Verstoorde Harmony

Door sys64738 op zondag 31 januari 2016 19:51 - Reacties (10)
Categorie: Technologie en gadgets, Views: 3.725

Al vele jaren gebruik ik mijn Logitech Harmony 700 universele remote met veel plezier. OK, het inregelen was altijd een crime omdat de meegeleverde software nogal te wensen over liet. Maar uiteindelijk lukte het met de nodige inspanning altijd toch wel om alles naar wens in te regelen.

Onder het mom 'if it aint broke don't try to fix it' had ik mijn Harmony al jaren niet meer aan mijn PC gehangen. Alles deed precies wat het zou moeten doen en ik was een gelukkig mens. Totdat ik kort geleden een activiteit aan mijn remote toe wilde voegen.

De oude vertrouwde (en dus redelijk belabberde) software was inmiddels vervangen door een nieuwe variant: MyHarmony. Prima. Veel beroerder dan wat het was, zal het niet snel worden. Dus vol goede moed installeerde ik MyHarmony.

De installatie verliep soepel en de software vroeg vriendelijk of ik de instellingen van mijn remote mee wilde migreren naar het nieuwe pakket. Graag. Heel graag zelfs. Want het had me bloed, zweet en tranen gekost om alles tot in de puntjes te tweaken.

So far, so good. Maar daarna werd al snel duidelijk dat de structuur van de nieuwe software net zo beroerd en onnavolgbaar was als die van de originele software. Alleen zag het er nu iets hipper uit. Evengoed lukte het redelijk snel om die nieuwe activiteit toe te voegen (alles went, blijkbaar).

Helaas begon toen het gedonder. Bij de oude software moest je altijd lang zoeken maar uiteindelijk kwam je 5 wizzards later op een gegeven moment bij het scherm waar je de volgorde van je activiteiten in kon regelen. Wel zo handig als de activiteit die je het meest gebruikt, op het eerste scherm staat. Scheelt een hoop gescroll en veel uitleggen aan andere gebruikers.

Tot mijn verbazing bleek dat deze functie in de MyHarmony niet heel goed verstopt zat. Hij is gewoon helemaal niet aanwezig! Aaargh. Op het forum van Logitech wordt hier ook al tijden steen en been over geklaagd. Maar daar trekt Logitech zich jammer genoeg helemaal niks van aan.

Nou ja, geen man over boord. Snel de remote updaten en dan maar iets meer klikken voor mijn favoriete activiteiten. Het wegschrijven van de nieuwe instellingen ging soepel en hoopvol ontkoppelde ik mijn remote van de PC.

Maar die hoop verdween als sneeuw voor de zon. Niet alleen moest ik extra klikken om bij mijn nieuwe activiteit te komen. Ook de meeste van mijn oude activiteiten werkten niet goed meer. Of zelfs helemaal niet meer. Logitech bedankt!

Kodi (aka XBMC) kon ik helemaal niet meer bedienen. Echt niks deed het meer. En ook mijn Squeezebox liet zich niet lekker meer bedienen met mijn Harmony. Dat zijn allebei Logitech producten! Zeker dan mag je toch wel een perfecte werking verwachten na de conversie, toch?!?

Nee de tijden dat Logitech een bedrijf was dat ik voornamelijk kende van zijn goede service en support, zijn blijkbaar voorbij. En nu kun je als argument aanvoeren dat mijn Harmony 700 al redelijk wat jaartjes oud is en support langzamerhand wel wat afgebouwd mag worden. En daar zou ik prima mee kunnen leven. Maar in plaats daarvan duwen ze die nieuwe software door mijn strot en slopen ze daarmee alles. If it aint broke don't try to fix it!

Volgende: Goed(kop)e Energie Behoeft Geen Krans 02-'16 Goed(kop)e Energie Behoeft Geen Krans
Volgende: Zieke Spammers 01-'16 Zieke Spammers

Reacties


Door Tweakers user pin_point, zondag 31 januari 2016 20:01

Zelf gebruik ik nog de "oude" Harmony Remote Software, de MyHarmony app en en MyHarmony website vond ik zelf ook een drama om mijn afstandsbediening goed op in te stellen.

De Harmony remote software kun je hier vinden https://cdn-cx-images.dyn...9280.268506150.1454266561

Op myharmony heb je een ander profiel dan op de harmony remote software (ik in elk geval wel) en hier heb je je oude goed werkende config nog op staan zonder je nieuwe activiteit maar dat gaat je wel lukken volgens mij ;)

Door Tweakers user sys64738, zondag 31 januari 2016 20:42

pin_point schreef op zondag 31 januari 2016 @ 20:01:
Zelf gebruik ik nog de "oude" Harmony Remote Software, de MyHarmony app en en MyHarmony website vond ik zelf ook een drama om mijn afstandsbediening goed op in te stellen.

