Zieke Spammers

Door sys64738 op woensdag 13 januari 2016 18:37 - Reacties (22)
Categorie: Computers en internet, Views: 6.262

Je kent het wel. Van die irritante mailtjes waarin je van alles en nog wat wordt aangeboden waar je helemaal niet op zit te wachten. Inderdaad, ik heb het over ordinaire, good old spam!

Hoewel spam niks nieuws is, had ik er tot voor kort weinig last van. Maar sinds eind vorig jaar ben ik ook lid van de club. Blijkbaar is mijn e-mailadres op een paar grote spamlijsten terecht gekomen en nu word ik elke dag getrakteerd op ten minste twintig van dit soort e-mails.

Google herkent ze direct als spam en plaatst ze dus netjes in mijn spam-box. En die domme spammers plakken het subject tegenwoordig vol met blinkende emoticons waardoor je ze nog makkelijker kunt herkennen. Dus per ongeluk openen zal me niet zo snel gebeuren. Maar soms belandt er ook iets in mijn spam-box wat ik eigenlijk wel wilde lezen en dat zie ik nu nog makkelijker over het hoofd.

Maar dat is niet mijn grootste probleem met al die spam. Nee, mijn grootst irritatie is toch wel de gewetenloosheid waarmee spammers tegenwoordig te werk gaan.

Dus je weet zeker dat ontzettend mooie vrouwen uit Oekraïne, Brazilië en Azië mijn dolgraag willen ontmoeten: prima. En bedankt dat je me eraan herinnert dat al mijn couponnen bijna verlopen zijn en mijn WhatsApp voicemailbox helemaal vol zit. Geen probleem.

Waar ik wel een probleem mee heb, is dat er steeds vaker genezing van allerlei ziektes wordt beloofd om mensen binnen te lokken. Ik weet dat spammers niet de meest respectabele mensen op deze planeet zijn maar dit is wel echt schaamteloos. Wat mij betreft hebben we op het gebied van spam een nieuw dieptepunt bereikt.

Ik moet bekennen dat ik de e-mails niet heel uitvoerig heb bestudeerd. Dus als jullie echt Alzheimer en Diabetes kunnen genezen, bij deze alsnog mijn excuses. Maar anders wens ik jullie al die ziektes van harte toe. En zo erg is dat niet eens want jullie weten waar je de medicijnen kunt halen, toch?

Volgende: Verstoorde Harmony 01-'16 Verstoorde Harmony
Volgende: Hogere Boetes Helpen Niet. 05-'15 Hogere Boetes Helpen Niet.

Reacties


Door Tweakers user mvdam, woensdag 13 januari 2016 19:47

Vermoedelijk zaten onze adressen dan in dezelfde poule.. zelfde verhaal hier met mijn gmail adres, en deels de reden dat ik via mijn eigen domein en een catch-all voor elke service een eigen mailadres ben gaan gebruiken :).

Zo is altijd te herleiden wie je adres gelekt heeft..

Jammer genoeg stamt dit nog uit de tijd dat ik enkel mijn gmail beschikbaar had...

[Reactie gewijzigd op woensdag 13 januari 2016 19:48]


Door Tweakers user Dreeke fixed, woensdag 13 januari 2016 20:35

Ik krijg al jaren spam, 3-7 mails per dag, maar nu ineens 15-20 per dag :)

Door Tweakers user Tokkes, donderdag 14 januari 2016 01:11

Spam is altijd al een fenomeen geweest. En hoe ouder je email adres, hoe meer kans op spam. Het lekt eens uit, wordt gestolen uit een database, je geeft het ergens op zonder even na te denken.... en voor je het weet is het te laat.

Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 14 januari 2016 09:31

Zelf krijg ik sinds enkele weken ook spam op een mailbox die jarenlang spamvrij is geweest (gebruik mijn persoonlijke mailboxen zonder spam filter). Krijg nu vooral stock tips om aandelen te kopen op die inbox. In mijn andere, al jarenlang gespamde inbox, zie je echt van alles voorbijkomen. Van payroll over medicatie naar dating en paypal. Soms zitten er wel goede dingen tussen waar je eens mee kan lachen.

Er zijn dagen bij dat die mailbox meer dan 100 berichten per dag krijgt, er zijn dagen bij dat het er maar 10 zijn. Het is spijtig dat we er maar niet in lijken te slagen om spam terug te dringen.

