Parkeren: goedkoop is duurkoop

Door sys64738 op zaterdag 21 maart 2015 22:09 - Reacties (31)
Categorie: Planes, trains and automobiles, Views: 7.725

Je kent het wel. Je gaat naar de stad om wat nieuwe dingen te kopen en zo de lokale winkels een duwtje in de rug te geven. Maar die goede intenties worden gelijk afgestraft want eenmaal in de stad mag je eerst aansluiten in de rij voor de parkeermeter. Omdat je niet precies weet hoe lang je bezig zult zijn, gooi je er voor de zekerheid voor 2 uur aan parkeergeld in. Gelukkig ben je binnen 15 minuten geslaagd en kun je weer naar huis. Toch zonde van die 1 uur en drie kwartier die je teveel betaald hebt dus sociaal als je bent, geef je je kaartje aan iemand die net het parkeerterrein op komt rijden. Jij je goede daad voor die dag ook weer gedaan, toch? Mooi niet dus!

Het doorgeven van een parkeerkaartje is, volgens de rechtbank van Arnhem, strafbaar. Hoewel het kaartje niet persoonsgebonden is en ook op geen enkele manier is gekoppeld aan een specifieke auto en nog ruime tijd geldig is, mag het toch niet doorgegeven worden. Neem je zo'n kaartje wel aan en word je op heterdaad betrapt, dan ben je er gloeiend bij. Zestig euro boete is de sanctie voor deze walgelijke misdaad.

Hoezo misdaad? Nou, je betaalt dus blijkbaar niet voor een parkeerplaats maar je parkeergeld wordt gezien als belasting. En degene die het bonnetje aanneemt, is dus gewoon een belastingontduiker. Logisch toch?

Die logica ontgaat mij ook volkomen. Volgens mij is betaald parkeren toch iets totaal anders dan belasting betalen. Je huurt gewoon een heel klein stukje grond voor veel te veel geld waarop je dan tijdelijk je auto mag stallen. Wie kan mij uitleggen hoe dit een vorm van belasting zou zijn?

Maar laten we net doen of we gek zijn en het inderdaad belasting is. Kijk dan een naar een andere belasting die gemeentes heffen: juist, de gemeentebelasting. Degene die op 1 januari een huis bezit in de gemeente betaalt belasting voor het hele jaar. Maar verkoop je je huis op 10 januari, dan hoeft de nieuwe bewoner niet nog een keer gemeentebelasting te betalen voor dat jaar. Je geeft dus je "parkeerkaartje" voor je huis door aan de volgende bewoner. Die mensen krijgen toch ook niet allemaal een boete? Of maak ik nu slapende honden wakker?

Gelukkig is er een zeer eenvoudige manier om deze waanzin een halt toe te roepen. Stap lekker over op Parkmobile (of een van haar concurrenten) en betaal nooit meer onnodig te veel voor parkeren. En dan hoef je ook niet meer over de parkeerplaats te dolen als een soort drugsdealer die op slinkse wijze zijn kaartje door proberen te geven zonder betrapt te worden.

Volgende: Dead End Software 03-'15 Dead End Software
Volgende: Servicekosten?!? Wat een onzin! 02-'15 Servicekosten?!? Wat een onzin!

Reacties


Door Tweakers user A_K, zaterdag 21 maart 2015 22:51

Staat hier gewoon uitgelegd: http://www.omroepgelderla...050-euro.htm#.VQ3nk8uA_yw

Overigens is het geen misdaad, dat heb je zelf verzonnen denk, maar een overtreding.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 21 maart 2015 22:52]


Door Tweakers user sys64738, zaterdag 21 maart 2015 23:03

A_K schreef op zaterdag 21 maart 2015 @ 22:51:
Staat hier gewoon uitgelegd: http://www.omroepgelderla...050-euro.htm#.VQ3nk8uA_yw

Overigens is het geen misdaad, dat heb je zelf verzonnen denk, maar een overtreding.
Ja, ik dacht: als ik 'walgelijke misdaad' schrijf, zal het wel duidelijk zijn dat ik het even lekker overdrijf. Ja, dat heb ik dus zelf verzonnen.

