zelf wat ik wil zien en ik omzeil alle reclame. Nee, YouTube is zo slecht nog niet.

Door Tweakers user Hegeman, dinsdag 29 november 2016 11:31

Red hot schreef op maandag 28 november 2016 @ 19:31:
Hier de reden dat hij gestopt is: https://www.google.nl/amp...casey-neistat-new-startup

Ben het overigens wel eens met je titel. De video's staken qua verhaal, beeld, muziek en montage zo goed in elkaar dat het me met plezier dagelijks naar YouTube trok. Iets met dezelfde kwaliteit heb ik nog niet gevonden...
Je kunt eens kijken naar FunForLouis of Mr Ben Brown, ze missen beide wel een beetje het echt unboxen en de dagelijkse sleur laten zien. Maar video technisch vindt ik hun filmpjes toch ook wel erg fijn kijken.

Door Tweakers user stin00, dinsdag 29 november 2016 13:31

Vloggen... ik kijk er geen seconde naar, wat een troep allemaal.
JerX schreef op vrijdag 25 november 2016 @ 13:45:
Wie? Kijk sowieso amper youtube en al hemaal geen vlogs, heb wel wat beters te doen. Ik wordt oud :')
Hetzelfde hier hoor. Ik kijk heel sporadisch nog youtube, maar zal geen seconde van een 'vlogger' willen kijken. Één van de meest nare ontwikkelingen van de afgelopen jaren... iedereen is vrij in wat hij wel/niet kijkt, maar wat een hoop zooi zeg :')

Door Tweakers user Jaaap, dinsdag 29 november 2016 22:12

Great minds discuss ideas;
Average minds discuss events;
Small minds discuss people.

Door Tweakers user Piekartz87, woensdag 30 november 2016 10:32

Ample Energy schreef op woensdag 23 november 2016 @ 18:46:
Maar wie is het nou en waarom is wat hij deed zo speciaal? Leuk dat hij populair is, maar de gemiddelde BN'er is ook alleen maar bekend van populair zijn, niet omdat ze zulke geweldige dingen presteren.

Ik heb dus duidelijk nog nooit van die man gehoord. Maar als ik de landingspagina van YouTube bekijk vind ik het aanbod zo triest geworden dat een "YouTube rockster en legende" die "zijn steentje wel bij droeg als het om internet trafic gaat" waarschijnlijk toch niks heeft gemaakt dat ik zou willen/durven/kunnen kijken.

Wat mij betreft trekken ze die hele website offline :P
De landingspagina laat de smaak van de gemiddelde Nederlander zien, hou er rekening mee dat kinderen een groot deel van deze doelgroep vult. Je krijgt dus zaken als Justin Bieber en Enzoknol te zien.

Maar om daar nou voor de hele website offline te trekken is gigantisch kortzichtig naar mijn mening. Dat trieste gedoe op de landingspagina is slechts een fractie van het aanbod namelijk. Zoals we op tweakers zeggen: Heb je de zoekfunctie wel gebruikt? :')

Als je een account hebt dan hoef je nooit een enzoknol tegen te komen.

Door Tweakers user sys64738, zaterdag 3 december 2016 11:55

Jaaap schreef op dinsdag 29 november 2016 @ 22:12:
Great minds discuss ideas;
Average minds discuss events;
Small minds discuss people.
Heb je het nou over mij? :+

Reageren is niet meer mogelijk