Door Tweakers user hackerhater, donderdag 14 januari 2016 09:40

Het lekt eens uit, wordt gestolen uit een database, je geeft het ergens op zonder even na te denken.... en voor je het weet is het te laat.
Of de recruiters waarmee je praat hebben troep op hun pc. Dat is mij overkomen.

Door Tweakers user Diversity, donderdag 14 januari 2016 10:09

Hier zelfde verhaal met gmail, gebruik dit mail adres al sinds de beginnen van gmail. En nu opeens dit jaar hier ook slachtoffer van de vele spam mails. Geen idee hoe ze achter dit mail adres zijn gekomen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 14 januari 2016 10:17]


Door Tweakers user Smultie, donderdag 14 januari 2016 11:44

Volgens mij is het omdat de spammers hebben ontdekt dat spam-mail waarvan het subject een icoontje bevat, door het spamfilter van GMail heen komt.
Althans, ik ben ook van 1-3 spammailtjes per week, naar ~5 per dag gegaan, en elk van die mailtjes heeft een icoontje in het subject.

[Reactie gewijzigd op donderdag 14 januari 2016 11:45]


Door Nico, donderdag 14 januari 2016 13:06

Grappig, ik verwonderde mij toevallig vorige week over de toename van spam op mijn gmailadres. Ook ik ontvang ineens veel meer spam, inderdaad met de icoontjes in de onderwerpregel. Ik ben benieuwd of het inderdaad een bug in het spamfilter van Gmail is, of dat een groot bedrijf (waar wij allen ons mailadres bij hebben staan), slachtoffer geworden is van een spammer.

Door Tweakers user anti-rsca, donderdag 14 januari 2016 15:29

Blokker_1999 schreef op donderdag 14 januari 2016 @ 09:31:
Het is spijtig dat we er maar niet in lijken te slagen om spam terug te dringen.
Dat is ooit gelukt met hulp van "The blue frog project". https://goo.gl/fHb19u

Jammer dat dit geen gedecentraliseerde aanpak had, zodat de spammer vrij simpel de servers van dit project onderuit konden halen, voeg daarbij nog enkele bedreigingen aan het adres van de ontwikkelaar aan toe en de service was snel uit de ether. In de enkele weken dat ik Blue Frog gebruikte, was het aantal spammails beduidend lager.

Een soortgelijk project zou moeten opgericht worden en gebruik maken van p2p principes, maarjah, dan moet er een community voor te vinden zijn die zo'n programma wil maken en onderhouden...


Door Tweakers user onok, donderdag 14 januari 2016 16:21

Ik ben ook maar eens even gaan kijken in mijn spam folder (al een jaar niet meer gedaan), en inderdaad: Ook helemaal vol. Ook veel icoontjes :P

Door Tweakers user Peetz0r, donderdag 14 januari 2016 17:43

Blokker_1999 schreef op donderdag 14 januari 2016 @ 09:31:
...Krijg nu vooral stock tips om aandelen te kopen op die inbox...
https://www.youtube.com/watch?v=ytDamqTjPwg

Je kunt rijk worden van je spam. Dit is geen spam. Not kidding. Kijk die video :)

Door Tweakers user Major Oof, donderdag 14 januari 2016 21:38

Ik krijg ook van die Marktplaats mailtjes.

''User heeft reactie gestuurd - Marktplaats''

Tja, gelijk doorgestuurd naar Marktplaats. Het is telkens hetzelfde e-mail adres, waar de spam/phishing vandaan komt en ik blijf 'm ook telkens melden en blokkeren, maar op de een of andere manier blijft die in mijn mailbox terechtkomen.

Door Tweakers user SlowDown, donderdag 14 januari 2016 21:48

ga ik dus even een bijzondere uitzondering zijn met 0 ja nul spam mailtjes per dag. :)
En het e-mail adres heb ik toch al een lange tijd in mijn bezit.
Enfin voor deze reactie zal ik wel zwaar gestraft worden met . . . .