Heb het gelinkte verhaal gelezen. Dat van die vergunningshouder kaartjes wist ik inderdaad niet en das ook niet zo handig. Maar de kopjes "Resttijd" en "2x betalen" beschrijven precies wat ik hier dus aankaart. De hele uitspraak slaat gewoon nergens op.

Door Tweakers user FireWood, zaterdag 21 maart 2015 23:59

Gewoon ergens gaan wonen waar je in de parkeergarage gratis kan staan kan natuurlijk ook ;)

Door Tweakers user mux, zondag 22 maart 2015 09:44

oeh, da's een goed punt. Moet ik nog in een rant verwerken waar ik mee bezig ben ;)

Door Tweakers user SpoekGTi, zondag 22 maart 2015 09:45

Nou wat ze lang lang lang geleden en meerdere malen in Gorinchem hebben gedaan is het volgende:

Lang lang lang geleden hadden we een niet autovrije stad. Met alsnog voldoende parkeergelegenheid.

Daar kwam halverwege de jaren 80 een eind aan want jawel de binnenstad moest autovrij worden zo gezegd zo gedaan, autovrije stad en betaald parkeren met geld, de gulden je weetst.

Dat ging een tijd goed maar het parkeerterrein in het midden van de stad werd te klein, zie daar het plan om daar een ondergrondse parkeergarage van te maken met daarop (god knows why) winkelpanden en een x aantal woonhuizen.

Zo gezegd zo gedaan, nou ja, zo gezegd en in 5 jaar gedaan........maar goed. Parkeergarage was er en inmiddels waren we ook met pasjes aan de gang dus de automaten in de binnenstad werden allen vervangen door cash + pin.

Toen kwam er van de zon campagne dat chippen helemaal de BOM was of werd of moest worden en werd de PIN mogelijkheid omgetoverd tot Chippen........sterker nog de automaten in de stad zelf (buiten de garages) werden Chip only......again god knows why.

We schrijven December 2014 dat ondergetekende voor de verandering eens in de binnenstad moest zijn en dus zijn almachtige stalen ros (te weten een Hyundai Getz koekblikje) in de garage zette. Ondergetekende doet zijn ding en wil weg, het vriendelijke apparaat in de garage zegt, das een euro vriend, ik doe mijn chippas erin en die meldt, onvoldoende saldo, dat kan, ik draai 90 graden en zie een chipknip oplaadpunt.....stouw mijn pas er in en die meldt onbruikbare pas....ik denk WTF, ik had pas een nieuwe pas dus ik denk doe mijn oude erin, same song.....

Ik naar de beheerder, van hey gap ik kan niet opladen. Zegt hij doodleuk, ja dat klopt die doet het niet meer........ivm het uitfaseren van het zo enorm populair aangeslagen chipknippen....ik vraag wat nu, ja dan moet je maar de stad in en even wat cash halen, cash?!?! het is 2014 man, maar goed het verhaal werd nog leuker:

De plannen waren namelijk als volgt, de parkeergarage werd vanaf 1/1/2015 openbare weg kortom veredelde parkeervakken met een dak boven hun hoofd en er komt een controleur langs lopen en checked op basis van kenteken of je hebt betaald.

En betalen kan:

Vooraf per PIN (jawel het is weer terug) of via een obscure niet nader te noemen beldienst iets (niet eens van 1 van de grote jongens)

Maar het pinnen is wel heel leuk nu, je hoeft namelijk geen pincode meer in te geven, alleen kenteken en de tijd dan doe je je pas er in en dan gaat er best een tijdje over heen (ik vermoed een 9600 Baud modempje) en dan zegt hij akkoord succes....

Dus als ik mijn pas dus nu verlies en iemand wil sowieso gratis parkeren dan kan het in Gorinchem in ieder geval.

Daarentegen hebben ze hier meteen de oplossing voor wat jij aandraagt, kaartjes zijn op kenteken en kunnen dus niet meer worden doorgegeven, wat nog wel kan is uiteraard je goede ik laten zien en betalen voor mensen die binnenkomen, ben benieuwd of dat dat ook afgestraft wordt?

[Reactie gewijzigd op zondag 22 maart 2015 09:46]


Door Tweakers user bonus, zondag 22 maart 2015 11:20

Het mooie van die grote steden is dat ze willen wel dat je komt shoppen en al je geld uitgeeft in een van de vele winkels, maar hoe je er komt er hoe je het allemaal thuis krijgt zal ze een rot zorg zijn. Openbaar vervoer, right, met 10 tassen een overvolle bus of tram in. Voordeel van auto is je kan het tussendoor nog even stallen en op voor de volgende run.