De Harmony remote software kun je hier vinden https://cdn-cx-images.dyn...9280.268506150.1454266561

Op myharmony heb je een ander profiel dan op de harmony remote software (ik in elk geval wel) en hier heb je je oude goed werkende config nog op staan zonder je nieuwe activiteit maar dat gaat je wel lukken volgens mij ;)
Oh. Mijn dank is je groot. Kon de oude software zo snel niet vinden en inderdaad heb je een ander profiel.

Ga snel mijn remote in oude 'glorie'herstellen...

Door Tweakers user Renegade666, zondag 31 januari 2016 23:03

Laatste keer dat ik myharmony gebruikte, kon ik mijn wikzigingen niet eens opslaan... bleef maar draaien.. hoop opgegeven en gebruik de orginele afstand bediening wel.

Door Tweakers user SonOfSam, maandag 1 februari 2016 08:12

Zelfde ervaringen hier inderdaad. Snap ook niet daar nooit wat aan gedaan is.

Door Tweakers user europatriot, maandag 1 februari 2016 14:20

Over service en support gesproken. Probeer het 0800 nummer anders eens als de configuratie niet meer werkt.

Door Tweakers user sys64738, maandag 1 februari 2016 14:35

europatriot schreef op maandag 01 februari 2016 @ 14:20:
Over service en support gesproken. Probeer het 0800 nummer anders eens als de configuratie niet meer werkt.
Tja, ik heb alles gedaan op de manier zoals het zou moeten. Geen foutmeldingen en alles goed overgezet volgens de software. Zie niet in hoe een helpdeskmedewerker mij gaat helpen om alles wel goed overgezet te krijgen. Daarnaast functies die er niet in zitten, zitten er niet in. Dus ik heb geen zin om daar mijn tijd mee te verdoen.

Gelukkig hielp de tip van pin_point heel erg en nu werkt alles weer zoals zou moeten.

Door Tweakers user elleP, maandag 1 februari 2016 14:58

Als de originele software ook al brak is, is dit wellicht leuk om eens naar te kijken.
https://www.phildev.net/concordance/
Als het goed is (tm) zou het met de harmony 700 moeten werken en de development lijkt aardig actief.

Door Tweakers user sys64738, maandag 1 februari 2016 16:41

elleP schreef op maandag 01 februari 2016 @ 14:58:
Als de originele software ook al brak is, is dit wellicht leuk om eens naar te kijken.
https://www.phildev.net/concordance/
Als het goed is (tm) zou het met de harmony 700 moeten werken en de development lijkt aardig actief.
Nice, daar ga ik zeker naar kijken. Hopelijk biedt dit ook een soort God-mode waarin je echt alles zelf kan regelen. Vaak wist ik precies wat ik wilde doen maar liet de software het niet toe om de zaken zo in te regelen.

Door Tweakers user GeneralX, dinsdag 2 februari 2016 00:24

Eigenlijk wist ik niet dat er mensen waren die tevreden waren over de software van Logitech. Maakt niet uit wel apparaat, de software is altijd waardeloos. Met alle gaming headsets, toetsenborden, muizen: altijd crashes en bugs, gebrekkige menu's en soms wordt zo ineens functionaliteit uit de software verwijderd. In mijn geval: ik kon altijd de pointer speed aanpassen in de software van de muis, samen met de rest van de instellingen. Logitech vond dat onzin, dus weg ermee.
De support is ook waardeloos. Twee korte voorbeeldjes: oorkussens voor headsets. In de US of A kun je die zo bijbestellen voor een paar euro dollar. In de EU niet. Logitech wil ze ook niet vanuit de US of A naar je opsturen. Zelfs niet toen ik ze er 80 euro voor bood (was nog altijd goedkoper dan een nieuwe headset). Muisvoetjes? 3 dollar met gratis verzending in de US of A. 4 euro plus 5 euro verzendkosten in de EU. Oh, en de muis van 100 euro die volgens Logitech fantastisch werkt onder W10? Niet dus. Contact met support-afdeling: onder W7 werkte alles, onder W10 niet meer. Wat moet ik doen? W10 opnieuw installeren meneer. Lost alles op. WTF 8)7

Door Tweakers user sys64738, dinsdag 2 februari 2016 08:35

@GeneralX: Wauw, dat zijn inderdaad wel goede adviezen. Koop er anders gelijk even een nieuwe PC bij.... dan moet het volgens ons wel weer werken. :D

Maar ik ken(de) Logitech niet op de ze manier. Bij mij zijn ze altijd ze behulpzaam geweest en hebben zelfs keer kosteloos mijn Harmony vervangen door een nieuwer model. Dus ik vind het erg jammer dat het nu deze kant op is gegaan.

Reageren is niet meer mogelijk