Door Tweakers user ADQ, donderdag 14 januari 2016 22:06

Voor het eerst in maanden eens in mijn spambox by Google gekeken, ik zie ineens dat mijn Yahoo en eigen site account het druk hebben, Gmail nauwelijks.
Maar ik klaag niet, er staan slechts 140 mails in, dat is over 30 dagen!
Ik kan me nog tijden herinneren dat de teller eerder op 2000 stond....

Door Tweakers user Teaclo, vrijdag 15 januari 2016 10:06

Wat mij vooral stoort is dat SPF er bijvoorbeeld niet doorgedrukt wordt. Regelmatig een noob bedrijf die niets of amper kennen van IT en dan een mail server gaan opzetten.

vroeg of laat kom je met zo een bedrijf in contact en dan begint het feest. zij beweren mails gestuurd te hebben, maar toch niets ontvangen. hmmmm...

Ik heb gewoon een simpele regel, no SPF record -> discard mail. Liever zo dan nog meer spam in de mailbox.

ze zouden het moeten verplichten, mailserver opzetten = spf record op orde of geen mail verkeer. Dat zou al heel veel spam tegengaan.

Wie herkent overige ook dat een eigen mail server draaien, en het spam vrij houden een pain in the ass is? iemand tips? Ik gebruik momenteel een zimbra install op een Cent OS 7

Door Tweakers user Bolk, vrijdag 15 januari 2016 13:40

mvdam schreef op woensdag 13 januari 2016 @ 19:47:
Vermoedelijk zaten onze adressen dan in dezelfde poule.. zelfde verhaal hier met mijn gmail adres, en deels de reden dat ik via mijn eigen domein en een catch-all voor elke service een eigen mailadres ben gaan gebruiken :).

Zo is altijd te herleiden wie je adres gelekt heeft..

Jammer genoeg stamt dit nog uit de tijd dat ik enkel mijn gmail beschikbaar had...
Bij Gmail is daar een truukje voor. Bijv: john.doe+tweakers.net@gmail.com. Daardoor kun je altijd afleiden waar de mail vandaan komt.

Door geekeep, vrijdag 15 januari 2016 19:14

Bolk schreef op vrijdag 15 januari 2016 @ 13:40:
[...]


Bij Gmail is daar een truukje voor. Bijv: john.doe+tweakers.net@gmail.com. Daardoor kun je altijd afleiden waar de mail vandaan komt.
Grootste deel van de registratieformulieren waarbij ik dat probeer weigeren symbolen in een emailadres te accepteren, enigszins terecht overigens.

Door Tweakers user FrankHe, zaterdag 16 januari 2016 08:47

geekeep schreef op vrijdag 15 januari 2016 @ 19:14:
[...]

Grootste deel van de registratieformulieren waarbij ik dat probeer weigeren symbolen in een emailadres te accepteren, enigszins terecht overigens.
Persoonlijk ben ik dit nog niet tegengekomen. Heb je voorbeelden?

Ik ben het trouwens niet met je eens. Het weigeren van symbolen in een e-mailadres is onterecht. De betreffende sites voldoen in dat geval niet aan de voorgeschreven standaarden.

Door Tweakers user Emula, zaterdag 16 januari 2016 13:15

voor de zeer vrolijken onder ons is er ook 10minutemail.com
een zeer functionele webmail box die 10 minuten bestaat
perfect voor het aanmelden bij tal van die bagger websites waar een email adress ge-eist word om een nieuws artikel te lezen ofzo
dit scheelt ook aanzienelijk in de spambox
want deze soort websites zijn ALTIJD de voorbode om je email door te verkopen

Door Tweakers user 718569, zondag 17 januari 2016 00:53

Momenteel het enige spambericht in mijn GMail inbox -- een Nigerian-scam (Advance-fee-scam) mailtje. En ik leeg de spambox eigenlijk zelden, zeer zelden. Misschien ben ik tot dusver de dans ontsprongen, dat is dan wel als gevolg van zeer secuur zijn in het niet uitlekken van mijn email adres.

Door Tweakers user Jism, zondag 17 januari 2016 22:26

Domein registratie is ook inherent aan het ontvangen van emails. Met name .com gaat zover zelfs dat ze je telefonisch bellen en marketing vanuit india proberen. Dus blablabla ervaren team van specialisten blablabla goedkoop websites bouwen blablabla...

Dus... Besef goed wat je in je whois zet en waarmee je je registreert her en der.

Reageren is niet meer mogelijk