Nee, ze weten zelf niet wat ze willen, auto moeten uit de stad geweerd worden maar de mensen mogen wel komen. Het een kan helaas niet zonder het ander en ook vaak mensen die iets minder mobiel zijn hebben daar last van. Ook hier is het (ook nog eens onhandige en te dure ) openbaar vervoer geen oplossing.

Ook alle alternatieven voor betaald parkeren zijn leuk, het ismisschien wat makkelijker maar ook nog steeds te duur. En ieder jaar gaan de tarieven met zo'n 6% ophoog (ik wou dat ik dat aan salarisverhoging kreeg per jaar ;) )

Al met al wordt je zoals zo vaak al auto bezitter alleen maar gestraft, maar ojee als we in NL nou eens besloten het allemaal zonder te gaan doen...
Ik denk dat NL binnen 1 week al failliet zou zijn aan gemisten inkomsten, helaas zullen wij met z'n allen nooit zo'n vuist maken..... .. . . .

[Reactie gewijzigd op zondag 22 maart 2015 11:21]


Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 22 maart 2015 12:35

bonus, het doel van een hedendaagste stad is dat de auto aan de rand word geparkeerd en dat je dan met het openbaar vervoer de stad inkomt. Dat beperkt de hoeveelheid tijd dat je op het OV moet doorbrengen. Bijkomend wil men winkels waar grote producten verkochten worden (denk aan huishoud elektro) zo veel mogelijk weren uit de grote winkelstraten in steden en wil men daar vooral kledij en klein huishoudelijke waar verkopen net omdat zoiets een stukje draagbaarder is.

Door Tweakers user bonus, zondag 22 maart 2015 13:14

@Blokker_1999: Dat is mooi en aardig maar dat werkt dan toch alleen in de echt grote steden. Daar is het OV ook meestal redelijk geregeld. Maar de middelgrote houden helaas het zelfde idee erop na echter zonder ook aan de andere voorwaarden te voldoen. Dus te hoge parkeer tarieven en matig OV.
Echt grote item zou ik ook laten bezorgen, maar ga maar eens kleding shoppen. Als ze (de vrouwen) los gaan dan heb je je handen vol ;)

Door Tweakers user i-chat, zondag 22 maart 2015 14:58

bonus schreef op zondag 22 maart 2015 @ 13:14:
@Blokker_1999: Dat is mooi en aardig maar dat werkt dan toch alleen in de echt grote steden. Daar is het OV ook meestal redelijk geregeld. Maar de middelgrote houden helaas het zelfde idee erop na echter zonder ook aan de andere voorwaarden te voldoen. Dus te hoge parkeer tarieven en matig OV.
Echt grote item zou ik ook laten bezorgen, maar ga maar eens kleding shoppen. Als ze (de vrouwen) los gaan dan heb je je handen vol ;)
handige regel, om de benodige kastruimte, en het benodigde geld te beperken wat je vrouw/vriendin aan kleding spendeert, je draagt die tas maar lekker zelf!

Door Tweakers user aadje93, zondag 22 maart 2015 19:44

Erg rare redenatie van die rechter, die belasting is al voor de "resterende tijd" betaalt, dus dit is gewoon dubbel dokken voor dezelfde tijd/plek.....

Door Tweakers user Thedr, zondag 22 maart 2015 21:20

Maar laten we net doen of we gek zijn en het inderdaad belasting is. Kijk dan een naar een andere belasting die gemeentes heffen: juist, de gemeentebelasting. Degene die op 1 januari een huis bezit in de gemeente betaalt belasting voor het hele jaar. Maar verkoop je je huis op 10 januari, dan hoeft de nieuwe bewoner niet nog een keer gemeentebelasting te betalen voor dat jaar. Je geeft dus je "parkeerkaartje" voor je huis door aan de volgende bewoner. Die mensen krijgen toch ook niet allemaal een boete? Of maak ik nu slapende honden wakker?
Ik ben het volledig eens met je punt betreffende het parkeren. Het is van de zotte dat je een kaartje niet gewoon door kunt geven! Wat mij betreft is het ook een vergoeding voor het gebruik van die parkeerplek, en mag het niet uitmaken wie er staat en met welke auto, zolang er maar netjes betaald is voor die plaats.
Echter de casus die je daarna aanhaalt is een slecht voorbeeld en wordt in de praktijk heel simpel opgelost: het wordt doorgaans altijd naar rato verrekend via de koopakte :) Dus stel je krijgt de sleutel op 1 juni, dan betaal je beide (oude en nieuwe bewoner) netjes de helft.

[Reactie gewijzigd op zondag 22 maart 2015 21:23]


Door Tweakers user WhiteDog, zondag 22 maart 2015 22:03

Een beeje dezelfde discussie als in San Francisco gelook ik. Daar was een app waarmee je een parkeerplaats op de openbare weg (die op zichzelf al dan niet betalend is) kon verhuren. Dus:
1. Jij staat ergens
2. Jij geeft aan "ik ben bijna weg"
3. Iemand komt naar deze publieke plaats gereden en geeft jou een klein bedrag om jouw plaatst in te nemen

Deze app is inmiddels ook verboden. Bovenstaande is een beetje hetzelfde, alleen geef jij je plaats "gratis" door. je kan net zo goed een euro vragen voor een kaartje waar bv. nog 1,5 € waarde opstaat.

Gewoon een of ander systeem waar je betaalt per effectief gebruikte tijd zou het eerlijkst zijn in mijn ogen :)

Mij zie je trouwens ook niet meer hier in "de stad". 2€ voor een uurtje parkeren, nooit plaats en 20min verder een gigantisch shopping center met gratis parking. En de handelaars maar klagen hier :P

Door Tweakers user mark-k, maandag 23 maart 2015 08:19

Als je je kaartje niet aan de volgende gebruiker door mag geven, komt er dan wel een manier om teveel betaald parkeergeld terug te vragen? Als ik mijn auto halverwege een MRB termijn verkoop krijg ik ook de helft van het betaalde geld terug, dus als dit belasting is moet het gewoon teruggegeven worden als er geen gebruik meer van wordt gemaakt.

Door Tweakers user matroosoft, maandag 23 maart 2015 08:24

Ik begrijp totaal niet waarom winkeliers en gemeenten klagen dat er zo weinig verkocht wordt en dat er zoveel winkels leeg staan. Kom je met je auto in de binnenstad: probeer maar en parkeerplekje te vinden. Eindelijk een plekje gevonden: op zoek naar een parkeerautomaat. Vervolgens te veel betalen, want je weet nooit zeker hoe lang je staat. Als je al kunt betalen, want je kunt niet overal pinnen, en ik heb niet altijd cash bij me.

Bovenstaande geldt niet voor mensen die een parkeer app gebruiken, zoals ik. Meestal dan, want kom ik in Oud-Beijerland, dan heb ik niet eens 3G! Ja je leest het goed: Het is 2015 en in een groot deel van Oud-Beijerland is er geen 3G dekking. (Vodafone) Dus: wachten, wachten, wachten tot de parkeerinfo is geladen via gprs en als dat gelukt is proberen de parkeertransactie te starten. (wat lang niet altijd lukt) Daarna moet je overigens ook niet vergeten de parkeertransactie te stoppen.

Maar wacht: er is een parkeergarage! Midden in de stad! Handig joh, gewoon ondergronds parkeren en je loopt zo vanuit de parkeergarage de trap op het winkelcentrum in! En je betaald ook nog eens alleen voor de tijd dat je staat. Tot zover de euforie. Dan nu de parkeertarieven: €1 per half uur. Wat!?

En de gemeenten maar klagen. Wat een leegstand zeg.. Wat zouden we er aan kunnen doen? En ze organiseren evenementen, knappen het winkelcentrum op een spenderen miljoenen om maar winkelend publiek te trekken. En het werkt niet. Heel vreemd.

Kleine suggestie, gemeentes: bouw eenmalig een grote parkeergarage onder het winkelcentrum, waar je gratis kunt parkeren. Ja, dat doet pijn: Veel minder inkomsten uit parkeren. Geen irritante bonnetjesschrijfambtenaren meer. Maar je krijgt wel je winkelend publiek terug.

[Reactie gewijzigd op maandag 23 maart 2015 08:33]


Door Tweakers user TIGER79, maandag 23 maart 2015 09:25

Dan nu de parkeertarieven: €1 per half uur. Wat!?
2 euro per uur ?! Das een koopje !
Trouwens voor zover ik weet worden parkeergarages/silo's gewoon beheerd door bedrijven/private instanties en niet door de gemeente, oftewel hoe kan je dan nog van belasting spreken ?
Het is zelfs zo dat nu en dan de regering weer op het nieuws is met vragen over hoe dat kan dat de prijzen alsmaar blijven stijgen en dat de winst van de beheerders alsmaar blijft toenemen. Vervolgens hoor je natuurlijk niets over een oplossing of dat er uberhaupt daadwerkelijk iets aan gedaan gaat worden, na de banken en de ziektekostenverzekeraars zijn de parkeerbeheerders de volgende waar een handje over hun hoofd wordt gehouden, immers waar geld is is macht en de nederlandse politiek is daar ook wel gevoelig voor...

Door Tweakers user NightFox89, maandag 23 maart 2015 09:43

Ach, ik blijf gewoon lekker parkeerkaartjes doorgeven. Leuk dat de wetgeving naders zegt, moreel gezien vind ik het niet kunnen om 2x te vangen voor één parkeerplek in diezefde tijd. Dat is in mijn ogen gewoon diefstal.

Door Tweakers user BaRF, maandag 23 maart 2015 10:14

Ik voel mezelf altijd beter als ik mijn kaartje doorgeef aan iemand anders dus ik blijf op het randje van de afgrond balanceren met mijn law-defying attitude! :+

Door Tweakers user PdeBie, maandag 23 maart 2015 10:53

Ik geef mijn kaartje ook altijd door. Sterker nog, sinds ik dat doe krijg ik ze ook steeds vaker aangeboden. Het lijkt wel karma! Niet dat ik daar in geloof, maar hierdoor zou je het haast gaan doen :P

Door Tweakers user henkbas, maandag 23 maart 2015 14:06

als je in Amsterdam vergeet te betalen dan krijg je ook geen parkeerboete in huis maar een naheffing parkeerbelasting, in de groene enveloppe van de belastingdienst amsterdam.

Je betaald dus inderdaad belasting en geen stallingsgeld voor je auto.

Bij het merendeel van de automaten krijg je trouwens geen kaartje meer, je moet je kenteken invoeren en je kan wel een betaalbewijs krijgen. Het kaartje doorgeven is dus fysiek niet mogelijk meer... tja... welkom yellowbrick, parkmobile, etc...

[Reactie gewijzigd op maandag 23 maart 2015 14:07]


Door Tweakers user RadioKies, maandag 23 maart 2015 16:15

PdeBie schreef op maandag 23 maart 2015 @ 10:53:
Ik geef mijn kaartje ook altijd door. Sterker nog, sinds ik dat doe krijg ik ze ook steeds vaker aangeboden. Het lijkt wel karma! Niet dat ik daar in geloof, maar hierdoor zou je het haast gaan doen :P
Jawel, dat is een soort van karma. Immers, als je andere mensen blij maakt zullen zij vrolijker worden en eerder geneigd zijn ook dingen voor anderen te doen. Als dat inhoud dat men vaker parkeerkaartjes door geeft en het komt bij je terug, dan spreken wij over karma ;)

Erg flauw maar wel waar iets is bijvoorbeeld het "who done it" verhaal. Normaal is het de butler, maar wie goed doet goed ontmoet en doorgeeft variant is ook goed. Zeik je mensen af, dan worden die ook minder vrolijk en geeft die ook weer minder vrolijk antwoord wat uiteindelijk een vicieuze cirkel wordt van onvreden en haat.

[Reactie gewijzigd op maandag 23 maart 2015 16:25]


Door Tweakers user noppus, maandag 23 maart 2015 16:40

Tja, de rechter heeft zijn oordeel te baseren op de wet. In dit geval de gemeentewet waarin staat (art 234):"Als voldoening [van de parkeerbelasting] wordt uitsluitend aangemerkt het bij aanvang van het parkeren in werking stellen van een parkeermeter of een parkeerautomaat" (volgens door het College bepaalde voorschriften, dus Parkline of zo valt daar ook onder)

Als je een kaartje van iemand anders overneemt, voldoe je niet aan deze eis. Technisch gesproken voldoe je zelfs niet aan deze eis als je een kaartje koopt en de auto in de twee uur waar je voor betaald hebt verplaatst, maar dat is wat lastig te bewijzen.
Ik heb een rechtzaak meegemaakt (op de tribune) waarbij een vrouw eerlijk toegaf dat ze iets vergeten was en terugkwam in dezelfde straat, (dus zelfde kaartje dacht te kunnen gebruiken, dat nog geldig was) maar toch een bon (naheffingsaanslag) kreeg. Ze kreeg van de rechter ongelijk, omdat het niet om dezelfde parkeerhandeling ging. Dus ze moest opnieuw betalen.

Overigens, iedereen die beweert dat parkeertarieven bezoekers wegjagen, er is veel onderzoek naar gedaan en het effect van prijs op parkeergedrag (zowel verhogen als sterk verlagen/gratis maken/een gedeelte van de week gratis maken) is nihil.

Een plek in een parkeergarage kost gemiddeld voor de eigenaar € 3000 tot 5000. Of dat nou Qpark is of een gemeente. Ga maar na dat je behoorlijke bedragen moet vragen wil je daar winst op maken.

Dat Gorinchem de parkeergarage tot openbare weg verklaart, is trouwens wel erg creatief. Het levert ze geld op omdat een parkeerkaartje in een afgesloten parkeergarage BTWbelast is en een "parkeerbelastingkaartje" BTWvrij. Maar voor dat laatste moet het wel openbare weg zijn, dus niet afgesloten met een slagboom. De parkeerder betaalt hetzelfde, maar de gemeente krijgt 17% meer, omdat er geen BTW af hoeft.

Door Tweakers user Wallie, maandag 23 maart 2015 21:13

Gewoon niet bij winkels kopen welke op een onmogelijk bereikbare plek zitten... kom nog maar 2 a 3x per jaar in 'de stad'.

Door Tweakers user robbetje, maandag 23 maart 2015 21:35

Ik moest met de vrouw mee naar de stad (Den Haag) de lente is in het land, dus moesten er nieuwe kleerjes komen! In totaal 1 uur en 34 min voor maar 6 euro!!, dieven zijn het..

Door Tweakers user NotoriousBAS, dinsdag 24 maart 2015 11:12

In eerste instantie was ik het eens toen ik de kop in de krant las, dit veranderde toen ik las dat persoon 1 een kortingspas had, welke persoon 2 niet had. Dus Persoon 2 heeft een ongeldig bewijs en daarmee dus niet voldaan aan haar verplichting.

Door Tweakers user sys64738, dinsdag 24 maart 2015 11:24

NotoriousBAS schreef op dinsdag 24 maart 2015 @ 11:12:
In eerste instantie was ik het eens toen ik de kop in de krant las, dit veranderde toen ik las dat persoon 1 een kortingspas had, welke persoon 2 niet had. Dus Persoon 2 heeft een ongeldig bewijs en daarmee dus niet voldaan aan haar verplichting.
Toen ik dat las, had ik eerst ook zoiets van: oh, ok. Eigen schuld, dikke bult.

Maar vervolgens oordeelt de rechter dat het wel of niet hebben van een kortingspas hier irrelevant is. Het gaat er om dat de 2e parkeerder geen belasting heeft betaald. Dus dan zijn we weer terug bij af. Vage shit.

Door Tweakers user Emos, dinsdag 24 maart 2015 11:38

Gewoon dat kaartje doorgeven en niet doorverkopen.

Door Tweakers user sys64738, dinsdag 24 maart 2015 11:56

Emos schreef op dinsdag 24 maart 2015 @ 11:38:
Gewoon dat kaartje doorgeven en niet doorverkopen.
Uhm?!? Misschien is het handiger om eerst de post te lezen en dan pas te reageren.

Door Tweakers user assangflexx, dinsdag 24 maart 2015 16:46

Rotterdam, weetje waar je hier gratis kan parkeren... op geluk zelfs. In de buitenwijk... Waar moet je betalen, zodra je richting 'het' centrum komt of een van de mini-centrum/overdekt van de wijk...
Maar waar je gratis kan, is doordeweeks vol gestampt door mensen die buiten Rotterdam wonen, met de auto komen en via de metro door naar het centrum gaan. Dan neem je net zo goed van deur-tot-deur ov denk ik dan... Bedrijven moeten niet zo godsgruwelijk goedkoop doen.
Maar dan verder over het weekend, ook hier moet je geluk hebben. Als mijn ouders op bezoek komen in het weekend dan bellen ze vaak dat ze er al zijn, maar zit ik 10min bij de intercom te wachten... parkeren... de meeste mensen parkeren in de buitenwijk en pakken de metro.

Ik heb me erbij neergelegd. Ik parkmobile erop los en heb gemiddeld 20 euro aan parkeerrekeningen. Als ik met me vriendin alleen al 1 zone buiten me wijk heen en terug wil voor 1 dag ben ik al 2x3,50 kwijt.

Door Tweakers user DVR123, dinsdag 24 maart 2015 22:38

matroosoft schreef op maandag 23 maart 2015 @ 08:24:
Ik begrijp totaal niet waarom winkeliers en gemeenten klagen dat er zo weinig verkocht wordt en dat er zoveel winkels leeg staan. Kom je met je auto in de binnenstad: probeer maar en parkeerplekje te vinden. Eindelijk een plekje gevonden: op zoek naar een parkeerautomaat. Vervolgens te veel betalen, want je weet nooit zeker hoe lang je staat. Als je al kunt betalen, want je kunt niet overal pinnen, en ik heb niet altijd cash bij me.

Bovenstaande geldt niet voor mensen die een parkeer app gebruiken, zoals ik. Meestal dan, want kom ik in Oud-Beijerland, dan heb ik niet eens 3G! Ja je leest het goed: Het is 2015 en in een groot deel van Oud-Beijerland is er geen 3G dekking. (Vodafone) Dus: wachten, wachten, wachten tot de parkeerinfo is geladen via gprs en als dat gelukt is proberen de parkeertransactie te starten. (wat lang niet altijd lukt) Daarna moet je overigens ook niet vergeten de parkeertransactie te stoppen.

Maar wacht: er is een parkeergarage! Midden in de stad! Handig joh, gewoon ondergronds parkeren en je loopt zo vanuit de parkeergarage de trap op het winkelcentrum in! En je betaald ook nog eens alleen voor de tijd dat je staat. Tot zover de euforie. Dan nu de parkeertarieven: €1 per half uur. Wat!?

En de gemeenten maar klagen. Wat een leegstand zeg.. Wat zouden we er aan kunnen doen? En ze organiseren evenementen, knappen het winkelcentrum op een spenderen miljoenen om maar winkelend publiek te trekken. En het werkt niet. Heel vreemd.

Kleine suggestie, gemeentes: bouw eenmalig een grote parkeergarage onder het winkelcentrum, waar je gratis kunt parkeren. Ja, dat doet pijn: Veel minder inkomsten uit parkeren. Geen irritante bonnetjesschrijfambtenaren meer. Maar je krijgt wel je winkelend publiek terug.
Dat van geen 3G is pure onzin want ik heb daar gewoon een volle 4G verbinding...
Kwa parkeren is het idd drama sinds ze parkeerplaatsen weggehaald hebben in het centrum

[Reactie gewijzigd op dinsdag 24 maart 2015 22:39]


Door Tweakers user sys64738, woensdag 25 maart 2015 20:37

DVR123 schreef op dinsdag 24 maart 2015 @ 22:38:
[...]


Dat van geen 3G is pure onzin want ik heb daar gewoon een volle 4G verbinding...
Kwa parkeren is het idd drama sinds ze parkeerplaatsen weggehaald hebben in het centrum
3G != 4G.

Dekking / signaalsterkte van 4G is beter dan 3G en het kan heel goed dat je ergens (bijna) geen 3G hebt maar wel 4G.

Door Tweakers user Ikke_Niels, donderdag 26 maart 2015 12:07

Trouwens je mag je kaartje wél doorgeven.
Wat niet mag is een kortingskaartje doorgeven!

In het voorbeeld wat je aangeeft ging het om een kortingskaartje wat gelinked was aan een vergunning, het is logisch dat je dan een boete krijgt voor een ongeldig kaartje.

Immers anders zou ik ook met een kortingskaartje in de trein kunnen gaan zitten...

Reageren is niet meer mogelijk